Dhania (Coriandru)

Alte denumiri: Dhanya, Dhana, Dhanyaka

Din punct de vedere Ayurvedic: VKP= (adica echilibreaza toate cele trei Doshas: Vata, Pitta si Kapha). Deci este un condiment recomandat tuturor, indiferent de constitutia Ayurvedica. Este unul din putinele condimente pe care Pitta le poate consuma fara a fi perturbata.

Dhania este condimentul principal atat pentru digestie cat si pentru probleme de piele. Ajuta in: colici date de balonare, indigestie, stari de voma, tulburari intestinale, reumatism, conjunctivita (sucul proaspat al plantei verzi), probleme ale aparatului urogenital, alergii, dureri in gat, hemoroizi, etc.

Coriandrul elimina excesul de Kapha (mucus, flegma, depozite de grasimi) si este recomandat in toate problemele de tip Pitta.

Coriandrul se poate folosi atat sub forma de bobite, intreg, sau sub forma de pulbere (vezi Dhania Powder). Bucataria indiana precum si cea Ayurvedica il intrebuinteaza foarte frecvent.

CATEVA RETETE LA CARE SE FOLOSESC BOBITE INTREGI DE CORIANDRU

Garam Masala - Amestec indian de condimente

Basic Garam MASALA – Cum se face Garam Masala

Ceai de menta cu lapte si condimente

Mint CHAI – Ceai de Menta cu condimente si lapte

Un remediu pentru Excesul de PITTA

Un remediu pentru Excesul de PITTA

CCF Tea - Ceai din Coriandru, Chimion si Fenicul

CCF Tea – Ceai din Coriandru, Chimion si Fenicul

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,361 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,981,328 vizite

CALENDAR

January 2017
S M T W T F S
« May    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
%d bloggers like this: