Zucchini Subji – Subji zemos de Dovlecei

Zucchini Subji

Subji-urile sunt mancaruri de legume foarte usoare si placute. Este genul de hrana potrivita pentru toate tipologiile si pentru toate varstele, adecvata chiar si celor care nu au un Agni (foc digestiv) prea bun sau care vor sa si-l purifice, usor de digerat si simplu de facut. Asta stau lucrurile si cu acest Zucchini Subji. Este o mancare cu sos, fara condimente tari si fara rosii (rosiile sunt, din pacate, un fel de persona non grata in bucataria ayurvedica), deci perfecta pentru toate tipologiile.

Zucchini Subji este o mancare de sezon si e genul de hrana recomandata de Ayurveda pentru consum frecvent. Este absolut delicioasa. Iubitorii de dovlecei o vor adora.

timp de preparare: 40 minute

rezulta 3 portii

picantzeala1

INGREDIENTE

2 dovlecei medii

4 cartofi noi micuti

2 fire groase de ceapa verde

1 baton scortisoara

1 lingurita chimen obisnuit

1/2 lingurita seminte de mustar alb

2 lingurite pulbere de coriandru (Dhania Powder)

2/3 lingurita turmeric

1/2 lingurita paprika dulce

1/2 lingurita ghimbir pulbere

1/4 lingurita Hing

2/3 lingurita sare

2 + 1/2 cani apa

3 linguri ulei de floarea soarelui

METODA

Curatati ceapa si taiati-o. Spalati bine cartofii de pielite cu un burete aspru si taiati-i cubulete medii. Curatati dovleceii si taiati-i cubulete marisoare. Pregatiti condimentele la indemana.

Puneti o oala pe foc si turnati uleiul in ea. Cand uleiul s-a incins, aruncati semintele si batonul de scortisoara rupt bucati in ulei si puneti rapid un capac (ca sa nu sara semintele de mustar in toata bucataria). Dati focul la minim ca sa nu se arda condimentele.

Dupa ce semintele au terminat de pocnit puneti Hing, apoi cartofii. Mariti din nou flacara la mediu. Sotati cartofii cam 3-4 minute, apoi adaugati ceapa. Amestecati si tineti pe foc inca 1 minut.

Puneti si dovleceii, precum si turmericul, sarea si coriandrul cu ghimbirul pulbere. Amestecati bine de tot. Tineti pe foc cam 2-3 minute, ca legumele sa se patrunda bine de condimente.

Apoi adaugati apa. Amestecati si puneti capacul. Dupa ce mancarea incepe sa fiarba, dati focul la mediu-mic si fierbeti cu capac timp de 20 minute sau pana cand legumele sunt foarte bine fierte.

Apoi adaugati paprika dulce si mai lasati 1 minut pe foc.

Inchideti flacara si serviti alaturi de un orez basmati fiert simplu, doar in apa cu sare. E un deliciu!

Zucchini Subji_

Din punct de vedere Ayurvedic: Zucchini Subji este Tridoshic. Totusi, persoanele Kapha ar face bine sa il mai imbogateasca cu condimente mai puternice: chilli verde, piper, mai mult ghimbir si/sau sa foloseasca paprika picanta in loc de dulce, si sa foloseasca mai putina apa. Pentru Pitta ar fi mai bine daca ar renunta la semintele de mustar, ghimbirul praf si la Hing.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Salata de Cartofi Noi

Salata de Cartofi Noi

Mancare de linte Mung cu Conopida si Morcov

Mung Dal Gobi Gajar Curry

Cabbage Potato Curry

Cabbage Potato Curry

Curry de Rosii

Curry de Rosii

Discussion

2 thoughts on “Zucchini Subji – Subji zemos de Dovlecei

  1. Delicioasa!!!! Eu nu sunt fan cartofi combinati cu ceva (in acest caz orez), asa ca am mancat separat cartofii si separat orezul (cu putin turmeric adaugat) cu Subji. Abia astept sa vina dimineata pentru a manca inca o portie:) Multumesc pentru reteta!
    PS Aceasta mancare arata ca o ciorba sau am pus eu prea multa apa? Multumesc.

    Posted by ema | 12 June 2013, 7:21 PM
    • Subji-urile sunt mancaruri zemoase intens, insa nu sunt chiar ca o ciorba🙂 Depinde mult si de cartofi – cei noi de obicei au multa apa…
      Ma bucur ca ti-a placut!

      Posted by cloudpearl | 12 June 2013, 7:53 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: