Tulsi (Busuioc)

Alte denumiri: Tulasi, Ban Thulasi

Din punct de vedere Ayurvedic: VK- P+in exces (adica echilibreaza/scade Vata si Kapha si mareste/agraveaza Pitta daca e consumat in exces). Cum va ajuta aceasta informatie? Simplu: persoanele cu predominanta Vata sau Kapha (in corpul fizic, emotii si mental) pot folosi Tulsi foarte frecvent, zilnic, in vreme ce persoanele cu predominanta Pitta ar trebui sa se abtina sau sa foloseasca foarte rar (in nici un caz vara) intrucat pentru ei Tulsi duce la dezechilibre, adica da nastere la boli.

Tulsi are numeroase intebuintari pentru sanatate. Este minunat in cazuri de probleme cu sistemul respirator (tuse, tuberculoza, bronsita alergica, astm, etc) pentru ca lichefiaza si astfel faciliteaza evacuarea depozitelor de Kapha (flegma).

Este un excelent tonifiant al sangelui si inimii, curata sinusurile, purifica zona capului si nervii, intareste sistemul imunitar, oxigeneaza organismul.

Imbunatateste digestia si apetitul, distruge Ama. Tulsi contine cupru de care e nevoie pentru absorbtia fierului. Impiedica acumularea de grasimi, in special in cazul femeilor care au trecut de menopauza.

Tulsi are si efecte pe plan psihic indepartand depresia. In plus, contracareaza efectele multor otravuri.

Tulsi este un condiment Sattwic, cu multiple utilizari spirituale. El deschide inima si limpezeste mintea, mareste iubirea, credinta si compasiunea. Purifica aura si ofera protectie Divina. Permite accesul la constiinta pura.

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,371 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 2,025,499 vizite

CALENDAR

February 2017
S M T W T F S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  
%d bloggers like this: