Amritsari Paneer Kabab – Bucatele delicioase de Paneer marinat

Amritsar este un oras important din regiunea Punjab a Indiei (la granita cu Pakistanul). Bucataria locala este vestita pentru mancarurile picante dar absolut delicioase. Reteta de mai jos face si ea parte din aceasta categorie, a mancarurilor de neuitat, insa nu datorita intensitatii condimentelor ci impresiei super-agreabile pe care o lasa papilelor gustative.

Amritsari Paneer Kabab este un snack (aperitiv) facut din Paneer. Este o reteta usoara pe care am preluat-o de pe site-ul unui mandru tatic indian🙂 Merita sa vizitati site-ul lui pentru ca prezinta o gramada de retete faine.

timp de preparare: 35 minute

pentru 4 persoane

picantzeala4

INGREDIENTE

350 grame Paneer bine scurs (din 2 litri de lapte)

5 linguri Faina de naut (Besan)

5 catei mari de usturoi

1 bucatica ghimbir proaspat (cat degetul mic)

1/2 lingurita Ajwain seminte

1 lingurita piper cayenne

1 lingurita ulei

2 lingurite apa

1/2 lingurita sare

ulei pentru prajit

METODA

Mai intai curatati usturoiul si ghimbirul si puneti-le in mixer impreuna cu 2 lingurite apa, 1 lingurita ulei si sare. Mixati cateva secunde pana obtineti o pasta nu foarte fina. Puneti pasta intr-un castron, amestecati cu piperul cayenne si semintele de ajwain (care sunt foarte aromate dar puteti face reteta si fara ele).

Taiati Paneer in bucati lungi si groase de-un deget. Amestecati-le cu pasta de mai sus si lasati-le la marinat cam 15 minute. Amestecati cu grija, ca sa nu se rupa fasiile de Paneer. Cel mai bine e cu mana.

Intre timp puneti faina de naut intr-o tigaie pe foc mediu, fara ulei. Prajiti pret de 2 minute sau pana ce nautul incepe sa miroasa placut, ca o prajitura, si devine auriu-maroniu. Turnati-l pe o farfurie larga ca sa se poata racori rapid.

Puneti ulei la incins intr-o craticioara micuta. Folositi doar atat ulei cat sa acopere pana la mijloc bucatile de Paneer. Luati fiecare bucata de Paneer, treceti-o bine de tot prin nautul copt si puneti in ulei. Prajiti pe ambele fete pana devin maronii-aurii. Nu umpleti craticioara pana la refuz. Mai bine prajiti in doua sau trei ture.

Scoateti pe o bucata de hartie prosop ca sa se absoarba excesul de ulei.

Serviti-le calde alaturi de Kitcheri, Gobi Masala sau Jeera Rice.

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta este o reteta Tridoshica. Totusi, persoanele Pitta ar face bine sa nu foloseasca Ajwain si nici piper cayenne ci pulbere de coriandru. Pentru Vata Ajwainul este aur curat, insa trebuie sa dea deoparte piperul cayenne si sa-l inlocuiasca cu piper negru. Persoanele Kapha nu prea au voie lactate, insa pot sa serveasca Amitsari Paneer Kabab datorita gradului marit de picantzeala.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Potato Paneer Tots - Bulete din Cartofi si branza Paneer

Potato Paneer Tots – Bulete din Cartofi si branza Paneer

Lipii indiene umplute cu branza

Paneer PARATHA – Lipii cu branza Paneer

Paneer Pulav - Pilaf cu branza Paneer

Paneer Pulav – Pilaf cu branza Paneer

Paneer Oats Upma - Upma din Fulgi de Ovaz si branza Paneer

Paneer Oats Upma – Upma din Fulgi de Ovaz si branza Paneer

 

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,397 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: