Chimion (Jeera), Lapte din Nuca de Cocos, Remedii Ayurvedice

JEERA PAAL – Lapte racoritor din Nuca de Cocos si Chimion

Jeera Paal

Jeera Paal este o bautura racoritoare minunata pentru vara. Partea buna si care face din Jeera Paal o bautura Ayurvedica este faptul ca nu necesita pastrarea la frigider pentru a avea un efect racoritor intens. Jeera Paal se face cu lapte din nuca de cocos care este foarte recomandat pe perioada verii indiferent de tipologia careia ii apartineti. Este un lapte calmant, hranitor si reconfortant, iar combinatia cu Jeera din aceasta reteta il face si minunat pentru digestie.

Jeera Paal a fost pentru noi dragoste la prima degustare. Este fantastic la gust (daca va place chimionul), este usor onctuos datorita laptelui de cocos si da o senzatie grozava de curatenie la nivelul gurii. Mie mi-a placut foarte mult si datorita faptului ca m-a racorit instantaneu si mi-a dat o senzatie de claritate si desfundare la nivelul capului si gatului, zone care pot fi usor congestionate de la caldura.

sursa: Indian Recipes My Kitchen

timp de preparare: 5- 10 minute

rezulta 3 pahare

INGREDIENTE

600 ml lapte subtire de cocos

2 lingurite seminte de chimion sau Jeera Powder

4 lingurite zahar brut din trestie de zahar

100 ml apa fierbinte

METODA

Puneti semintele de Jeera intr-un blender si turnati apa fierbinte peste ele. Lasati-le sa stea in blender acoperite cu capacul 5 minute. Apoi blenduiti 1-2 minute. Turnati deasupra laptele de cocos si zaharul si mai mixati 1 minut, ca totul sa se amestece bine si zaharul sa se dizolve.

Daca folositi Jeera Powder nu mai este nevoie sa puneti la inmuiat pulberea. O amestecati pur si simplu in blender cu toate celelalte ingrediente si mixati 1 minut pana ce zaharul s-a dizolvat. Este bine sa folositi tot apa calda. In cazul in care folositi Jeera Powder dureaza doar 5 minute ca sa obtineti bautura.

Daca va place un gust mai intens de Jeera, puteti folosi mai multa pulbere sau seminte.

Reteta are si o a treia modalitate de preparare, in care este nevoie de nuca de cocos cruda. Aceasta modalitate este buna in cazul in care nu aveti lapte de cocos deja preparat din timp. Se procedeaza astfel: bagati in blender nuca de cocos taiata bucatele, impreuna cu Jeera Powder. Daca nu aveti pulberea si doriti sa folositi seminte de Jeera, atunci e necesar sa puneti anterior semintele la inmuiat in blender cu apa fierbinte timp de 5 minute, acoperite.

Apoi puneti nuca de cocos si blenduiti pana ce nuca e bine maruntita. Turnati apa calda (600-700 ml) deasupra si mai mixati 1-2 minute. Turnati acest amestec intr-o strecuratoare mare peste care ati asezat o bucata mare de tifon in strat dublu.

Stoarceti bine nuca de cocos si astfel ati obtinut bautura in care adaugati zaharul. Amestecati si gata! Laptele acesta va iesi mai gros si mai bogat la gust pentru ca se obtine primul lapte din nuca, nu al doilea cum este indicat la ingrediente.

Strecurati, turnati in pahare si serviti. Daca nu serviti bautura imediat, amestecati cu o lingurita inainte de a o servi pentru ca grasimea din laptele de nuca de cocos va avea tendinta sa se ridice deasupra, sa se separe.

Jeera Paal_

Din punct de vedere Ayurvedic: Jeera Paal este un lapte Tridoshic. Este in special excelent pentru persoanele Pitta dar grozav si pentru Vata. Persoanele Kapha ar face mai bine sa renunte la zahar sau sa foloseasca putina miere.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Gulab Doodh

Gulab Doodh

Mint Lemonade

Mint Lemonade

THANDAI

THANDAI

Pudina Sharbat

Pudina Sharbat

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,344 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,930,078 vizite

CALENDAR

August 2013
S M T W T F S
« Jul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: