Mancare indiana de Ardei copti

Am facut anul asta ardei copti de ne-am saturat. Asa ca sotul meu a propus sa incercam sa-i gatim si altfel, dupa o reteta indiana, dar tot copti sa fie. N-am gasit nici una (se pare ca indienii nu obisnuiesc sa manance ardeii gatiti astfel) asa ca am improvizat. A iesit o mancare foarte gustoasa, destul de dulce pentru ca nu am picantizat-o decat foarte putin (chilli-ul rosu e optional). La reteta merge si o rosie daca va place mancarea mai acrisoara.

timp de preparare (fara copt si curatat ardeii): 15 minute

pentru 4 persoane

picantzeala3 

INGREDIENTE

10 ardei grasi sau capia sau gogosari

1 bucatica ghimbir proaspat

1 fir de praz subtire cat un deget

1 ardei iute rosu proaspat – optional

1 lingurita seminte Jeera

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1/2 lingurita pulbere de fenicul

1 lingurita turmeric

1/2 lingurita sare

1 legatura patrunjel

1 ceasca de apa

3 linguri ulei

METODA

Coaceti ardeii, curatati-i bine de coji, samburi si nervuri, rupeti-i fasii late de doua degete. Incercati sa pastrati cat mai mult din sucul lor original, deci nu-i curatati in jet de apa ci deasupra unui castron.

Curatati si tocati ghimbirul, chilli-ul si prazul.

Puneti o oala pe foc mediu, turnati uleiul, iar cand acesta e suficient de cald, dar nu intr-atat incat sa fumege, puneti semintele de chimen. Acestea trebuie sa pocneasca imediat. Adaugati apoi ghimbirul, ardeiul iute rosu si prazul si amestecati bine. Caliti 2 minute.

La sfarsitul celor 2 minute puteti pune 1 lingura faina de naut, daca vreti sa obtineti o mancare cu mai mult sos, pe care o caliti pret de 30 secunde, pana devine aurie. In aceasta situatie, veti observa ca mancarea va cere mai multa apa decat e mentionat la ingrediente.

Adaugati coriandrul, feniculul si turmericul, amestecati scurt si puneti ardeii cu tot sucul lor. Amestecati bine, turnati apa si lasati sa fiarba cam 5 minute. Puneti sare, mai dati un clocot, inchideti focul.

Serviti cu patrunjel tocat deasupra.

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta reteta este Tridoshica daca se scoate ardeiul iute de la ingrediente. Persoanele Kapha pot folosi chilli-ul rosu fara probleme. Persoanele Vata il pot inlocui cu un chilli verde proaspat. Pentru Pitta este musai de scos ardeiul iute din reteta.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Mancare indiana de Ardei Capia

Subji de Ardei Capia

Ardei umpluti indieni

Bharwan Simla Mirch

Chutney de ardei copti

Chutney de Ardei Capia copti

Salata de ardei capia cu iaurt

Raita de Ardei Capia Copti

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: