Zucchini Cinnamon Rice – Orez cu Dovlecel si Scortisoara

Orez cu Dovlecel si Scortisoara

Zucchini Cinnamon Rice este super simplu de facut, un orez usor dar delicios. Orezul Basmati este Tridoshic, sanatos, echilibrant si foarte indicat mai ales pe timpul verii din cauza ca este racoritor. In Ayurveda orice aliment are un tip de energie post-digestiva, adica ceea ce percepe organismul nostru dupa ce s-a incheiat digestia. In cazul orezului Basmati, aceasta energie este racoritoare, insa nu va ganditi la o racoare ca cea de la frigideršŸ™‚ . Este genul de rece care calmeaza Pitta din fiecare individ, atat de activa pe perioada verii.

Daca doriti sa-i modificati energia rece post-digestiva si sa consumati Zucchini Cinnamon Rice iarna, nu trebuie decat sa adaugati putin piper sau pulbere de chilli odata cu turmericul.

timp de preparare: 25-30 minute

rezulta 5 portii

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

250 grame orez Basmati

1 dovlecel micut

1 baton mare de scortisoara

1 lingurita de Jeera (chimen)

Ā½ lingurita turmeric

4-5 cani de apa

1 lingura ulei

Ā½ lingurita sare

METODA

Spalati orezul in mai multe ape si scurgeti-l bine.

Intr-o oala incapatoare puneti uleiul la incalzit pe foc mediu. Cand uleiul e suficient de cald dar nu fumega, aruncati in el semintele de Jeera si batonul de scortisoara rupt bucati. Tineti pe foc 30 secunde (atentie ca scortisoara cand se incalzeste prea tare incepe sa stropeasca cu ulei incins!). Adaugati dovlecelul curatat de coaja si taiat cubulete mici. Tineti pe foc 2 minute amestecand ocazional.

Apoi adaugati si orezul si presarati turmeric. Amestecati bine de tot inca 1 minut.

Turnati apa, adaugati sare. Amestecati si acoperiti cu capac. Mai amestecati ocazional ca sa verificati daca nu s-au lipit boabe de orez de oala. Dupa ce incepe sa fiarba, dati focul la mic si tineti acoperit. Nu mai umblati la orez dupa ce acesta incepe sa fiarba bine.

Ar trebui sa fie gata in 15 minute. Daca va place un orez mai uscat, la final dati deoparte capacul si mai lasati sa fiarba pana ce nu mai vedeti deloc apa.

Orez cu Dovlecel si Scortisoara

Din punct de vedere Ayurvedic: Acesta este un orez Tridoshic.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Matar Rice

Matar Rice

Mung Dal Kitcheri Vata

Mung Dal Kitcheri pentru VATA

Egg Pulav

Egg Pulav

Sote de dovlecei

Sote de Dovlecei A-la-Hindi

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,397 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: