Chilli rosu, Chimion (Jeera), Masalas, Migdale, Turmeric, Ulei de Susan

Masala Almonds – Snack din Migdale Aromate

Masala Almonds

Masala Almonds este o reteta extrem de usor si rapid de preparat. Sunt migdale crude coapte in tigaie, trecute printr-un amestec de condimente la alegere. Am sugerat mai jos o lista de condimente care pentru noi fac Masala Almonds un snack delicios si foarte asteptat. Pentru cei care nu au voie sa manance picant, pulberea de chilli este optionala, insa oricum cantitatea indicata abia daca da o nuanta vaga de picant. Zaharul este si el optional insa prezenta lui aduce un contrast foarte placut intre dulce si sarat.

Migdalele sunt singurele Tridoshice dintre toate oleaginoasele, ceea ce le face ok de consumat de toate persoanele, indiferent de tipologia Ayurvedica. Bineinteles ca cel mai indicate sunt pentru persoanele Vata sau care au probleme de tip Vata, insa migdalele sunt si Sattvice si generatoare de Ojas, acea substanta esentiala pentru buna functionare a creierului si pentru stralucirea tenului. Deci oricine ar putea beneficia de pe urma consumului de migdale. Iar Masala Almonds este o asemenea sugestie de consum.

Pe scurt, Masala Almonds este un snack sanatos si ideal pentru perioada rece, de savurat in fata semineului alaturi de o ceasca de Chai cald si de cei dragi.

timp de preparare: 10 minute

rezulta: un castronel plin

picantzeala1

INGREDIENTE

1 1/2 cani migdale crude, nesarate

2 linguri ulei de floarea soarelui sau susan

1 lingurita sare fina

1 lingurita Mildly Spicy Garam Masala

1 lingurita Jeera Powder

1/2 lingurita Dhania Powder – optional

1 lingurita zahar brut din trestie de zahar

1/4 lingurita pulbere de chilli rosu

1/4 lingurita turmeric

METODA

Puneti o tigaie (preferabil de fonta sau macar o tigaie groasa) pe flacara medie si lasati-o sa se incalzeasca bine. Rasturnati migdalele crude intregi in tigaie si amestecati-le continuu cu o lingura. In principiu dureaza cam 4-5 minute daca folositi o tigaie de fonta. Poate dura si mai putin daca folositi altfel de tigaie. Veti sti ca migdalele sunt gata cand incep sa pocneasca. Daca va plac un pic mai coapte le mai puteti invarti 1 minut in plus prin tigaie. Important e sa nu le tineti prea mult pentru ca oricum ele vor mai trece o data prin tigaie si nu doriti sa le consumati arse. Rasturnati-le pe o farfurie intinsa.

Puneti aceeasi tigaie inapoi pe foc insa de data asta pe flacara mica. (OBS: Daca folositi o tigaie de fonta, ea are inertie termica mare si daca o puneti pe foc imediat, ea fiind deja bine incinsa, uleiul se va arde, deci sfatul meu sa o lasati 1-2 minute alaturi ca sa se mai racoreasca.) Turnati uleiul si imediat tot amestecul de condimente cu zahar si sare. Amestecati cateva secunde condimentele prin ulei si din nou rasturnati migdalele in tigaie. Amestecati continuu migdalele cu condimentele inca 1-2 minute, apoi rasturnati-le din nou pe aceeasi farfurie folosita anterior.

Lasati-le sa se racoreasca bine de tot dupa care le puteti servi sau pastra intr-un borcan ermetic inchis.

Masala Almonds_

OBSERVATIE: Dupa ce ati terminat de preparat Masala Almonds ele vor ramane lucioase cam o ora, rastimp in care, daca le consumati, vor fi usor mai grele, mai uleioase. Insa veti constata ca dupa acest interval luciul de pe ele va disparea si la fel si senzatia de uleios – vor fi cu adevarat placute si vor atinge punctul perfect pentru a fi consumate.

Din punct de vedere Ayurvedic: Masala Almonds sunt Tridoshice insa sunt cel mai potrivite pentru persoanele Vata. Persoanele Kapha pot adauga mai multa picantzeala si ar fi bine sa scoata zaharul din reteta. Persoanele Pitta sau cu probleme de tip Pitta trebuie sa scoata orice picantzeala din reteta si sa foloseasca doar o lingura de ulei (neaparat de floarea soarelui, nu de susan).

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Arahide coapte condimentate

Baked Masala Peanuts

Masala Peanuts

Masala Peanuts

Wheat Kurmura

Wheat Kurmura

Snack indian din Orez expandat

Murmura Chivda

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,936,378 vizite

CALENDAR

November 2013
S M T W T F S
« Oct   Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
%d bloggers like this: