Cabbage Pakodis – Pakoras de Varza

Varza nu trezeste prea multe emotii multor persoane. Mie imi place mult de ea si de aceea caut sa o strecor in tot felul de mancaruri. Este si sezonul in care se gaseste din abundenta pe piata si caut sa profit de prezenta ei. Asa ca dupa ce te plictisesti de atata Subji de varza, de Varza A-la-Hindi si de Varzari, mai vrei sa-ti exersezi talentele culinare si cu alte feluri de a o gati.

De curand am mai gasit o varianta de a o folosi, sub forma de Pakoras, pe un site extrem de popular si de vast de bucatarie indiana, sailusfood.com.

Cabbage Pakodis (sau Pakoras – e acelasi lucru) sunt foarte usor de facut, necesita doar o mana de varza si este o experienta noua care merita incercata. In aceasta reteta varza dezvolta un gust suav, fin, dulce, invelit de aroma fainii de naut prajita si complimentat de gustul de ceapa cu care varza se intelege extrem de bine. Pakodis vor fi crocante si hranitoare. O sa va placa sigur.

timp de preparare: 25 minute

pentru 6-8 persoane

picantzeala2

INGREDIENTE

1 + 1/2 cani Faina de naut (Besan)

1/2 cana Faina de orez

2 chilli verzi tocati marunt

1 lingurita Pasta de Ghimbir cu Usturoi

1/4 lingurita fulgi de chilli rosu

1 ceapa mare taiata felii subtirele

2 cani varza taiata fideluta, fin

1 lingura ulei

4 linguri de apa

1 lingurita sare

ulei pentru prajit

METODA

Combinati fainurile cu sarea, pasta de ghimbir cu usturoi, fulgii de chilli rosu, chilli verzi tocati, ceapa taiata feliute si varza. Adaugati 1 lingura de ulei si amestecati bine cu degetele.

Adaugati cateva linguri de apa si mixati bine cu mana pana se formeaza o compozitie tarisoara. Nu puneti prea multa apa. Compozitia trebuie sa inveleasca varza si ceapa.

Puneti ulei la incalzit intr-o oala de 1 sau 2 litri. Trebuie sa fie suficient de mult ulei pentru ca Pakodis sa se prajeasca in baie de ulei.

Luati cu degetele cate putina compozitie si puneti in uleiul incins. Eventual, inainte de a le pune in ulei, puteti strange compozitia in palma pentru a-i da o forma, insa acest lucru nu e neaparat necesar. Important e sa fie compozitia suficient de bine legata ca sa nu se imprastie prin ulei la prajit. Daca le faceti “zburlite” vor fi mai interesante.

Prajiti pana ce Pakodis devin aurii, aproximativ 5 minute. Scoateti-le pe hartie prosop. Sunt bune calde sau reci.

OBSERVATIE: Dupa ce ati incercat reteta o data respectand ingredientele si cantitatile din lista si v-ati dat mana, puteti sa incercati sa o refaceti data viitoare inlocuind o parte din ingrediente. De exemplu, puteti sa scoateti ceapa si chilli-ul verde si sa puneti mai mult usturoi, poate si ceva patrunjel tocat. Sau puteti pune mai multa varza. Eu am observat ca merita adaugat ceva mai mult condiment picant, gen 1 sau poate chiar 2 lingurite de Pulbere de Curry, sau pur si simplu piper/pippali. Am incercat si cu Mildy Spicy Garam Masala. Oricum ar fi, sunt foarte bune.

Din punct de vedere Ayurvedic: Cabbage Pakodis sunt Tridoshice, insa nu trebuie servite mai des de 1 data pe saptamana de indivizii cu predominanta Vata. Pentru persoanele Vata si Pitta ar fi mai bine daca ar scoate fulgii de chilli rosu si ar inlocui cu Jeera Powder si/sau Dhania Powder.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Onion Pakoras

Onion Pakoras

Mushroom Pakoras

Mushroom Pakoras

Varzari A-la-Hindi

Varzari A-la-Hindi

Cabbage Potato Curry

Cabbage Potato Curry

Advertisements

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,427 other followers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 2,228,369 vizite

CALENDAR

October 2017
S M T W T F S
« May    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
%d bloggers like this: