Va recomand o reteta autentic indiana in realizarea Alinei de la Arome de Poveste. Este vorba de Palak Paneer adica spanac fin tocat si aromat cu condimente, imbogatit cu branzica de casa, Paneer. Alina ne rasfata cu acest minunat Palak Paneer, o reteta mult indragita in India. Pofta mare!

Am revenit din minunatul concediu in India, si nu se putea altfel, decat cu o reteta din bucataria indiana š
Am pozat toate meniurile posibile deĀ prin restaurante,Ā pentru a putea avea ingredientele si pentru a-mi aminti ce am mancat si ce mi-a placut. Daca e sa fiu sincera, nu cred ca a fost ceva, careĀ sa nu-mi fi placut.
Aceasta reteta m-a incantat foarte mult, asa ca am reprodus-o. Este o reteta cu spanac si branza facuta in casa. Da, am facut eu branza!
Pentru 4-5 portii am folosit:
- 3-4 linguri ulei masline (ei folosesc ulei de mustar)
- 1Ā Ā lingurita chimion
- 4 catei usturoi pasati
- 1,5 cm ghimbir proaspatĀ ras (15 gr)
- 1/2 cm ardei iute tocat marunt
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita sare roz Himalaya
- 300 gr spanac congelat
- 2 lingurite zeama lamaie
- 4 linguri smantana
- 150 ml apa(aproximativ)
- 1/2 lingurita garam masala (etse o combinatie de condimente: coriandru, chimenā¦
View original post 409 more words
In sfarsit am facut experienta cu pregatirea acestui fel si pentru ca orice lucru bun merita impartit, toti cei care au servit au fost absolut incantati si am dorit sa transmit aprecierea colectiva catre voi, cele care ne impartasiti cu generozitate cunostintele voastre!Multumiri si felicitari!
Multumesc pentru comentariu ⤠Meritul nu este al meu ci al Alinei de la Arome de Poveste – reteta este a ei.
Buna , mi-a placut reteteta. Am vazut la o indiannca pe youtobe ca atunci ca dupa ce turna branza la scurs turna si apa peste ea ca sa se duca gustul acrisor de lamaie. Am facut si eu deseori in casa retete indiene. Lipia indiana -roti- la inceput mi-a iesit precum “farfuriile zburatoare”, dar acum m-am obisnuit si imi ies moi si pufoase . Secretul la ele este sa le framati un minut inainte de a le lasa sa se odihneasca si un minut dupa. Apoi coca se imparte in bilute mici si se intinde. Poti cauta pe youtobe-roti – si apoi sa scri numele uneia din cele doua doamne care au bloguri cu retete, manjula si nisha.
Buna Carmen, toate informatiile de care vorbesti le gasesti si pe acest blog: cum se clateste branza ca sa n-aiba gust de lamaie, cum se fac painitele etc.
Roti este denumirea generica pentru aproape toate tipurile de painite indiene. Cam cum folosim noi denumirea de “paine” pentru toate tipurile de painite indiferent de forma si compozitie.
Ma bucur ca indragesti bucataria indiana si ca faci experimente!
Da am vazut ca ai scris o gramada de retete super aici, unele dintre ele le-am si incercat si au iesit ok. Cu siguranta ca o sa mai incerc si altele. Sa fi binecuvantata si rasplatita pentru munca si daruirea ta.
Multumesc mult, Daniela!
Nu pot decat sa ma bucur pentru faptul ca, postarea mea a ajuns pe un blog specializat in bucataria indiana, un blog pe care il urmaresc si il apreciez.
Alina
Te asteptam cu noi retete si impresii din calatoria indiana! Multumesc pentru vizite si aprecieri. Sa-ti traiasca blogul si sa creasca mare si la fel de frumos cum l-ai inceput!