Linte, Tamarind

Pesara Pappu Charu – Supa crema de Linte Mung galbena

Pesara Pappu CharuPesara Pappu este denumirea din limba Telugu a statului indian Andhra Pradesh pentru lintea Mung, mai exact Mung Dal galben, adica fara coaja si cu bobul despicat in doua. Aceasta este o linte care fierbe foarte usor chiar si fara sa fie pusa la inmuiat in prealabil.

Charu inseamna supa in aceeasi limba si este o parte esentiala la masa traditionala din Andhra Pradesh. Si in mod special Pesara Pappu Charu este preferata acestui popor care o considera un comfort food, adica o hrana care te unge la suflet.

Am mai publicat pe acest blog o reteta de supa cu linte Mung galbena, fara tamarind: Moong Dal ka Shorba. Pesara Pappu Charu in schimb este o supa mai groasa, mai bogata si care se ingroasa si mai mult daca este lasata sa stea mai multe ore. Ambele supe implica pasarea/mixarea lintei pana la obtinerea unei supe omogene, fine. Pesara Pappu Charu este si ceva mai inchisa la culoare datorita folosirii Tamarindului…spre reteta

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,348 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,934,965 vizite

CALENDAR

February 2013
S M T W T F S
« Jan   Mar »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  
%d bloggers like this: