Amchur, GHEE, Lime, Masalas, Porumb, Turmeric

Corn on the Cob – Snack de Porumb cu Masala de condimente

Corn on the Cob

Porumbul rontait direct de pe stiulete este un snack obisnuit la noi vara. Il gasesti pe toate drumurile spre mare si la mare, de obicei cald si presarat cu putina sare. Bun, nimic de zis, dar stati sa vedeti cum se serveste in India porumbul si atunci puteti sa trageti concluziile.

Deosebirea nu e mare in ce priveste obtinerea – tot cam la fel se fierbe porumbul – doar ca gama de condimente este mult mai vasta si in plus exista si un topping sub forma de unt, Ghee sau, mai simplu, ulei. Diferenta de gust e fenomenala, digestia e mult mai usoara (si mult mai putin gazoasa😉 ) si placerea e maxima! Si in plus nici nu se perturba Vata (daca va interesa aspectul…) care nu prea agreeaza porumbul.

Trebuie neaparat sa incercati, este grozav de bun si n-o sa vreti sa va mai intoarceti la mancat stiuletele simplu, ca inainte. Poate chiar o sa fiti tentati sa experimentati daca o sa va spun ca sotul meu e complet cucerit de Corn on the Cob si-l savureaza cu ochii mijiti de placere, nu mai vede, nu mai aude nimic😀 . Pe noi ne-a cucerit definitiv si nu mai concepem vara fara un asemenea rasfat, atat de usor de pregatit. De ce sa nu va imbogatiti vara cu mai multe arome si sa va creati noi ancore de placere😉

timp de preparare: aprox 45 min

pentru 2 persoane

grad de picantzeala: variabil, in functie de gust

INGREDIENTE

4 stiuleti de porumb cruzi

aprox 30-50 grame unt sau 30 grame Ghee sau ulei de floarea soarelui, in functie de gust

1 lingurita Curry Powder

1 lingurita Tandoori Masala sau Paprika picanta/dulce, in functie de gust

1 lingurita Chaat Masala sau Amchoor sau zeama de Lime

1 lingurita Jeera-Dhania Powder

1 lingurita + 1 varf de cutit turmeric

1-2 lingurite sare

apa pentru fiert porumbul

METODA

Puneti cam 3 litri apa in oala cu presiune pe foc mediu. Presarati un varf de cutit turmeric in apa. Curatati stiuletii de panusa si matasea de porumb si rupeti-i in doua. Puneti-i in oala cu presiune. Inchideti capacul etans si lasati sa fiarba minim 45 min (sau mai mult daca porumbul e mai batran).

Catre finalul perioadei de fierbere la presiune, pregatiti condimentele si untul/Ghee-ul/uleiul. Puteti prepara o mica Masala din toate condimentele si unt/Ghee, ca o pasta. E mai usor de aplicat pasta peste stiuletii fierti.

Inchideti focul la aragaz si aveti rabdare sa scada presiunea de la sine. Apoi deschideti cu atentie capacul avand grija sa nu va opariti de la abur. Scoateti stiuletii fierti si puneti-i intr-un vas incapator. Daca nu-i serviti in urmatoarele 5 minute, acoperiti-i cu un capac ca sa ramana calzi. Este esential sa fie calzi, altfel untul sau Ghee-ul nu se vor topi.

Apoi puneti in farfurie, individual, cate o jumatate de stiulete si ungeti-l pe toate partile cu pasta de Masala. Daca folositi ulei, presarati fiecare condiment (sau amestecul lor) peste stiulete iar deasupra turnati cat ulei doriti, cam 1 lingura de stiulete.

Serviti imediat, fara sa va frigeti, evident. S-aveti pofta mare!

Corn on the Cob_

Din punct de vedere Ayurvedic: Corn on the Cob este un snack Tridoshic. Este deci accesibil chiar si persoanelor Vata in aceasta formula. Pentru Pitta e ok de folosit orice: unt, Ghee sau ulei, dar in cantitate mai mica. De asemenea, pentru ei se recomanda folosirea doar a condimentelor usoare, racoritoare, gen coriandru, chimion, paprika dulce, turmeric – de evitat Tandoori Masala care de obicei contine chilli rosu, si de folosit zeama de Lime in loc de Chaat Masala/Amchoor. Pentru Kapha merge doar cantitate foarte mica de Ghee sau, mai bine, ulei.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Rice Balls

Rice Balls

Wheat Kurmura - Pufarine crocante cu Arahide

Wheat Kurmura – Pufarine crocante cu Arahide

Sweet Corn Sundal - Salata din boabe de Porumb

Sweet Corn Sundal – Salata din boabe de Porumb

Savoury Semolina Cake - Chec aperitiv din Gujarat

Savoury Semolina Cake – Chec aperitiv din Gujarat

Discussion

One thought on “Corn on the Cob – Snack de Porumb cu Masala de condimente

  1. multumesc

    Posted by Corpodean Ioan | 2 August 2015, 1:39 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,348 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,934,965 vizite

CALENDAR

August 2015
S M T W T F S
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d bloggers like this: