Amchoor (Pulbere de Mango)

Alte denumiri: Amchur

Amchoor este o pulbere fina obtinuta din mango crud care este taiat feliute subtiri, uscat si macinat.

Are un gust acru si este adaugat la mancaruri, muraturi si sosuri, cam la fel cum in alte parti ale lumii se foloseste otetul sau lamaia. Este folosit si la unele amestecuri de condimente uscate (Masalas).

Amchoor se foloseste cate putin. Astfel, 1 lingurita de pulbere este echivalenta cu 3 linguri zeama de lamaie. Se adauga in mancare catre final, cu vreo 5 minute inainte de stingerea focului. Se mai foloseste si la prepararea unor bauturi racoritoare.

Advertisements

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,435 other followers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 2,276,057 vizite

CALENDAR

December 2017
S M T W T F S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d bloggers like this: