Ajwain

Alte denumiri: Ajwan, Ajmo, Jowan, Vaamu, etc

Creste in: India si Orientul Apropiat.

Seamana la forma cu semintele de chimen.

Are un gust aromat si un miros puternic.  Este un condiment excelent pentru echilibrarea lui Vata Dosha. Se foloseste in cantitati mici pentru ca altfel va domina complet celelalte arome din mancare.

In bucataria indiana, nu prea este folosit crud, ci usor copt intr-o tigaie de fonta si apoi macinat, sau in Tarka, semintele crude de Ajwain sunt aruncate in ulei cald, impreuna cu alte condimente.

Ajwain este un excelent stimulator al digestiei si foarte bun pentru a inlatura disconfortul balonarilor. De asemenea, stimuleaza apetitul.

El este folosit ca si condiment doar in bucataria indiana, si ca medicament de restul Orientului.

Indienii il folosesc in Dal-uri (mancaruri din linte), precum si la muraturi. De asemenea, este aproape nelipsit in Lassi (bautura din iaurt cu apa si condimente, pentru digestie).

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,597 other followers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Despre mine
Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Rezultatele Testului

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,166,122 vizite

CALENDAR

June 2022
S M T W T F S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
%d bloggers like this: