Ajwain

Alte denumiri: Ajwan, Ajmo, Jowan, Vaamu, etc

Creste in: India si Orientul Apropiat.

Seamana la forma cu semintele de chimen.

Are un gust aromat si un miros puternic.  Este un condiment excelent pentru echilibrarea lui Vata Dosha. Se foloseste in cantitati mici pentru ca altfel va domina complet celelalte arome din mancare.

In bucataria indiana, nu prea este folosit crud, ci usor copt intr-o tigaie de fonta si apoi macinat, sau in Tarka, semintele crude de Ajwain sunt aruncate in ulei cald, impreuna cu alte condimente.

Ajwain este un excelent stimulator al digestiei si foarte bun pentru a inlatura disconfortul balonarilor. De asemenea, stimuleaza apetitul.

El este folosit ca si condiment doar in bucataria indiana, si ca medicament de restul Orientului.

Indienii il folosesc in Dal-uri (mancaruri din linte), precum si la muraturi. De asemenea, este aproape nelipsit in Lassi (bautura din iaurt cu apa si condimente, pentru digestie).

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: