Alte denumiri: Ajwan, Ajmo, Jowan, Vaamu, etc
Creste in: India si Orientul Apropiat.
Seamana la forma cu semintele de chimen.
Are un gust aromat si un miros puternic. Este un condiment excelent pentru echilibrarea lui Vata Dosha. Se foloseste in cantitati mici pentru ca altfel va domina complet celelalte arome din mancare.
In bucataria indiana, nu prea este folosit crud, ci usor copt intr-o tigaie de fonta si apoi macinat, sau in Tarka, semintele crude de Ajwain sunt aruncate in ulei cald, impreuna cu alte condimente.
Ajwain este un excelent stimulator al digestiei si foarte bun pentru a inlatura disconfortul balonarilor. De asemenea, stimuleaza apetitul.
El este folosit ca si condiment doar in bucataria indiana, si ca medicament de restul Orientului.
Indienii il folosesc in Dal-uri (mancaruri din linte), precum si la muraturi. De asemenea, este aproape nelipsit in Lassi (bautura din iaurt cu apa si condimente, pentru digestie).
Comments are closed.