High Pitta Masala

High Pitta Masala

Ascultand o scurta prezentare video pe YouTube a lui Vaidya Mishra, am dat de o reteta pentru un amestec de condimente pe care el il recomanda special pentru persoanele cu o Pitta agravata. Toata lumea are nevoie sa foloseasca condimente daca doreste o sanatate buna, pana si persoanele cu nivele periculos de mari de Pitta. Aceasta Masala contine condimente racoritoare, care nu sunt picante ci calmante pentru Pitta. Este vorba de coriandru si fenicul in cantitati mult mai mari decat celelalte condimente: jeera si turmeric.

Asa ca n-am stat deloc pe ganduri si v-am preparat-o ca sa vedeti ce simplu e de facut. High Pitta Masala este foarte buna pentru toata lumea pe perioada verii fiind un amestec racoritor pentru organism insa suficient de puternic pentru a sustine digestia si munca lui Agni. In plus, are si un gust foarte bun si innobileaza orice mancare.

sursa: Vaidya Mishra

timp de preparare: 10 minute

rezulta 1 borcanel mic

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

10 lingurite coriandru seminte

10 lingurite fenicul seminte

1 lingurita seminte de Jeera

1 lingurita turmeric

METODA

Puneti o tigaie de fonta pe ochiul mare de la aragaz, pe flacara mica. Dupa 4-5 minute, cand tigaia e fierbinte, adaugati coriandrul seminte si plimbati-le prin tigaie continuu cu o lingura (de lemn). Dupa aproximativ 1 minut maxim 2, rasturnati coriandrul pe o farfurie intinsa.

Puneti apoi feniculul si procedati in acelasi mod. Apoi Jeera. Turmericul nu necesita coacere.

Asteptati ca semintele sa se racoreasca bine de tot, apoi puneti-le in rasnita de cafea si macinati 1 minut. Rasturnati pulberea obtinuta pe o farfurie intinsa si lasati-o sa se racoreasca bine de tot in cazul in care s-a incalzit de la motorul rasnitei.

Adaugati si tumericul si amestecati bine de tot. Puneti pulberea intr-un borcanel cu capac etans. Se pastreaza cel mai bine intr-un loc intunecos si uscat.

Cand doriti sa folositi Masala la diferite preparate, utilizati mereu o lingurita perfect curata si uscata. Asta va prelungi termenul de valabilitate si nu va afecta calitatea condimentului.

Cu cat folositi Masala mai curand dupa ce ati facut-o, cu atat mai multa Prana (energie vitala) va avea. Insa se poate pastra foarte bine si 6 luni.

High Pitta Masala_

Din punct de vedere Ayurvedic: High Pitta Masala este un amestec de condimente special pentru persoanele cu exces de Pitta. Insa este adecvata si pentru celelalte tipologii, in special pe durata verii.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Garam Masala - Amestec indian de condimente

Basic Garam MASALA

Pulbere de Coriandru

Dhania Powder

Pulbere de Curry

Curry Powder

Chat Masala

Chaat MASALA

Discussion

2 thoughts on “High Pitta Masala

  1. am facut High Pitta Masala , miroase si are un gust minunat , e foarte bland si aromat , multumesc mult!

    Posted by danamaria | 10 January 2015, 9:34 AM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: