MASALAS, SUBJI, CURRY, KORMAS de Legume
Aloo Dum – Curry de Cartofi
Aloo Gobi – Cartofi cu Conopida
Aloo Gobi 2 – Tot Conopida cu Cartofi
Aloo Matar – Cartofi cu Mazare
Aloo Matar Korma – Curry de Cartofi cu Mazare in sos de Rosii
Aloo Tamatar Subzi – Cartofi in sos de Rosii
Baingan ka Salan – Curry de Vinete bebe in sos de Arahide si Susan
Beetroot Ni Bhaji Nu Shaak – Curry din Gris si Frunze de Sfecla rosie
Bharwan Simla Mirch – Ardei umpluti indieni
Bombay Aloo – Cartofi Bombay
Brinjal Thokku – Vinete in Sos de Rosii si Susan
Cabbage Potato Curry – Curry uscat de Varza cu Cartofi
Chhatu – Curry de Ciuperci in stil Orissa
Curry de Ardei Copti A-la-Hindi
Curry de Cartofi cu Fasole pastai
Curry de Cartofi cu Pastarnac in Sos de Rosii
Dose ka Masala – Masala de Cartofi
Gobi Masala – Masala de Conopida
Kadoo ki Sabzi – Mancare de Dovleac
Matar ka Salan – Curry de Mazare verde in Sos de Arahide
Matar Masala – Masala de Mazare verde
Mushroom Masala Roast – Masala picanta de Ciuperci
Mushroom Peas Curry – Curry de Ciuperci cu Mazare
Pumpkin Ombhal – Curry de Dovleac cu Apa de Tamarind
Shimla Mirch ka Salan – Ardei in Sos picant de Arahide
Stuffed Cucumber Curry – Curry de Castraveti impanati
Subji Ayurvedic de Cartofi cu Ardei capia
Subji de Primavara – Mancare Ayurvedica de Legume
Subji de toamna – Mancare indiana de Legume
Subji de Varza – Mancare indiana de Varza
Tandoori Aloo Masala – Masala de Cartofi noi la cuptor
Tandoori Garlic Potato Wedges Masala – Masala de Cartofi cu usturoi la cuptor
Zucchini Korma – Dovlecei in sos aromat de Rosii
Zucchini Subji – Subji zemos de Dovlecei
DAL-uri – Mancaruri cu Linte, Naut, Fasole uscata, Mazare uscata
Almost Shahjahani Dal – Dalul de Naut al Imparatului mogul
Aloo Gajar Masoor Dal – Linte portocalie cu Cartofi si Morcov
Beetroot Leaves Dal – Linte rosie cu Frunze de sfecla
Channa Dal Tadka – Mancare de Naut
Chickpeas Korma – Mancare de Naut in sos de Rosii
Coconut Milk Dal – Linte portocalie cu Lapte din Nuca de Cocos
Dal cu legume – Mancare de Linte cu legume
Gajar Dal – Dal din Linte rosie cu Morcov
Green Mung Dal Curry – Curry din Linte Mung Verde
Masala de Fasole pestrita cu Dovleac
Mung Dal Gobi Gajar Curry – Curry de Linte Mung cu Conopida si Morcov
Panchmel Dal – Mancare din 5 tipuri de Linte
Puneri Dal – Linte in stil Pune
Pindi Chana – Mancare de Naut cu Ceai negru
Punjabi Chole – Mancare de Naut din Punjab
Simple Green Mung Dal – Mung Dal verde simplu
Til Pattani Dal – Dal de Mazare galbena cu Susan
Yellow Peas Green Garlic Dal – Dal din Mazare galbena uscata, cu usturoi verde
Whole Urad Dal – Dal din linte Urad neagra
Zucchini Dal – Linte Rosie cu Dovlecei
CURRY-uri si KORMAS cu (Lapte din) Nuca de Cocos
Aloo Korma – Korma de Cartofi in Lapte de Cocos
Coconut Milk Dal – Linte portocalie cu Lapte din Nuca de Cocos
Coconut Milk Matar Korma – Korma de Mazare cu Lapte de Cocos
CURRY-uri cu TAMARIND
Kodi Guddu Pulusu – Curry de Oua cu Tamarind, dulce-acrisor
Mushroom Masala Roast – Masala picanta de Ciuperci
Seitan Masala – Masala din cuburi de Seitan
Sweet & Sour Andhra Green Beans Curry – Curry dulce-acrisor de Fasole pastai
Tilwale Aloo – Curry de Cartofi cu Susan
Yellow Peas Green Garlic Dal – Dal din Mazare galbena uscata, cu usturoi verde
CURRY-uri si MASALAS cu Iaurt, Smantana sau branza Paneer
Aloo Dahi Curry – Curry de Cartofi in sos de Iaurt
Carrot Kadhi – Mancare de Morcovi in sos de Iaurt
Ciupercute cu Smantana A-la-Hindi
Conopida cu Smantana A-la-Hindi
Dahi Simla Mirch Curry – Curry de Ardei gras in sos de Iaurt
Kashmiri Dahi Baingan – Vinete cu iaurt in stil Kashmirian
More Kuzhambu – Legume in Sos de Iaurt din Tamil Nadu
Palak Paneer – Curry de Spanac cu branza Paneer
Paneer Butter Masala – Curry bogat de Paneer
Paneer Masala in Cashew sauce – Cubulete de branza in sos de rosii si caju
Shahi Paneer – Paneer Regal
CURRY-uri de OUA
Double boiled Eggs – Triunghiuri de Oua la Bain-Marie
Eggneer Masala – Masala de Omleta la Aburi
Kodi Guddu Pulusu – Curry de Oua cu Tamarind, dulce-acrisor
Nadan Mutta Roast – Curry de Oua din Kerala
care sunt diferentele intre curry, masala, korma? am observat ca la korma o pare din condimente se pun la fiert intregi impreuna cu ingredientele principale. dar curry, subji, masala? sunt doar nume regionale sau inseamna mancarici diferite? multumim (pentru tot)
Ciau Bea, diferentele exista si nu tin numai de tipul de condimente folosite. Aceste mancaruri sunt prezente in intreaga Indie sub aceste denumiri sau altele asemanatoare. Evident, fiecare regiune are niste tipuri speciale de mancaruri, care nu se regasesc in restul Indiei. O sa scriu un micut articol despre aceste diferente pentru ca e un subiect interesant si merita atentia noastra. Mutumesc de intrebare – o iau ca pe un stimulent ca sa scriu mai mult 🙂