Aloo Tamatar Subzi – Cartofi in sos de Rosii

Cartofi in sos de Rosii

Aloo Tamatar Subzi sau Subji este o minune de mancare indiana, usor de facut, usor de digerat si foarte aromata. Este o combinatie intre cartofi si rosii, o mancare de toate zilele, insa placuta si echilibrata.

adaptare dupa: Swapna’s Cuisine

timp de preparare: 30 minute

pentru 3-4 portii

4 din 10

INGREDIENTE

900 grame cartofi (5 cartofi mari)

4 rosii mari

1 ceapa medie

2 chilli verzi proaspeti

4 catei usturoi

1 bucata ghimbir proaspat, lunga de 2-3 cm

1/4 lingurita pulbere chilli rosii

1 lingurita turmeric

1 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)

1 lingurita scortisoara macinata

2 linguri ulei pt prajit usor cartofii

2 linguri ulei pentru mancare

2 cani apa

sare dupa gust

1 mana patrunjel verde tocat

METODA

Curatati cartofii de coaja si taiati-i cubulete. Puneti-i intr-o tigaie cu putin ulei, pe foc mediu. Lasati-i sa se prajeasca usor, cat sa le dispara mirosul de crud si sa capete putin “bronz” (amestecati frecvent).

Curatati ceapa, usturoiul, ghimbirul si chilli si puneti-le pe toate intr-un mixer. Mixati pana obtineti o pasta groasa, nu fina.

Intr-o oala puneti restul de ulei la incalzit, apoi adaugati amestecul de ceapa + usturoi + chilli + ghimbir. Amestecati frecvent si tineti pe foc 2-3 minute.

Apoi puneti rosiile bine maruntite (si fara pielite), impreuna cu turmericul si pulberea de chilli rosu. Amestecati bine si lasati rosiile sa se inmoaie, cam 4 minute.

Rasturnati cartofii in oala, puneti sare si turnati apa. Lasati sa fiarba 10 minute, pana ce sosul se ingroasa si cartofii sunt suficient de bine fierti.

In ultimul minut de fiert adaugati scortisoara si coriandrul, precum si patrunjelul verde. Amestecati, luati de pe foc. Pofta mare!

Din punct de vedere Ayurvedic: Cartofii nu sunt prea recomandati tipologiei Vata, si nici rosiile, insa condimentele din aceasta reteta le permit si acestor persoane sa se bucure de acest Subzi – cu moderatie totusi. Ar fi si mai bine daca s-ar renunta la pulberea de chilli rosu.  Pentru Pitta si Kapha nu exista probleme in ce priveste cartofii, doar Pitta sa o lase mai moale cu pulberea de chilli rosu, usturoiul si chilli verzi, mai ales daca e cald afara. O alta recomandare legat de rosiile din reteta: Kapha este singura tipologie care are voie sa consume relaxat rosii gatite, deci persoanele Vata si Pitta ar trebui sa mai reduca din numarul de rosii sau sa nu consume prea frecvent acest Subzi.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Curry de cartofi cu pastai

Curry de Cartofi cu Fasole pastai

Curry de cartofi si mazare in sos de rosii

Aloo Matar Korma – Curry de Cartofi cu Mazare in sos de Rosii

Aloo Korma - Korma de Cartofi in Lapte de Cocos

Aloo Korma – Korma de Cartofi in Lapte de Cocos

Nadan Mutta Roast - Curry de Oua din Kerala

Nadan Mutta Roast – Curry de Oua din Kerala

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,370 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 2,023,811 vizite

CALENDAR

February 2017
S M T W T F S
« May    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  
%d bloggers like this: