Ayurveda, Legume

Prepararea hranei la Aburi

AburiHrana pregatita la aburi este ceva rar la noi. Insa acest tip de a gati este Sattvic, adica hrana preparata la aburi este considerata in Ayurveda ca fiind foarte pura si de cea mai buna calitate. Este usor de digerat, deci sustine excelent munca lui Agni (focul digestiv), si de aceea este recomandata pentru curele de purificare. Un aliment poate avea o calitate Rajasica (cum ar fi de exemplu cartofii sau conopida) insa prepararea sa la aburi il face sa aduca in organism calitati Sattvice, pure, ajutand organismul sa devina puternic si sanatos si mintea sa fie clara. Pregatirea hranei la aburi este foarte potrivita persoanelor Pitta si Kapha, insa este foarte ok si pentru cele Vata daca legumele preparate astfel se stropesc cu putin Ghee sau ulei. In plus, aceste legume au un gust cu mult mai bun decat daca ar fi fierte – morcovii sunt un asemenea exemplu, mai ales daca sunt consumati calzi.

 

 

ALTE PAGINI SUGERATE

Mic Remediu Ayurvedic pentru Artrita Reumatoida

Mic Remediu Ayurvedic pentru Artrita Reumatoida

Mierea si cele 3 Doshas

Mierea si cele 3 Doshas

Apa Calda

Apa Calda

3 Remedii pentru Astmul Bronsic

3 Remedii pentru Astmul Bronsic

Advertisement

Discussion

2 thoughts on “Prepararea hranei la Aburi

  1. Legumele sunt foarte gustoase la aburi. Sunt tipologie Vata si ai dreptate, cu putin ulei sunt minunate. Pana acum am facut cartofi, morcovi, telina, patrunjel, conopida, ceapa si varza. Pana si orezul iese bun si ii aaug si lui putin ulei si sare in farfurie. Ma simt bine dupa o astfel de masa. 🙂

    Posted by Adriana Gherghisan | 21 November 2013, 8:16 PM
    • Draga Adriana, faptul ca unei persoane ii plac alimentele pregatite la aburi si le prefera altora indica o puritate la nivel gustativ si a mintii. Felicitari!

      Posted by cloudpearl | 24 November 2013, 12:53 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,603 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Despre mine
Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,225,377 vizite

CALENDAR

November 2013
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
%d bloggers like this: