CONTACT

Pentru cei care doresc sa afle mai multe detalii sau sa puna intrebari care au sau nu legatura cu Bucataria Indiana ori care pur si simplu vor sa-mi scrie, asa, de drag, iata adresa de email unde o pot face: bucatarie.indiana@gmail.com

Nu stau chiar toata ziua pe net, deci nu promit reply-uri imediate, insa sper sa pot oferi raspunsuri cat mai bine documentate si care sa aduca lamuririle dorite.

Namaste-

Discussion

44 thoughts on “CONTACT

  1. Sa-ti dea Dumnezeu sanatate! este un site minunat. TOATE retele sunt formidabil de bune, cu toate ca recunosc ca nu le-am incercat pe toate…

    Posted by carmela | 18 July 2016, 2:17 PM
  2. Cloudpearl, thanks for following my blog- Varan-Bhaat. I see from your blog that you are a fan of Indian food. Look forward to staying in touch!

    Posted by The Weekend Baker | 10 December 2014, 12:16 AM
  3. Multzumesc, cu toata consideratia, Va doresc , toate cele bune….

    Posted by maria | 5 October 2014, 11:17 AM
  4. Buna dimineata, Va felicit pentru acest site ( informatii interesante si pretioase pentru sanatate ) , imi pare rau ca nu am timp sufficient la dispozitie. Sper sa nu radeti de mine…. dar, vreau mai multe informatii despre – ce inseamna : VATA, KAPHA si PITTA ca sa stiu , ce produse , ingrediente si retete sa folosesc?

    Posted by Maria Pandrea | 28 September 2014, 7:46 AM
    • Bun venit Maria! Gasesti destul de multe informatii pe pagina de Ayurveda Essentials, articole mai de baza dar si mai complexe, pe toate gusturile. Sectiunea va creste cu timpul si mai mult. Acolo exista articole cu informatii pentru fiecare Tipologie – ce alimente sunt recomandate. Apoi mergi in partea de sus a paginii si acolo gasesti Retete pentru fiecare tipologie.
      De asemenea, exista si sectiunea Mici Sfaturi Ayurvedice cu informatii foarte pe scurt – speciale pentru oameni grabiti ca tine – cu diferite informatii practice.
      Spor la surfat!

      Posted by cloudpearl | 30 September 2014, 12:56 PM
  5. Buna ziua, vreau sa incep prin a va felicita pentru acest blog extrem de util. As dori sa-mi recomandati daca este posibil, o carte de ayurveda buna, care sa cuprinda si tipurile de alimentatie descrise pe larg..dar si alte principii ayurveda.

    Posted by Outlandish | 20 August 2014, 6:47 PM
    • Salut si bun venit! O carte de Ayurveda buna in limba romana nu pot sa-ti recomand. La cele care exista traducerea e proasta rau.
      Nici in engleza nu sunt carti cu ce vrei tu – tipurile de alimentatie descrise pe larg. Mai pe larg decat ai pe blogul asta sincer nu stiu sa fie. Daca gasesti te rog sa ma anunti🙂
      Cartile bune de Ayurveda adevarata, facuta populara pentru de-alde noi oamenii normali, sunt rare. Iti recomand in schimb un autor pe care il respect intru totul – Dr. Vasant Lad. Cu el mergi la sigur, cu ochii-nchisi.

      Posted by cloudpearl | 22 August 2014, 2:39 PM
  6. Namaste Cloudpearl,numele meu este Geta,iubesc INDIA cu tot ce inseamna ea,cu toate contradictiile ei din era moderna,(nu si-a dorit asta!) ,cu muzica,bucataria,sarbatorile,divinitatile si oamenii ei! E cea mai veche civilizatie contemporana cu noi ,iar indienii si-au pastrat traditiile ,obiceiurile, stiinta straveche,invataturile inteleptilor,medicina stramosilor indiferent cati au dorit sa-i stapineasca. M-am simtit intodeauna atrasa de cultura lor si modul simplu in care traiesc si iubesc,felul lor unic de a-si pastra o mentalitate , un mod de viata ,o spiritualitate aparte. Imi pare rau cateodata ca nu m-am nascut acolo,ma simt rau in lumea din care fac parte,dar probabil ca exista un scop pentru asta!. Cu astfel de dezamagiri in suflet am cautat permanent ,ghidandu-ma dupa felul lor de a fi, o alternativa. Si incet ,incet am gasit ce cautam,si spiritual si fizic. Si precum niciodata nu ajungi la un final,tot timpul invatam,am gasit blogul tau,ca un naufragiat limanul!
    Atat de multi au postat comentari elogioase ,incit daca as mai dori sa spun ceva mi s-ar parea ca nu e de ajuns,asa incit spun doar ca UNII OAMENI FAC LUMEA MAI BUNA DOAR PENTRU CA EXISTA!
    un astfel de om esti tu,intr-o lume in care domina din ce in ce mai mult individualismul,egoismul,lacomia,ignoranta,trufia,reusesti sa faci o astfel de munca laborioasa si sustinuta (sint sigura ca esti o persoana normala,cu viata sociala si familie,ce presupune implicare), de care sa beneficieze citi mai multi semeni de-ai tai.
    Daca ai avut rabdare sa citesti pina la capat,acesta e felul meu de ati multumi pentru toata munca depusa sa pastrezi actual un astfel de blog,sa daruiesti din ce ai tu si altora,cu mult drag si dedicare.
    M-am regasit ,m-am linistit ,si te caut aproape zilnic pentru retetele si sfaturile care ma fac sa ma simt bine!
    Si la rindul meu daca reusesc sa fac si altora bine gatind in felul expus aici,atunci inseamna ca munca ta nu e in zadar,si ca atunci ,transmitind mai departe invataturi sanatoase, nu am trait degeaba!Si multi altii la fel ca noi!
    Iti multumesc, OM MANI PADME HUM!

    Posted by geta | 19 July 2014, 8:02 PM
    • Draga Geta, ce mesaj de suflet! Multumesc frumos pentru toata aprecierea si mai ales pentru ca ai inteles ca daca tu aplici ce eu postez pe acest blog atunci se cheama ca mi-am atins telul! Ma bucur mult ca simti binele care ti-a intrat in viata prin aceste retete si informatii – asta e cea mai frumoasa rasplata pentru mine🙂 Hari OM!

      Posted by cloudpearl | 20 July 2014, 7:11 PM
  7. draga daniela, am descoperit intamplator acest site… am mult de studiat , alimentatia ayurvedica fiind un subiect care pentru mine a inceout sa devina f interesant… problema mea e ca sunt o persoana destul de ocupata si nu am timpul necesar sa pregatesc ….. exista un restaurant in buc pe care sa l recomanzi??

    Posted by carmen | 12 November 2013, 12:57 PM
    • Draga Carmen, iti doresc mult succes in alimentatia ayurvedica. Merita timpul si efortul de a invata. Oricat de putin inseamna foarte mult in directia schimbarii calitatii vietii, a ameliorarii.
      Nu cunosc restaurante care sa prepare hrana ayurvedica. Exista in schimb restaurante indiene.

      Posted by cloudpearl | 14 November 2013, 6:40 PM
  8. VAD CA DV FOLOSITI CHIMEN.
    ESTE OARE VORBA DE CHIMION/CUMIN?
    MAI EXPLICIT:
    CHIMEN = CARAWAY (Carum Carvi)
    CHIMION = CUMIN (Cuminum cyminum)

    DECI, CE FOLOSTITI?

    Posted by TOIA | 11 September 2013, 11:46 AM
    • Folosesc Jeera, adica Cuminum Cyminum. Carraway este cu totul alt condiment, foarte rar folosit in bucataria indiana si ayurvedica.
      Am ales initial sa folosesc termenul de Chimen pentru Jeera pentru ca exista multe persoane pentru care chimen sau chimion inseamna acelasi lucru, acelasi condiment, Carraway. Plus ca la vremea la care am inceput eu blogul insasi idea de chimen la mancare era ceva extrem de ciudat si complet rejectat.
      Insa pentru ca exista atatea nelamuriri si intrebari pe tema asta am sa optez pentru chimion de acum inainte si voi modifica peste tot pe blog. Sper sa fie clar de acum.

      Posted by cloudpearl | 11 September 2013, 12:21 PM
  9. buna.sunt madalina si astazi am descoperit site-ul tau.este extraordinar,cautam de mult timp asa ceva.Multumesc ca existi.Daca ii este permisa o intrebare…..de unde ai tote aceste cunostinte?esti indianca sau esti doar o pasionata de tot ce insemna india!!

    Posted by Deaconu Elena | 26 August 2013, 5:32 PM
    • Buna Madalina, bine ai venit! Nu sunt indianca in viata asta🙂 Tot ce e pe blog am aflat, studiat, aplicat treptat, cu timpul. Cred ca am trecut deja de pragul de pasiune, e un mod de viata. Multumesc si eu tie ca existi si ca exista atat de multi asemenea tie!

      Posted by cloudpearl | 26 August 2013, 5:54 PM
  10. Atentie, cred ca va referiti la chimion, nu la chimen! In romana noi spunem chimen la caraway (eng.) si chimion la cumin (eng.) ! Au arome diferite! Sunt in vizita in California si am fost ieri intr-un magazin plin de mirodenii si toate produsele orientale posibile si imposibile….toate despre care vorbesti erau acolo….
    ..multumesc pentru efortul depus, ma uit in fiecare zi pe ce primesc…

    Posted by Roxana Arabagian | 23 August 2013, 7:20 PM
    • Buna Roxana! Da, Jeera are cu totul alt gust decat chimenul. De aceea si mentionez mereu Jeera. Insa nu pot adopta denumirea de chimion pentru ca multi romani pun semnul de egal intre chimen si chimion (pentru ei inseamna acelasi condiment), asa ca raman pe varianta chimen (Jeera) sau direct Jeera.
      Ma bucur ca am asa un cititor fidel in tine! Multumesc.

      Posted by cloudpearl | 23 August 2013, 8:14 PM
  11. Multumesc de raspuns. Cred ca o sa fac in fiecare zi cate un fel de mancare. O sa incep cu orezul si apoi cu dulciurile. Sosurile probabil in 2 saptamani dupa ce o sa-mi mai “scada” Pitta de la 29.

    Posted by Ovidiu | 6 July 2013, 12:33 AM
    • Felicitari Ovidiu pentru nivelul impresionant de Pitta🙂 De avut grija mare acum ca e vara. Fa-ti testul o data pentru a afla Prakriti (constitutia de baza) si o data pentru a afla Vikruti (constitutia prezenta). Apoi faci diferentele si vezi daca exista variatii importante ale nivelelor de Vata Pitta si Kapha.
      Sosurile (chutney) nu sunt neaparat de natura sa mareasca Pitta decat daca le pui condimente tari. In rest le poti savura linistit mai ales vara cand ai atatea legume proaspete la dispozitie.
      Astept impresiile tale in urma experimentarii retetelor. Mult succes!

      Posted by cloudpearl | 6 July 2013, 9:09 AM
  12. Frumoasa informatia de pe acest site. Cat timp dureaza de la schimbarea alimentatiei de restabilire a echilibrului pana la …restabilirea echilibrului?

    Posted by Ovidiu | 5 July 2013, 12:10 AM
    • Buna Ovidiu si bine ai venit! Ma bucur ca iti place ce citesti aici. Schimbarea alimentatiei conforme cu principiile Ayurvedice duce la efecte rapide, imediate, in starea generala. Dintr-odata te simti mai bine si mai usurat.
      O parte din disconforturi dispar de a doua zi, altele dispar dupa 1 saptamana, altele dupa o luna si tot asa, in functie de vechimea problemei si gravitatea ei. Cand organismul simte ca i se da voie sa “respire” va incepe sa impinga afara tot ce i s-a “daruit” prost de-a lungul anilor, insa acest proces poate fi de durata. De aceea Ayurveda recomanda multe procedee de purificare, pentru a usura munca corpului si a ajuta omul sa-si redobandeasca bucuria de a trai.

      Posted by cloudpearl | 5 July 2013, 12:26 PM
  13. Multumesc foarte frumos!

    Posted by Coca Florentina Coroi | 30 May 2013, 8:48 PM
  14. a gata,m.am identificat in Kapha,culmea…exact asa e ce scrie acolo,nu stiam eu de ce dupa ce mananc curmale sau banane,nu ma simt bine deloc,din contra de la curmale ma doare capul imd dupa ce le mananc.gata cu ele! m.am axat exact pe ce nu trebuie…

    Posted by Coca Florentina Coroi | 30 May 2013, 6:29 PM
    • Ai vazut ca e usor!? Felicitari, de-acum stii ce sa mananci sau nu. In afara de indicatiile din articol, urmareste si organismul, sa vezi cum reactioneaza, ce-ti zice. Pentru ca e posibil sa fii o persoana Kapha, dar pe moment sa ai un exces de Pitta (care te face sa ai aciditate) sau o perturbare a lui Vata.

      Posted by cloudpearl | 30 May 2013, 7:30 PM
  15. offf sa evit exact ce.mi place,asta e…asa o sa fac,dar mai am o rugaminte si in acelasi timp o intrebare? cum imi dau eu seama ce imi face bine si ce nu,din toate retetele astea gustoase,condimentele si ingredientele? am 2 ore jum de cand ma tot uit aici dar scuza.ma te rog nu prea inteleg chestia cu kapha si offff mai era una ,,,a pitta parca????
    Si multumesc mult ptr raspuns!!!!!!!!!!!!!!toata stima:)

    Posted by Coca Florentina Coroi | 30 May 2013, 6:17 PM
    • Coca draga, ia-o incetisor. Pe blog gasesti o multime de informatii noi, care se vor sedimenta cu timpul. Daca citesti cate un picut zi de zi foarte curand o sa ti se para mult mai usor. Citeste articolele de Ayurveda, cel cu cele 3 tipologii, precum si detaliile date la articolele unde detaliez alimentatia pentru fiecare tipologie. Acolo lucrurile vor fi mai clare.

      Posted by cloudpearl | 30 May 2013, 7:11 PM
  16. Eu nu prea pot manca picant din pacate si imi place f mult,dar am arsuri (aciditate)cred ca de la stomac daca mananc picant,de aceea te intreb de acel curry care este la plic praf…. Si inca o intrebare ghimbirul e bun ptr astm?…..ai spus ca vara nu pot sa il consum,dar imi place e ffff bun si nu ma pot lipsi de el!!!!!!!!!!!!!!!!!mai ales ca imi face bine….
    Multumesc anticipat!:)

    Posted by Coca Florentina Coroi | 30 May 2013, 5:48 PM
    • Arsurile pot fi cauzate de condimente prea picante, intr-adevar, insa de cele mai multe ori sunt cauzate de combinatii neadecvate intre alimente (de gen oua cu cartofi sau rosii cu castraveti si multe altele).
      Ghimbirul e bun pentru astm. Astmul e o problema de tip Kapha, agravata destul de serios. Ghimbirul ajuta si nu renunta la el vara daca simti ca iti face bine. De evitat toate tipurile de branza si mai usor cu iaurtul si laptele. Evita si acriturile, precum si castravetii.

      Posted by cloudpearl | 30 May 2013, 6:01 PM
  17. Spune.mi te rog am acasa o multime de plicuri cu curry si nu stiu ce sa fac cu ele..???plz

    Posted by Coca | 30 May 2013, 5:41 PM
    • Foloseste-le la orice fel de mancare, in cantitate mica – sa zicem o lingurita la o mancare pentru 4 persoane. Gasesti si pe blog o multime de mancaruri la care se foloseste pulberea de Curry.

      Posted by cloudpearl | 30 May 2013, 5:54 PM
  18. Buna tuturor si, tie, Daniela,
    Ce surpriza placuta! Am intrat acum cateva minute in urma pe acest site pentru prima data. Nu pot intelege unde mi-a fost toata atentia, incat nu v-am gasit mai devreme. Sunt uluitor de multe informatii pe acest site, raspunsuri la multe cautari ale mele. Ma pasioneaza ayurveda (din pacate nu am gasit nici un curs pe care sa-l urmez). Tocmai vroiam sa va recomand ceva foarte practic, cand colo ce sa vezi…este deja aici in lista de link-uri….Manjula’s Kitchen. Vizionand video-urile Manjula’s am gatit minunate retete indiene. Vai…sunt din ce in ce mai uluita. Nici nu stiam ca in Romania sunt asa de multi fani bucatarie indiana (si sanatate in acelasi timp!) Ma rog, haideti ca nici mie nu-mi place vorbaria multa. Ayurveda inseamna sanatate, si daca retetele sunt si delicioase, inca un beneficiu in plus. Va doresc sa aveti in continuare grija de sanatatea voastra si a celor dragi si…. Pofta buna! Eu locuiesc in Londra si, eu si sotul meu, adoram mancarea indiana. E drept ca nu-mi prea ies retetele ca la restaurant, dar e bine. Mult succes! Va imbratisez virtual, Daniela.

    Posted by Daniela | 7 April 2013, 3:28 PM
    • Bun venit draga Daniela! E o mare bucurie de fiecare data cand randurile noastre se mai ingroasa cu cate o persoana iubitoare de bucatarie indiana si ayurvedica, ca tine.
      Retetele nu trebuie sa iasa ca la restaurant. De fapt, de multe ori mancarea de la restaurant nu e nici la fel de proaspata, nici la fel de plina de dragoste si gust ca cea pe care o preparam noi cu manutele noastre. Asa ca da-i inainte si asteptam impresiile tale! Pe curand.

      Posted by cloudpearl | 7 April 2013, 7:16 PM
  19. Ador site-ul tau am cautat mult timp retete si nu am gasit dar ma bucur ca tu ai avut inspiratia sa incepi acest blog felicitari!;)

    Posted by catalina | 23 March 2013, 11:57 AM
  20. Va multumesc pentru seriozitatea si varietatea informatiilor! E o placere sa va consult site-ul.
    Intre timp am devenit “dependenta” de laptele cu turmeric, baut sera (fara piper, bineinteles :-))
    Din pacate insa, dupa cateva astfel de seri ma simt extrem de “fara vlaga” a doua zi. Credeti ca poate sa nu-mi priasca vre-un ingredient? Marturisesc ca nu stiu inca ce tipologie am ..
    Multumesc!

    Posted by stefana | 11 March 2013, 10:57 PM
    • Draga Stafana, sunt posibile urmatoarele variante: 1.ai un exces semnificativ de Kapha in corp si laptele seara poate perturba suplimentar Kapha cauzand senzatie de greoi, lene si apatie dimineata; 2. ai o digestie extrem de proasta care te impiedica sa digeri laptele cum trebuie si atunci el devine toxina; 3. nu folosesti destule condimente; 4. daca nu ai probleme de tip Kapha, atunci Turmeric Milk te ajuta sa te purifici, organismul lucrand in timpul noptii – starea ta de dimineata poate fi un simptom de purificare; 5. nu folosesti un lapte de calitate (laptele pasteurizat de la magazin e fara valoare si este toxina de cand il cumperi de pe raft); 6. bei Turmeric Milk prea tarziu seara si te culci imediat; sau 7. starea ta de dimineata nu are legatura cu Turmeric Milk. Pot exista multe alte cauze interioare sau exterioare. Cauta sa vezi daca renuntand la consumul lapteului acesta una doua seri iti schimba situatia.

      Posted by cloudpearl | 12 March 2013, 12:25 PM
    • Multumesc pentru raspuns! Am remarcad deja ca ne mai consumand combinatia aceasta de lapte dispareau simptomele de care vorbeam.
      Am sa-l reiau insa (ca tare-mi place :)) dar am sa tin cond de cele spuse la punctul 6. Cu bine!

      Posted by Stefana | 12 March 2013, 9:32 PM
  21. Draga cloudpearl, azi am gatit, pentru prima data, linte. Nu am inclus cartofi in reteta Aloo Gajar Masoor Dal – Linte portocalie cu Cartofi si Morcov, dar mancarea a iesit absolut geniala, dementiala. Iti multumesc ca m-ai dus (cu ajutorul mancarii), in aceasta zi ploioasa din Bucuresti, tocmai pana la celalat capat al lumii, in Malaezia. Nu stiu daca e mancarea lor traditionala, dar i-am recunoscut gustul. Am savurat-o si acum asa cum am savurat-o si atunci, in vacanta de la Lankawi:) Multumesc, inca o data!

    Posted by ema | 25 February 2013, 5:07 PM
    • Emita draga, ma bucur ca mancarea mea indiana de linte ti-a amintit de plimbarica ta in Malaezia. Probabil ca exista similiaritati intre bucatariile celor doua tari.

      Posted by cloudpearl | 25 February 2013, 8:31 PM
  22. Nu stiu daca o sa ma crezi dar datorita tie am invatat sa gatesc. Bucatareala clasica romaneasca nu ma atragea deloc. De cand am descoperit acest blog si am experimentat retetele tale minunate am devenit fan bucatareala indiana. E incredibil cum niste condimente bine alese pot transforma orice mancare in ceva deosebit, departe de banalitate. Bogatia de arome si exotismul preparatelor mi-au starnit interesul si acum nu mai pot si nu mai vreau sa gatesc decat asa. In fiecare zi invat cate ceva nou si urmaresc cu interes blogul tau delicios de aromat🙂 Multumesc!
    By the way care este numele tau real? Hai, te rog, spune-ne!!

    Posted by Simona | 29 January 2013, 2:16 PM
    • Multumesc eu pentru relatare. Nu pot decat sa ma bucur ca inspir asemenea realizari in viata ta. Intr-adevar, bucataria indiana tine banalitatea la distanta. Insa nu numai tu inveti, ci si eu. Datorita acestui blog si mai ales voua, celor care iubiti bucataria indiana, invat si eu retete noi, ma perfectionez, adun informatii, testez… Sper sa pot sa te inspir mereu si sa iti fac viata mai delicioasa🙂 Numele meu real? Ce importanta are? Insa pentru cei curiosi, este Daniela. Prefer Cloudpearl pentru ca reprezinta idealul meu de perfectiune. Cred ca o sa postez o mica povestioara in care o sa explic ce inseamna si de unde provine.

      Posted by cloudpearl | 30 January 2013, 1:59 PM
  23. Cum pot cumpăra acest produs ”piperul lung”indian.?MulÈ›umesc !

    Posted by toma nicolae | 26 January 2013, 2:32 PM
    • Piper lung se gaseste la magazinele tip plafar mai cu pretentii. Eu am gasit la un pret accesibil de la firma Sonnentor, sub forma de conuri intregi (care trebuie macinate). Daca nu gasiti, puteti inlocui cu piper negru.

      Posted by cloudpearl | 26 January 2013, 3:14 PM
  24. Vreau sa va felicit pentru acest site. La cat mai multi ani si cat mai multi clienti. Sper ca si romanii sa descopere alte gusturi din bucataria mondiala. Felicitari.

    Posted by Cristian | 24 January 2013, 6:56 PM
    • Multumesc Cristian pentru cuvintele tale frumoase. Eu sper sa fac o treaba din ce in ce mai buna, spre satisfactia iubitorilor de bucatarie indiana (si ayurvedica).

      Posted by cloudpearl | 25 January 2013, 6:28 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: