Linte, Tamarind

Pesara Pappu Charu – Supa crema de Linte Mung galbena

Pesara Pappu CharuPesara Pappu este denumirea din limba Telugu a statului indian Andhra Pradesh pentru lintea Mung, mai exact Mung Dal galben, adica fara coaja si cu bobul despicat in doua. Aceasta este o linte care fierbe foarte usor chiar si fara sa fie pusa la inmuiat in prealabil.

Charu inseamna supa in aceeasi limba si este o parte esentiala la masa traditionala din Andhra Pradesh. Si in mod special Pesara Pappu Charu este preferata acestui popor care o considera un comfort food, adica o hrana care te unge la suflet.

Am mai publicat pe acest blog o reteta de supa cu linte Mung galbena, fara tamarind: Moong Dal ka Shorba. Pesara Pappu Charu in schimb este o supa mai groasa, mai bogata si care se ingroasa si mai mult daca este lasata sa stea mai multe ore. Ambele supe implica pasarea/mixarea lintei pana la obtinerea unei supe omogene, fine. Pesara Pappu Charu este si ceva mai inchisa la culoare datorita folosirii Tamarindului…spre reteta

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,597 other followers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Despre mine
Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Rezultatele Testului

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,166,214 vizite

CALENDAR

February 2013
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
%d bloggers like this: