Conopida cu Smantana A-la-Hindi

Sunt mare fan conopida. Am descoperit-o acum vreo 15 ani, insa imi place si mai mult de cand o gatesc a-la-hindi. Conopida are nevoie de condimente si ceva branza, smantana sau iaurt care s-o echilibreze. Acum e sezonul ei asa ca incerc sa nu pierd ocazia de a o invita la mine in farfurie.

timp de preparare: 35 minute

pentru 4 persoane

picantzeala2

INGREDIENTE

2 conopide medii

7 linguri smantana

1 ceapa mare

1 ardei rosu iute

1 lingurita seminte chimion (Jeera)

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1 lingurita seminte fenicul macinate

1 lingurita turmeric

1 lingurita paprika dulce

1 lingurita piper negru macinat

4 linguri ulei de floarea soarelui

1/2 lingurita sare

verdeata (marar sau patrunjel) tocata pentru garnisit

METODA

Curatati, spalati conopida si taiati-o in florete de-un deget. Curatati si tocati ardeiul iute si ceapa.

Puneti o oala de 3 litri pe foc mediu si incalziti uleiul. Cand e aproape de punctul de a scoate fum puneti semintele de chimen care vor pocni cam 5 secunde. Imediat puneti ceapa cu ardeiul iute si caliti cam 3-4 minute. Rasturnati conopida in oala, presarati deasupra turmeric si sare, amestecati bine de tot si puneti capacul. Lasati-o sa stea la fezandat pe foc mic de tot vreo 15 minute. Amestecati din cand in cand.

Conopida va lasa multa apa si practic se va face in aburi. Dupa cele 15 minute, presarati peste ea si coriandrul, feniculul, paprika si piperul. Mai lasati pe foc aproximativ 5 minute, pana ce e suficient de bine facuta, dar nu este foarte moale.

Apoi turnati smantana, amestecati bine dar cu grija ca sa nu se zdrobeasca conopida. Puneti din nou capacul si mai lasati 2-3 minute pe foc mediu.

Luati de pe foc. Garnisiti cu verdeata. Serviti cu Mamaliga A-la-Hindi.

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta reteta este Tridoshica, insa persoanele Kapha trebuie sa scada cantitatea de smantana si sa mareasca gradul de picantzeala. Pentru Pitta ar fi mai bine daca ar da deoparte chilli-ul rosu de la ingrediente.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Gobi Pakoras

Gobi Pakoras

Supa de Conopida

Simple Gobi Rasam

Aloo Gobi II

Aloo Gobi II

Cartofi cu Conopida

Aloo Gobi

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,366 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: