Raita de Ardei Capia copti

Salata de ardei capia cu iaurt

Inca o Raita, insa THE BEST, fara exagerare. Extrem de gustoasa, satioasa si bine echilibrata. Va recomand tuturor sa o incercati. N-o sa va para rau. Pana de curand credeam ca Raita de Rosii este cea mai buna, insa Raita de Ardei Capia Copti o intrece de la maaare distanta.

Evident, pentru ca ardeii trebuie copti in prealabil, aceasta este o Raita mai laborioasa, spre deosebire de multe altele care se fac in doar 5 minute. Insa avand in vedere ca ardeii capia nu stau pe piata decat o perioada scurta, sigur veti dori sa experimentati si sa testati aceasta reteta, macar asa, la ocazii. Veti avea un succes garantat.

timp de preparare: 45 minute

rezulta 4 portii

INGREDIENTE

7 – 8 ardei capia mari

350 ml iaurt proaspat

3 linguri ulei

1 lingurita seminte de mustar

1 lingurita seminte de chimion (jeera)

1/2 lingurita turmeric

1/2 lingurita piper pippali macinat

1/4 lingurita piper cayenne

1/2 lingurita pulbere de chimion (Jeera Powder)

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1 lingurita sare

1 mana patrunjel sau marar verde

METODA

Coaceti ardeii si puneti-i intr-un vas acoperit cu capac 15 minute, apoi curatati-i de coaja, seminte si cotoare insa fara sa folositi deloc apa (doar ca sa va clatiti cate un pic mana) si cautand sa pastrati tot sucul lor dulce. Rupeti-i bucatele/fasii si puneti-i intr-un castron incapator.

Bateti bine iaurtul si turnati-l peste ardei.

Pregatiti o Tarka: puneti uleiul la incalzit intr-o craticioara mica. Cand uleiul e destul de cald, aruncati in el semintele de mustar si chimion. Dupa ce pocnesc 2-3 secunde stingeti focul.

Dupa cam 20 secunde puneti pulberile: turmeric + pippali + cayenne + coriandru + chimen. Daca le puneti prea devreme, condimentele se vor arde.

Lasati sa se racoreasca 1 minut apoi turnati peste ardei si iaurt. Presarati sare si verdeata si amestecati bine de tot. Serviti imediat.

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta reteta nu este recomandata persoanelor Vata decat ocazional. Pentru Pitta este foarte ok insa cu mai putin piper. Pentru Kapha este foarte bun si echilibrant, insa atentie la portii.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Salata de Ardei Copti

Salata de Ardei Copti

Ardei umpluti indieni

Bharwan Simla Mirch – Ardei Umpluti indieni

Mancare de ardei cu dovlecel

Subji de Ardei cu Dovlecel

Subji de Ardei capia

Subji de Ardei capia

Discussion

2 thoughts on “Raita de Ardei Capia copti

  1. daca nu am pippali, merge si fara?

    Posted by angela dinu | 24 September 2012, 1:34 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: