Pudina Pulao – Pilaf cu Menta

Pilaf cu Menta

Vai ce nume indecent are acest orez, insa ce sa facem, respectam denumirile originaleđŸ™‚ . Pulao sau Pilaf este un orez gatit cu diverse legume si arome si inseamna chiar asta: pilaf. Pilaful este foarte raspandit in intreaga Asie si Orientul Mijlociu, insa a ajuns (datorita turcilor) si la noi in Balcani, cunoscand multe variante ce difera de la o zona la alta.

Pudina Pulao este un orez simpatic, de o culoare neobisnuita, foarte gustos. Pudina inseamna menta in India. Inedit la noi, el este ceva normal la indieni. Dincolo de gustul bun, este deosebit de echilibrant si reconfortant pe timpul verii, are o aroma unica si un efect post-digestiv racoritor.

adaptare dupa: Veggies Paradise

timp de preparare: 40 minute

rezulta 4 portii

INGREDIENTE

1 cana orez Basmati

1 cana frunze proaspete de Menta

1/2 cana patrunjel verde

1 ceapa mare

1/2 cana nuca de cocos

1-2 chilli verzi

1 lingurita pasta de ghimbir cu usturoi

1 frunza de dafin

1 baton scortisoara

2 pastai cardamon

2 cuisoare intregi

10 bucati caju pentru garnisit – optional

2 linguri ulei

1 lingura Ghee

4 cani apa

1 lingurita sare

1 cana = 300 ml

METODA

Spalati orezul in cateva ape si puneti-l la fiert cu putina sare. Fierbeti-l 15 minute apoi tineti-l deoparte.

Intr-o tigaie puneti uleiul la incalzit. Adaugati batonul de scortisoara rupt in bucati + cuisoarele + cardamonul. Tineti pe foc 20 secunde apoi adaugati chilli verzi tocati + frunza de dafin.

Dupa alte 20 secunde adaugati si ceapa + pasta de ghimbir-usturoi. Amestecati si tineti pe foc 2-3 minute, pana ce dispare complet mirosul de crud.

Adaugati menta. Amestecati bine de tot pret de 1 minut, apoi puneti si patrunjelul tocat.

Dupa inca 1 minut puneti si nuca de cocos. Mai amestecati putin si stingeti focul.

Lasati deoparte sa se racoreasca apoi puneti totul intr-un blender cu putina apa si mixati pana obtineti o pasta fina.

Prajiti usor bucatile de caju in Ghee. Dati-le deoparte si puneti pasta de menta in Ghee. Trageti-o prin Ghee timp de 5 minute. Adaugati sare.

Apoi adaugati-o peste orezul fiert si amestecati bine de tot. La servire puneti si bucatele de caju deasupra.

Din punct de vedere Ayurvedic: Acesta este un orez Tridoshic, ideal pentru perioada verii. Pentru un efect racoritor si mai intens, eliminati din reteta chilli verde si cuisoarele.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Ceai de menta cu lapte si condimente

Mint CHAI – Ceai de Menta cu condimente si Lapte

Orez cu Dovlecel si Scortisoara

Zucchini Cinnamon Rice – Orez cu Dovlecel si Scotisoara

Mint Peas Rice - Orez cu Menta si Mazare verde

Mint Peas Rice – Orez cu Menta si Mazare verde

Green Galic Rice - Orez cu Usturoi verde

Green Galic Rice – Orez cu Usturoi verde

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: