Ajwain

Alte denumiri: Ajwan, Ajmo, Jowan, Vaamu, etc

Creste in: India si Orientul Apropiat.

Seamana la forma cu semintele de chimen.

Are un gust aromat si un miros puternic.  Este un condiment excelent pentru echilibrarea lui Vata Dosha. Se foloseste in cantitati mici pentru ca altfel va domina complet celelalte arome din mancare.

In bucataria indiana, nu prea este folosit crud, ci usor copt intr-o tigaie de fonta si apoi macinat, sau in Tarka, semintele crude de Ajwain sunt aruncate in ulei cald, impreuna cu alte condimente.

Ajwain este un excelent stimulator al digestiei si foarte bun pentru a inlatura disconfortul balonarilor. De asemenea, stimuleaza apetitul.

El este folosit ca si condiment doar in bucataria indiana, si ca medicament de restul Orientului.

Indienii il folosesc in Dal-uri (mancaruri din linte), precum si la muraturi. De asemenea, este aproape nelipsit in Lassi (bautura din iaurt cu apa si condimente, pentru digestie).

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,378 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 2,063,777 vizite

CALENDAR

March 2017
S M T W T F S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
%d bloggers like this: