Khoya sau Mawa, Lapte

KHOYA – Ce este si cum se face

KhoyaKhoya (sau Mawa, Mava, Kova, Khoa ori Khawa) este un lapte evaporat, ingrosat, fiert pana nu mai ramane decat o branzica care se foloseste eminamente la dulciuri. In India, Khoya se gaseste de cumparat proaspata, insa chiar si asa multe persoane prefera sa o prepare in casa. In afara Indiei Khoya este foarte greu de gasit – doar in unele regiuni unde exista comunitati insemnate de indieni. La noi este inexistenta.

Khoya se foloseste cel mai des la dulciuri gen Gulab Jamun, Burfi, Halwa, Peda sau Ladoo, insa mai este folosita si in Bucataria Mogula, la diverse Curry-uri. Bineinteles ca exista Khoya de diferite texturi si procentaje de umiditate, fiecare cu scopul ei. Unele tipuri se folosesc exclusiv la dulciuri, altele la umplut Parathas ori la preparat Koftas….cum se face

Advertisement

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Despre mine
Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,213,541 vizite

CALENDAR

January 2013
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
%d bloggers like this: