Mint Peas Rice – Orez cu Menta si Mazare verde

Mint Peas Rice

Menta este un dar al naturii pentru fierbintelile verii. Este o planta cu proprietati exceptionale de racorire a organismului si are si o aroma grozava. Se poate folosi la dulciuri, mancaruri, bauturi; astazi am folosit-o la orez. Este un rasfat sa simti aroma mentei proaspete infuzate in orez.

Am mai postat o reteta de orez cu menta (vezi Pudina Pulao) insa acolo menta era folosita in cantitate mai mare si domina mancarea atat ca aroma cat si culoare. In Mint Peas Rice menta este mai fina ca prezenta si scoate reteta din banal – este cu adevarat un orez delicios si special, bun si racoritor. Cuplat si cu proprietatile mazarii de purificare profunda a colonului, deja aveti o reteta ideal de echilibrata.

timp de preparare: 35 minute

rezulta 4 portii

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

1 cana orez Basmati

1 cana mazare proaspata

2 fire ceapa verde

1 chilli verde proaspat

1 mana buna de frunze de menta proaspata

1 lingurita seminte de Jeera

1 varf de cutit Hing

1 lingurita coriandru macinat (Dhania Power)

½ lingurita turmeric

1 lingurita sare

3-4 linguri ulei de floarea soarelui

4 ½ cani apa

METODA

Spalati orezul in cateva ape, scurgeti-l bine si lasati-l deoparte. Spalati mazarea si scurgeti-o. Tocati ceapa. Indepartati cotorul de la chilli verde precum si semintele si tocati-l foarte fin. Spalati frunzele de menta pe care le puneti in mixerul micut pentru verdeata – mixati 5 secunde pana menta s-a maruntit bine de tot.

Puneti o oala de 2 litri pe foc mediu-mic si turnati uleiul. Dupa ce uleiul s-a incalzit dar nu fumega, aruncati in el semintele de Jeera, dati focul la mic si lasati semintele sa pocneasca cateva secunde.

Puneti si Hing-ul si imediat adaugati ceapa cu chilli verde. Sotati 1 minut apoi adaugati si menta. Sotati 10-15 secunde, apoi presarati turmeric si coriandru. Amestecati scurt si puneti mazarea. Amestecati iar un pic asa incat mazarea sa se imbrace de condimente si ulei. Tineti pe foc cam 3 minute, apoi turnati 1 cana cu apa. Lasati sa fiarba aproximativ 7 minute dupa care adaugati orezul. Amestecati. Orezul va absorbi foarte repede tot lichidul. Amestecati continuu timp de 1 minut pana ce observati ca totul devine prea uscat si incepe sa se prinda de oala.

Turnati si restul de apa, adaugati sarea si mariti flacara. Dupa ce incepe sa fiarba, mai amestecati o data ca sa va asigurati ca nu sunt boabe de orez lipite de fundul vasului. Apoi lasati orezul sa fiarba la foc mediu-mic timp de aproximativ 15 minute, pana ce apa s-a absorbit complet. Inchideti focul si lasati orezul sa stea 5 – 10 minute apoi serviti.

Mint Peas Rice_

Din punct de vedere Ayurvedic: Mint Peas Rice este un orez Tridoshic. Pentru persoanele Pitta ar fi si mai bine daca ar renunta la ardeiul iute sau daca ar folosi un chilli verde turcesc, incarligat, care nu e deloc picant.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Matar Rice

Matar Rice

Aloo Matar

Aloo Matar

Spicy Peas Rice

Spicy Peas Rice

Peas Zucchini Rice

Peas Zucchini Rice

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: