Subji de Ardei cu Dovecel

Mancare de ardei cu dovlecel

Subji-urile sunt mancaruri indiene de legume care fierb intr-un sos cu condimente. Sunt cele mai usor de digerat mancaruri fiind astfel accesibile tuturor celor care au dificultati cu digestia.

Acest Subji de vara este usor, foarte placut si aromat, potrivit pentru vremea calda pentru ca nu ingreuneaza organismul si nici nu e prea picant. In aceasta reteta ardeii sunt bine fierti si patrunsi, iar condimentele ii fac usor de digerat, deci reteta este potrivita si pentru cei carora de obicei ardeii le pica greu. Dovleceii ii dau o textura fina si se transforma intr-o pasta gustoasa daca Subji-ul e bine fiert.

Subji de Ardei cu Dovlecel este o reteta foarte simpla, accesibila pana si incepatorilor intr-ale bucatariei indiene. Nu contine arome prea tari, nici condimente prea picante si este un fel de mancare fara pretentii, dar foarte gustos.

timp de preparare: 30 minute

rezulta 2 portii

grad de picantzeala:  picantzeala1

INGREDIENTE

3 ardei grasi mari

1 dovlecel mediu

1 ceapa medie

2 rosii medii

1 lingurita seminte chimen (jeera)

½ lingurita turmeric (haldi)

1 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)

1 lingurita Basic Garam Masala

½ lingurita sare

3 linguri ulei

1 legatura patrunjel verde

METODA

Curatati si taiati ardeii si dovlecelul. Apoi ceapa si rosiile.

Turnati uleiul intr-o oala si asezati-o pe foc mediu. Cand uleiul e suficient de bine incalzit dar nu fumega, aruncati semintele de jeera in el. Lasati-le sa pocneasca cateva secunde, apoi puneti ceapa. Caliti 2 minute. Adaugati rosiile taiate cubulete. Asteptati ca rosiile sa se inmoaie 1 minut.

Puneti si ardeii cu dovleceii. Presarati sare, turmeric si coriandru. Amestecati bine, acoperiti cu capac si dati focul la mic. Lasati legumele sa se fezandeze in suc propriu amestecand ocazional.

Dupa ce ardeii s-au gatit bine, presarati Garam Masala si verdeata tocata, amestecati si inchideti focul.

Mancare de ardei dulci cu dovlecei

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Subji este Tridoshic, deci recomandat tuturor.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Zucchini Dal

Zucchini Dal

Orez cu Dovlecel si Scortisoara

Zucchini Cinnamon Rice

Zucchini Subji

Zucchini Subji

Raita de Dovlecel

Zucchini Tambuli

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,397 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: