Bombay Aloo – Cartofi Bombay

Reteta extrem de simpla si de rapida, pentru gospodinele grabite si in criza de idei. Aveti nevoie doar de cativa cartofi fierti/copti, proaspeti sau ramasi din ziua precedenta. Este o Masala (mancare cu condimente) foarte potrivita pentru a fi servita cu Dosas: Gothambu Dosa sau Instant Maida Dosa.

timp de realizare: 10 minute

pentru 2 persoane

picantzeala1

INGREDIENTE

4 cartofi medii (copti sau fierti in coaja)

1 ceapa uscata sau 1 legatura ceapa verde

2 catei usturoi – optional

1 bucatica ghimbir proaspat, tocat

1 chilli verde – optional

1/2 lingurita chimion seminte (Jeera)

1/2 lingurita Nigella seminte – optional

1/2 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)

1/2 lingurita fenicul pulbere

1/4 lingurita turmeric

1 varf de cutit Hing

sare, verdeata dupa gust

4 linguri ulei

Curatati cartofii de coaja, taiati-i cubulete. Pregatiti toate condimentele aproape de dvs. Puneti uleiul la incalzit, pe foc mediu. Incercati sa aruncati in ulei o samanta de chimen. Daca sfaraie, e momentul potrivit sa puneti toate semintele de chimen si de Nigella (sau de mustar daca nu aveti Nigella). Ele vor incepe sa pocneasca. Dupa 3-4 secunde puneti ceapa, ghimbirul, usturoiul, chilli. Amestecati bine. Dupa 1 minut puneti cartofii cubulete. Amestecati bine din cand in cand. Dupa aproximativ 2 minute puneti sarea, turmericul, coriandrul, feniculul si amestecati asa incat cartofii sa se acopere uniform cu condimentele. Mai lasati pe foc 2-3 minute, puneti verdeata si luati de pe foc imediat. Serviti!

Simplu, nu?

Puteti servi cu Chutney de rosii sau puteti stoarce cateva picaturi de lamaie dupa ce ati luat tigaia de pe foc.

Din punct de vedere Ayurvedic: Bombay Aloo este mai potrivita persoanelor Pitta si Kapha. Pentru persoanele Vata cel mai bine ar fi sa mai adauge niste ulei sau sa foloseasca Ghee. Pentru Kapha trebuie folosit un pic mai multa picantzeala: piper negru macinat sau pulbere de chilli rosu.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Samosas

SAMOSAS

Aloo Matar - Curry de Cartofi cu Mazare

Aloo Matar – Curry de Cartofi cu Mazare

Cartofi in sos de Rosii

Aloo Tamatar Subji – Subji de Cartofi cu Rosii

Ardei umpluti indieni

Bharwan Simla Mirch – Ardei Umpluti indieni

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: