Feluri principale – Masala, Subji, Korma, Curry

MASALAS, SUBJI, CURRY, KORMAS de Legume

Aloo Dum – Curry de Cartofi

Aloo Gobi – Cartofi cu Conopida

Aloo Gobi 2 – Tot Conopida cu Cartofi

Aloo Matar – Cartofi cu Mazare

Aloo Matar Korma – Curry de Cartofi cu Mazare in sos de Rosii

Aloo Tamatar Subzi – Cartofi in sos de Rosii

Baingan ka Salan – Curry de Vinete bebe in sos de Arahide si Susan

Beetroot Ni Bhaji Nu Shaak – Curry din Gris si Frunze de Sfecla rosie

Bharwan Simla Mirch – Ardei umpluti indieni

Bombay Aloo – Cartofi Bombay

Brinjal Thokku – Vinete in Sos de Rosii si Susan

Cabbage Potato Curry – Curry uscat de Varza cu Cartofi

Chhatu – Curry de Ciuperci in stil Orissa

Curry de Ardei Copti A-la-Hindi

Curry de Cartofi cu Fasole pastai

Curry de Cartofi cu Pastarnac in Sos de Rosii

Curry de Varza A-la-Hindi

Dose ka Masala – Masala de Cartofi

Gobi Masala – Masala de Conopida

Kadoo ki Sabzi – Mancare de Dovleac

Korma de Fasole Pastai

Matar ka Salan – Curry de Mazare verde in Sos de Arahide

Matar Masala – Masala de Mazare verde

Mushroom Masala Roast – Masala picanta de Ciuperci

Mushroom Peas Curry – Curry de Ciuperci cu Mazare

Pumpkin Ombhal – Curry de Dovleac cu Apa de Tamarind

Shimla Mirch ka Salan – Ardei in Sos picant de Arahide

Stuffed Cucumber Curry – Curry de Castraveti impanati

Subji Ayurvedic de Cartofi cu Ardei capia

Subji de Ardei Capia

Subji de Ardei cu Dovlecel

Subji de Fasole Pastai

Subji de Primavara – Mancare Ayurvedica de Legume

Subji de toamna – Mancare indiana de Legume

Subji de Varza – Mancare indiana de Varza

Tandoori Aloo Masala – Masala de Cartofi noi la cuptor

Tandoori Garlic Potato Wedges Masala – Masala de Cartofi cu usturoi la cuptor

Zucchini Korma – Dovlecei in sos aromat de Rosii

Zucchini Subji – Subji zemos de Dovlecei

mov

DAL-uri – Mancaruri cu Linte, Naut, Fasole uscata, Mazare uscata

Almost Shahjahani Dal – Dalul de Naut al Imparatului mogul

Aloo Gajar Masoor Dal – Linte portocalie cu Cartofi si Morcov

Beetroot Leaves Dal – Linte rosie cu Frunze de sfecla

Channa Dal Tadka – Mancare de Naut

Chickpeas Korma – Mancare de Naut in sos de Rosii

Coconut Milk Dal – Linte portocalie cu Lapte din Nuca de Cocos

Curry de Fasole Adzuki

Dal cu legume – Mancare de Linte cu legume

Gajar Dal – Dal din Linte rosie cu Morcov

Green Mung Dal Curry – Curry din Linte Mung Verde

Masala de Fasole pestrita cu Dovleac

Mung Dal Gobi Gajar Curry – Curry de Linte Mung cu Conopida si Morcov

Panchmel Dal – Mancare din 5 tipuri de Linte

Puneri Dal – Linte in stil Pune

Pindi Chana – Mancare de Naut cu Ceai negru

Punjabi Chole – Mancare de Naut din Punjab

Simple Green Mung Dal – Mung Dal verde simplu

Til Pattani Dal – Dal de Mazare galbena cu Susan

Yellow Peas Green Garlic Dal – Dal din Mazare galbena uscata, cu usturoi verde

Whole Urad Dal – Dal din linte Urad neagra

Zucchini Dal – Linte Rosie cu Dovlecei

mov

CURRY-uri si KORMAS cu (Lapte din) Nuca de Cocos

Aloo Korma – Korma de Cartofi in Lapte de Cocos

Coconut Milk Dal – Linte portocalie cu Lapte din Nuca de Cocos

Coconut Milk Matar Korma – Korma de Mazare cu Lapte de Cocos

mov

CURRY-uri cu TAMARIND

Kodi Guddu Pulusu – Curry de Oua cu Tamarind, dulce-acrisor

Mushroom Masala Roast – Masala picanta de Ciuperci

Seitan Masala – Masala din cuburi de Seitan

Sweet & Sour Andhra Green Beans Curry – Curry dulce-acrisor de Fasole pastai

Tilwale Aloo – Curry de Cartofi cu Susan

Yellow Peas Green Garlic Dal – Dal din Mazare galbena uscata, cu usturoi verde

mov

CURRY-uri si MASALAS cu Iaurt, Smantana sau branza Paneer

Aloo Dahi Curry – Curry de Cartofi in sos de Iaurt

Carrot Kadhi – Mancare de Morcovi in sos de Iaurt

Ciupercute cu Smantana A-la-Hindi

Conopida cu Smantana A-la-Hindi

Dahi Simla Mirch Curry – Curry de Ardei gras in sos de Iaurt

Kashmiri Dahi Baingan – Vinete cu iaurt in stil Kashmirian

More Kuzhambu – Legume in Sos de Iaurt din Tamil Nadu

Palak Paneer – Curry de Spanac cu branza Paneer

Paneer Butter Masala – Curry bogat de Paneer

Paneer Masala in Cashew sauce – Cubulete de branza in sos de rosii si caju

Shahi Paneer – Paneer Regal

Spaghete A-la-Hindi

mov

CURRY-uri de OUA

Double boiled Eggs – Triunghiuri de Oua la Bain-Marie

Eggneer Masala – Masala de Omleta la Aburi

Kodi Guddu Pulusu – Curry de Oua cu Tamarind, dulce-acrisor

Nadan Mutta Roast – Curry de Oua din Kerala

mov

Discussion

2 thoughts on “Feluri principale – Masala, Subji, Korma, Curry

  1. care sunt diferentele intre curry, masala, korma? am observat ca la korma o pare din condimente se pun la fiert intregi impreuna cu ingredientele principale. dar curry, subji, masala? sunt doar nume regionale sau inseamna mancarici diferite? multumim (pentru tot)

    Posted by bea | 10 June 2014, 4:35 PM
    • Ciau Bea, diferentele exista si nu tin numai de tipul de condimente folosite. Aceste mancaruri sunt prezente in intreaga Indie sub aceste denumiri sau altele asemanatoare. Evident, fiecare regiune are niste tipuri speciale de mancaruri, care nu se regasesc in restul Indiei. O sa scriu un micut articol despre aceste diferente pentru ca e un subiect interesant si merita atentia noastra. Mutumesc de intrebare – o iau ca pe un stimulent ca sa scriu mai mult🙂

      Posted by cloudpearl | 18 June 2014, 12:57 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,397 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: