Khoya sau Mawa, Lapte

KHOYA – Ce este si cum se face

KhoyaKhoya (sau Mawa, Mava, Kova, Khoa ori Khawa) este un lapte evaporat, ingrosat, fiert pana nu mai ramane decat o branzica care se foloseste eminamente la dulciuri. In India, Khoya se gaseste de cumparat proaspata, insa chiar si asa multe persoane prefera sa o prepare in casa. In afara Indiei Khoya este foarte greu de gasit – doar in unele regiuni unde exista comunitati insemnate de indieni. La noi este inexistenta.

Khoya se foloseste cel mai des la dulciuri gen Gulab Jamun, Burfi, Halwa, Peda sau Ladoo, insa mai este folosita si in Bucataria Mogula, la diverse Curry-uri. Bineinteles ca exista Khoya de diferite texturi si procentaje de umiditate, fiecare cu scopul ei. Unele tipuri se folosesc exclusiv la dulciuri, altele la umplut Parathas ori la preparat Koftas….cum se face

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,936,378 vizite

CALENDAR

January 2013
S M T W T F S
« Dec   Feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
%d bloggers like this: