Aloo Gobi – Curry uscat de Cartofi cu Conopida

Aloo Gobi este extrem de popular in India. Este foarte des intalnit si in meniurile restaurantelor indiene de pretutindeni. Exista numeroase feluri de a prepara Aloo Gobi. Am sa incerc si alte retete si imi propun ca pe cele mai reusite sa vi le impartasesc. Iata aici o varianta cu foarte putina apa si un pic mai uscata, fara sos, insa delicioasa.

Pentru o alta varianta de Aloo Gobi vizitati si Aloo Gobi 2.

timp de preparare: 30 minute

pentru 4 persoane

2 din 10

INGREDIENTE

1 conopida medie

4 cartofi medii

1 ceapa mica

1 chilli rosu/verde proaspat

1 bucatica ghimbir proaspat de aprox. 2 cm

1 lingurita chimion seminte (jeera)

1 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita Basic Garam Masala

4 linguri ulei de floarea soarelui

1/3 cana apa

1/2 lingurita sare

1 legatura patrunjel verde

METODA

Curatati cartofii si taitati-i cubulete de 2 cm. Curatati conopida si taiati-o in florete nu prea mari. Spalati bine, scurgeti de apa si pastrati separat fara sa le amestecati.

Curatati ceapa, ghimbirul si chilli-ul si puneti-le in mixer. Rezulta o pasta.

Intr-o oala de 2 litri puneti uleiul la incazit pe foc mic. Cand uleiul e suficient de cald, puneti semintele de chimen sa pocneasca, apoi imediat pasta de ghimbir cu chilli si ceapa. Caliti pret de un minut, apoi adaugati coriandrul macinat si cartofii. Amestecati bine asa incat cartofii sa se “imbrace” de ulei si condimente, apoi turnati apa, puneti capacul. Focul trebuie sa fie foarte mic.

Lasati cam 10 minute dar amestecati intre timp o data sau de doua ori. Apoi puneti si conopida, sarea si turmericul. Amestecati bine, puneti capacul. Lasati pe foc inca 10 minute. Mai amestecati intre timp ca sa va asigurati ca nu se arde.

La sfarsit adaugati si Garam Masala si verdeata. Amestecati, mai lasati un minut acoperit cu capac pe foc. Apoi stingeti flacara si lasati sa stea 5-10 minute.

OBSERVATIE: Nu amestecati prea des si prea intens, mai ales catre final, intrucat se vor zdrobi legumele.

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta reteta este potrivita pentru Kapha. Tipologia Pitta poate sa serveasca Aloo Gobi daca renunta la chilli si foloseste un amestec de Garam Masala mai putin picant, cum este cel sugerat la ingrediente: Basic Garam Masala. Pentru Vata, Aloo Gobi este ok daca este consumat cu moderatie si daca se mai adauga o lingura de ulei si un pic de sare – de folosit chilli verde, nu rosu.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Conopida cu Smantana A-la-Hindi

Conopida cu Smantana A-la-Hindi

Aloo Matar - Curry de Cartofi cu Mazare

Aloo Matar – Curry de Cartofi cu Mazare

Aloo Dahi Curry - Curry de Cartofi in iaurt

Aloo Dahi Curry – Curry de Cartofi in iaurt

Supa de Conopida

Simple Gobi Rasam – Supa de Conopida

Discussion

2 thoughts on “Aloo Gobi – Curry uscat de Cartofi cu Conopida

  1. Tocmai am preparat acest fel de mancare si abia astept sa il servesc maine (azi tin post doar cu apa). Poti sa imi spui cu ce se poate servi alaturi? sau se serveste ca atare fara nici un fel de paine ori salata?

    Posted by Paulet Corneliu | 27 June 2015, 4:39 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: