Acesta este un Lassi dedicat persoanelor cu focuri intense interioare intrucat racoreste puternic, deci domnilor si doamnelor Pitta 🙂 . Evident, poate fi consumat si de persoane Vata sau Kapha insa doar ocazional, cand este extrem de cald afara. Fara indoiala, daca sunteti o persoana cu tipologie duala care contine si Pitta, de genul Vata-Pitta sau Kapha-Pitta, acest Lassi este foarte bun si pentru voi, mai ales daca aveti dezechilibre de tip Pitta. Insa in rest, pentru persoanele dominant Vata sau Kapha, am postat o alta reteta, mai potrivita nevoilor lor: Spicy Mint Lassi.
Cautati sa rezistati tentatiei de a adauga fructe la Lassi intrucat aceasta combinatie socheaza sistemul digestiv si cauzeaza boli intestinale. Exista numeroase forme de asemenea Lassi cu fructe si ele au inceput sa apara si la noi in comert in unele locuri. Oricat de aspectuoase si atragatoare vi s-ar parea, preferati sa cumparati mai bine un Lassi simplu, doar cu condimente, fara fructe – in acest fel veti opta pentru sanatate.
timp de preparare: 5 minute
rezulta 1 portie
grad de picantzeala: 0 (zero)
INGREDIENTE
3 linguri (1/4 pahar) iaurt proaspat facut in casa
3/4 pahar apa (plata)
cateva frunze proaspete de menta
1/2 lingurita Jeera Powder sau seminte intregi, coapte, de chimion (Jeera) – optional
1 – 2 lingurite zahar brut din trestie de zahar
1/4 lingurita cardamon pulbere
1 pahar = 200 ml
METODA
Pentru persoanele Pitta este recomandat sa se foloseasca cat mai multe frunze de menta, in functie de gust si de cat de intens se doreste sa fie efectul racoritor al acestui Lassi.
Puneti totul intr-un blender, mixati 2 minute, apoi serviti.
Din punct de vedere Ayurvedic: Sweet Mint Lassi este recomandat eminamente persoanelor Pitta. Ayurveda recomanda ca toate tipurile de Lassi sa nu se consume decat dimineata sau la pranz, la/dupa masa sau separat de masa, si niciodata seara ori noaptea.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Discussion
Comments are closed.