Pesara Pappu este denumirea din limba Telugu a statului indian Andhra Pradesh pentru lintea Mung, mai exact Mung Dal galben, adica fara coaja si cu bobul despicat in doua. Aceasta este o linte care fierbe foarte usor chiar si fara sa fie pusa la inmuiat in prealabil.
Charu inseamna supa in aceeasi limba si este o parte esentiala la masa traditionala din Andhra Pradesh. Si in mod special Pesara Pappu Charu este preferata acestui popor care o considera un comfort food, adica o hrana care te unge la suflet.
Am mai publicat pe acest blog o reteta de supa cu linte Mung galbena, fara tamarind: Moong Dal ka Shorba. Pesara Pappu Charu in schimb este o supa mai groasa, mai bogata si care se ingroasa si mai mult daca este lasata sa stea mai multe ore. Ambele supe implica pasarea/mixarea lintei pana la obtinerea unei supe omogene, fine. Pesara Pappu Charu este si ceva mai inchisa la culoare datorita folosirii Tamarindului…spre reteta
Discussion
Comments are closed.