Aloo Korma – Korma de Cartofi in Lapte de Cocos

Aloo Korma

“Cartofi matasosi” – asa a botezat sotul meu aceasta reteta. “Spune-le cand scrii reteta pe blog ca sunt cei mai buni cartofi, fini ca matasea!” a fost completarea lui. Intr-adevar, faptul ca sunt fierti in lapte din nuca de cocos le da cartofilor o consistenta aparte, o finete si un rafinament cu totul special. Se topesc in gura. Iar felul in care sunt imbracati de condimente ii face si mai gustosi.

Pentru aceasta Aloo Korma va trebuie laptele subtire de la nuca de cocos sau, cum i se mai spune, al doilea lapte. De obicei, majoritatea retetelor cer lapte gros, primul lapte, pentru ca da o consistenta si mai fina mancarurilor. Asa incat de multe ori al doilea lapte, care intotdeauna se obtine in cantitate mai mare decat primul, ramane pe de laturi, nefolosit. Asadar acum aveti la dispozitie inca o modalitate de a folosi si acest lapte subtire. Se poate folosi in loc de apa, deci puteti fierbe relaxat legumele in el, spre deosebire de primul lapte care nu suporta fierberea.

Daca nu ati savurat niciodata cartofi preparati cu lapte din nuca de cocos va sugerez sa o faceti cu prima ocazie. Sigur n-o sa regretati. Nuca de cocos face dintr-un Curry obisnuit de cartofi ceva regal, deosebit, demn de mese festive.

timp de preparare: 40 minute

rezulta 3 portii

picantzeala2

INGREDIENTE

1 kilogram cartofi

500 ml (2 cani) lapte subtire din nuca de cocos

1 ceapa mare

1 chilli verde proaspat

1 baton scortisoara

3 pastai de cardamon

1 lingurita seminte de Nigella

1 lingurita seminte de Jeera

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita paprika dulce sau picanta

1 lingurita Ghimbir pulbere

1 lingurita pulbere de chimion (Jeera Powder)

2 linguri ulei

1/2 lingurita sare

METODA

Curatati cartofii de coaja si taiati-i cubulete, spalati-i si scurgeti-i bine. Curatati ceapa, indepartati cotorul (si samburii) de la chilli si tocati-le.

Daca nu aveti lapte de nuca de cocos deja pregatit, preparati-l acum. Dureaza 10 minute.

Incalziti uleiul intr-o oala. Cand s-a infierbantat puneti Jeera + Nigella + pastaile intregi de cardamon + batonul de scortisoara rupt bucati. Sotati 30 secunde apoi adaugati ceapa si chilli-ul. Sotati 2-3 minute pana ce ceapa devine translucida, pe foc mediu.

Adaugati turmericul + paprika + ghimbirul + pulberea de Jeera. Amestecati scurt si adaugati repede cartofii. Puneti sare. Amestecati din nou, asa incat cartofii sa se acopere uniform cu condimente. Turnati lapte de cocos, puneti capacul si aduceti la punctul de fierbere. Apoi dati focul la mic si lasati sa fiarba acoperit 20 minute sau pana ce cartofii sunt bine facuti.

Serviti Aloo Korma calda.

Aloo Korma_

Din punct de vedere Ayurvedic: Aloo Korma este Tridoshica. Persoanele Vata si Kapha pot folosi si seminte de mustar si ceva piper daca doresc.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Curry de cartofi cu pastai

Curry de Cartofi cu Fasole pastai

Aloo Poha - Cartofi cu fulgi de orez si arahide

Aloo Poha – Cartofi cu fulgi de orez si arahide

Subji cu Legume de primavara

Subji cu Legume de primavara

Subji de Cartofi cu Ardei Capia

Subji de Cartofi cu Ardei Capia

Discussion

4 thoughts on “Aloo Korma – Korma de Cartofi in Lapte de Cocos

  1. Ehe… cate poti face cu doar o nuca de cocos buna! (prajitura, desert si un fel de mancare) :)) Cartofii sunt foarte buni!🙂

    Posted by larisa | 1 September 2015, 8:46 PM
  2. Super reteta! Mi-ai salvat ziua:) in sensul ca nu puteam sa mananc nimic, dar reteta asta, o data realizata, m-a inspirat si m-a pus pe picioare! Multumesc! Si apropo, aceasta mancare pare sa nu aiba nimic de-a face cu gustul de cartofi fiind absolut diferit/a fata de tot ce stiam eu ca inseamna gustul de cartofi. Foarte savuroasa! Cu adevarat sunt “cartofi matasosi”! Inca o data, va multumesc!!!

    Posted by ema | 23 April 2013, 4:04 PM
    • Asa e! Cartofii isi schimba gustul. Se metamorfozeaza in ceva super fin. Eu multumesc pentru impartasirea experientei.

      Posted by cloudpearl | 23 April 2013, 8:50 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: