Astrologie

Despre Remedii astrologice in discutia dintre doi Maestri

In continuarea articolului Despre Astrologie in viziunea unui Maestru eliberat, astazi va ofer partea a doua a articolului, in care se vorbeste despre conceptul de “remediu astrologic”. Acest concept exista numai in astrologia indiana, unul din motivele pentru care am si indragit-o atat de mult. Doar simpla existenta a ideii ca ceva din viata noastra poate fi ajutat, remediat, corectat, este de natura sa dea speranta. Exact aceasta speranta vreau sa v-o ofer si voua prin intermediul articolului de mai jos. Sper ca veti fi astfel motivati sa vedeti astrologia cu alti ochi, mai luminati si mai plini de incredere, iesind din sfera intunecata a “fatidicului” inspirat de astrologia occidentala.

Fragmentul de mai jos (“Autobiografia unui Yoghin”, cap. 16 – “Depasirea influentei stelelor”) este un dialog intre doi mari maestri yoghini, realizati spiritual: Swami Paramhansa Yogananda (Mukunda) si Swami Sri Yukteswar (Maestrul lui Yogananda).

Dumnezeu este armonie, iar practicantul spiritual care se acordeaza cu El nu va actiona niciodata la intamplare. Actiunile sale vor fi in deplina conformitate si sincronizare cu legea astrologica. Dupa rugaciuni si meditatii profunde el este in legatura cu constiinta divina; nu exista putere mai mare decat aceasta protectie interioara.

– Atunci, draga Maestre, de ce vrei ca eu sa port o bratara astrologica? m-am aventurat eu cu o intrebare dupa o tacere indelungata in decursul careia am incercat sa asimilez nobila expunere a lui Sri Yukteswar.

– Calatorul isi poate arunca hartile doar dupa ce a ajuns la destinatie. Pe parcursul calatoriei el profita de orice scurtatura disponibila. Vechii Rishi au descoperit multe modalitati de a scurta perioada de exil a omului in Marea Iluzie. In legea karmei exista anumite caracteristici “mecanice” care pot fi ajustate cu pricepe de degetele intelepciunii.

Toate relele umane se nasc dintr-o abatere de la legea universala. Scripturile indica faptul ca omul trebuie sa respecte legile naturii si sa onoreze omnipotenta divina. El ar trebui sa spuna: “Doamne, ma incred in Tine si stiu ca Tu ma poti ajuta, insa si eu voi face tot ce-mi sta in putinta sa indrept relele pe care le-am comis.” Efectele adverse ale relelor comise in trecut pot fi minimalizate sau anulate prin mai multe mijloace: prin rugaciune, prin meditatia yoga, prin vizitarea sfintilor, folosind bratarile astrologice.

Asa cum pe o casa se poate pune un paratraznet pentru a absorbi socul fulgerelor, la fel si templul corpului fizic poate beneficia de pe urma mai multor masuri protectoare. Cu foarte mult timp in urma yoghinii au descoperit ca metalele pure emit o lumin astrala care contracareaza in mod puternic impulsurile negative la care ne supun planetele. Radiatiile subtile electrice si magnetice circula constant prin univers; atunci cand corpul omului este ajutat, el nici nu-si da seama de asta; cand este dezintegrat, el ramane la fel de ignorant. Si atunci ce se poate face?

Aceasta problema a fost analizata de rishii nostri; ei au descoperit ca de ajutor este nu numai o combinatie de metale, ci si una de plante, precum si una (si cea mai eficienta dintre toate) din pietre pretioase perfecte, fara nici un defect si care sa nu aiba mai putin de doua carate fiecare. Masurile preventive remediale intrebuintate de astrologie arareori au fost studiate cu seriozitate in afara Indiei. Un lucru putin cunoscut este ca pietrele pretioase, metalele sau preparatele de plante adecvate nu au nici o valoare daca nu au greutatea potrivita si daca aceste remedii astrologice nu sunt purtate in contact direct si permanent cu pielea.

– Cu siguranta voi urma acest sfat si imi voi cumpara o bratara. Sunt atras de gandul depasirii influentei unei planete!
– In general recomand folosirea unei bratari din aur, argint si cupru. Insa pentru a obtine un anumit rezultat, iti recomand sa-ti cumperi una din argint si plumb. Apoi Sri Yukteswar a adaugat instructiuni ce trebuiau urmate intocmai.

bratara astrologica din 3 metale_– Guruji, la ce “anumit rezultat” te refereai?

– Stelele urmeaza sa isi manifeste un interes neprietenos fata de tine, Mukunda. Nu te teme; vei fi protejat. Cam peste o luna ficatul iti va cauza mare necaz. Boala ar trebui sa dureze sase luni, insa faptul ca vei folosi o bratara astrologica va scurta perioada la douazeci si patru de zile.

A doua zi am cautat un bijutier si curand purtam bratara. Sanatatea mea era excelenta; predictia Maestrului mi-a iesit din minte. El a plecat la Serampore pentru a vizita Benares-ul.

La treizeci de zile dupa conversatia noastra, am simtit brusc o durere in regiunea ficatului. Saptamanile care au urmat au fost un cosmar de dureri ingrozitoare. Nedorind sa-mi tulbur gurul, m-am gandit ca voi indura cu curaj acest test de unul singur.

Numai ca douazeci si trei de zile de tortura mi-au slabit hotararea; m-am urcat in tren spre Benares. Acolo, Sri Yukteswar m-a intampinat cu o caldura neobisnuita, insa nu mi-a dat nici o ocazie sa-i spun despre suferintele mele intre patru ochi. Multi devotati l-au vizitat pe Maestru in ziua aceea, doar ca sa obtina un darshan. Simtindu-ma prea rau si neglijat, m-am asezat intr-un colt. Oaspetii au plecat cu totii abia dupa masa de seara. Gurul meu m-a chemat in balconul octogonal al casei.

– Probabil ca ai venit din cauza problemei cu ficatul. Sri Yukteswar si-a indepartat privirea; s-a plimbat incolo si-n coace in lumina Lunii.
– Hai sa vedem; ai avut dureri timp de douazeci si patru de zile, nu-i asa?
– Da, domnule.
– Te rog fa exercitiul pentru stomac pe care ti l-am aratat.
– Daca ati sti cat de tare sufar, Maestre, nu m-ati mai ruga sa fac exercitii.

Totusi, am schitat o usoara incercare de a-l asculta.
– Spui ca ai dureri; eu vad ca nu ai nici o durere. Oare cum e posibil sa existe asemenea contradictii? Gurul meu m-a privit intrebator.

Eram socat si apoi coplesit de o usurare plina de bucurie. Nu mai simteam deloc chinurile continui care m-au impiedicat aproape de tot sa inchid ochii saptamani in sir; la cuvintele lui Sri Yukteswar, agonia a disparut ca si cum nici n-ar fi existat.

Am inceput sa ma plec la picioarele lui plin de recunoastinta, insa el m-a oprit iute.

– Nu fi copil. Ridica-te si bucura-te de frumusetea Lunii asupra Gangelui. Insa ochii Maestrului straluceau fericiti in timp ce stateam tacut in picioare langa el. Am inteles din atitudinea lui ca dorea sa simt ca nu el, ci Dumnezeu, fusese Vindecatorul.

Mai port si acum acea bratara grea din argint si plumb, un memento al acelor zile demult trecute insa mereu pretuite, cand am descoperit din nou ca traiam alaturi de un personaj cu adevarat supraomenesc. Ulterior, cu alte ocazii, cand imi aduceam prietenii la Sri Yukteswar pentru a fi vindecati, el recomanda in mod invariabil pietre pretioase sau bratara, laudand folosirea lor ca pe un act de intelepciune astrologica.

navaratna_Avusesem prejudecati in legatura cu astrologia de cand eram copil, in parte din cauza ca am observat ca multi oameni sunt atasati cu teama de ea si in parte din cauza unei previziuni facute de astrologul familiei nostre:
– Te vei casatori de trei ori intrucat de doua ori vei ramane vaduv.
M-am gandit adesea temator la aceasta predictie, simtindu-ma asemenea unei capre ce astepta sa fie sacrificata pe altarul casatoriei triple.

– Mai bine te-ai impaca cu soarta ta, imi spusese fratele meu Ananta. Horoscopul tau a indicat in mod clar ca urma sa fugi de acasa spre Himalaya in prima parte a vietii tale, si ca vei fi adus cu forta inapoi acasa. Si prezicerea casatoriilor tale se va adeveri de asemenea.

Intr-o noapte am primit o intuitie clara ca profetia era in intregime falsa. Am dat foc sulului cu horoscopul meu si am pus cenusa intr-o punga de hartie pe care am scris: “Semintele karmei din trecut nu pot germina daca sunt arse de flacarile divine ale intelepciunii.” Am asezat punga intr-un loc la vedere; Ananta a citit imediat comentariul meu sfidator.

– Nu poti distruge adevarul la fel de usor cum ai ars acest sul de hartie. Fratele meu a ras dispretuitor.

Este adevarat ca, inainte sa ajung la maturitate, familia mea a incercat de trei ori la rand sa-mi aranjeze casatoria. Am refuzat de fiecare data sa ma supun planurilor lor stiind ca iubirea mea de Dumnezeu era mai coplesitoare decat orice persuasiune astrologica a trecutului.

“Cu cat realizarea de Sine a unui om este mai profunda, cu atat el poate influenta intregul univers prin vibratiile lui spirituale subtile si cu atat mai putin este el insusi afectat de fluxul materiei..” Aceste cuvinte ale Maestrului meu mi-au revenit adesea in minte, inspirandu-ma.

Ocazional le spuneam astrologilor sa selecteze perioadele mele cele mai proaste, in concordanta cu indicatiile planetare, si totusi reuseam sa realizez orice imi propuneam. Este adevarat ca in acele perioade succesul meu era insotit de dificultati extraordinare. Insa credinta mi-a fost intotdeauna justificata: credinta in protectia divina si folosirea adecvata a vointei omului daruita de Dumnezeu sunt forte formidabile mai presus de orice destine trasate pe cer.

Am ajuns sa inteleg ca desenul stelar de la nastere nu inseamna ca omul este o marioneta a trecutului sau. Mai degraba, mesajul sau este un ghimpe pentru mandrie; cerurile insele incearca sa trezeasca hotararea interioara a omului de a fi liber de orice limitare. Dumnezeu a creat fiecare om ca suflet, inzestrat cu individualitate, si deci esential in structura universului, intr-un rol de stalp sau de parazit. Libertatea lui este completa si instantanee daca asa doreste el; depinde nu de victoriile exterioare ci de cele interioare.

Articol preluat de pe blogul Despre Yogananda.

Daca doriti sa va informati suplimentar despre efectul pietrelor pretioase folosite ca remedii astrologice, iata mai jos un mic video, cu subtitrare in limba romana:

ALTE PAGINI SUGERATE

Despre Astrologie in viziunea unui Maestru eliberat

Despre Astrologie in viziunea unui Maestru eliberat

Alimentatia si Eclipsele

Alimentatia si Eclipsele

Astrologie indiana la trecerea dintre ani

Astrologie indiana la trecerea dintre ani

Astrologia Indiana - Un mic anunt

Astrologia Indiana – Un mic anunt

Discussion

4 thoughts on “Despre Remedii astrologice in discutia dintre doi Maestri

 1. Pai si unde putem gasi bratari cu metale/pietre pure?

  Posted by Angela | 14 July 2015, 10:37 AM
 2. Cumva aceste metale: aur, argint, cupru, plumb sunt “proiectiile” (nu gasesc alt cuvant) ale unor corpuri ceresti? Sa zicem aur-Soare (stea), argint-Luna (satelit), plumb-Pluto (nu sunt sigura daca asta e corespondentul, planeta pitica) si cupru-Marte?….aici n-am nici o idee…. De ce combinatiile astea? Am citit cate ceva despre cupru, ca ar fi un metal cu o anumita energie. Se realizau bratari, piramide, atat pentru protectie cat si pentru energizarea anumitor obiecte pe care le introduceai in piramida, de ex. De ce insa plumb? De ce aceste combinatii? De unde o bratara argint-plumb?

  Posted by Adriana Gherghisan | 19 January 2015, 9:17 PM
  • In astrologia indiana fiecarei planete ii este asociat un metal: argintul Lunii, aurul lui Jupiter, cuprul Soarelui, plumbul lui Mercur si asa mai departe. Aceste asocieri au fost facute de Rishii (intelepti cu cea mai inalta realizare spirituala) care au revelat astrologia si alchimia vedica oamenilor.
   In ce priveste bratara de argint-plumb – aceea era o recomandare speciala pentru Yogananda si numai pentru el. Nu te sfatuiesc sa porti asa ceva.
   In schimb una din bratarile cele mai accesibile tuturor oamenilor si cu efecte foarte frumoase este cea cu 3 fire metalice: doua din argint si unul din cupru.

   Posted by cloudpearl | 20 January 2015, 3:20 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,599 other followers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Despre mine
Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Rezultatele Testului

ARHIVA

Vizite pe Blog

 • 3,159,737 vizite

CALENDAR

January 2015
S M T W T F S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: