Tilwale Aloo – Curry de Cartofi cu Susan

Tilwale Aloo

Tilwale Aloo este un curry de cartofi, bun la gust, cu o nota de rafinament data de semintele de susan. Aceasta este una din zecile de retete cu acest nume, fiecare avand diferite consistente – insa toate au doua lucruri in comun: cartofii si susanul. Curry-ul pe care vi-l prezint aici este uscat, motv pentru care se combina foarte bine cu o muratura sau un Chutney.

adaptare dupa: Sizzling Tastebuds

timp de preparare: 30 minute

rezulta 4 portii

picantzeala2

INGREDIENTE

10-12 cartofi medii

2 linguri Besan (faina de naut)

2 linguri seminte de susan

1 lingurita seminte de mustar

10-12 frunze de Curry

1 lingurita turmeric

1/2 lingurita pulbere de chilli rosu

1 varf de cutit Hing

1 lingurita plina ochi cu pasta de Tamarind

1 lingura Kasuri Methi (frunze uscate de schinduf) sau frunze uscate de telina

1 lingurita sare

4 linguri ulei

1/2 – 1 cana apa

METODA

Curatati cartofii de coaja si taiati-i bucatele mici. Puneti o tigaie mare pe foc mediu si turnati uleiul in ea. Cand uleiul este bine incalzit, aruncati in el semintele de mustar. Dupa ce acestea pocnesc, adaugati Hing si frunzele de Curry (eu le sfaram in mana bine de tot pentru ca imi place mai mult aroma lor asa).

Imediat puneti cartofii scursi de apa, peste care presarati turmeric si sare. Amestecati, turnati apa si puneti capacul. Cand cartofii incep sa fiarba puternic, dati focul la mic si gatiti cam 10-12 minute, pana ce cartofii s-au facut dar nu sunt moi / sfaramiciosi.

Intre timp coaceti uscat semintele de susan intr-o tigaie, fara ulei, pe foc mic, timp de 2 minute. Rasturnati susanul pe o farfurie intinsa si lasati sa se racoreasca.

Intr-un castronel micut amestecati faina de naut cu pulberea de chilli.

Cand cartofii sunt gata, amestecati in ei 1 lingurita pasta concentrata de Tamarind. Apoi adaugati si faina de naut cu chilli. Amestecati bine de tot timp de 2-3 minute.

Presarati frunzele uscate si sfaramate in mana de schinduf sau telina. Amestecati dn nou.

Mai tineti pe foc pana ce sub cartofi (pe fundul tigaii) se formeaza o crusta fina.

Cand serviti, presarati susan copt direct in farfurie, peste cartofi.

Tilwale Aloo_

Din punct de vedere Ayurvedic: Tilwale Aloo se recomanda a fi consumat doar ocazional de persoanele Vata. Persoanele Pitta il pot servi insa dand deoparte pulberea de chilli si folosind foarte putin susan, simbolic. Pentru Kapha este foarte ok, insa nu trebuie sa exagereze cu susanul.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Curry de cartofi si mazare in sos de rosii

Aloo Matar Korma – Curry de Cartofi cu Mazare in sos de Rosii

Curry de cartofi cu pastai

Curry de Cartofi cu Fasole pastai

Masala de cartofi

Dose ka Masala – Masala de Cartofi

Masala de cartofi noi la cuptor

Tandoori Aloo Masala – Masala de Cartofi noi la Cuptor

Discussion

One thought on “Tilwale Aloo – Curry de Cartofi cu Susan

  1. super, super, super , aceasta reteta, felicitari pentru descoperire, savuros de buna!!!!!!!

    Posted by daniela | 5 December 2012, 8:38 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,366 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: