Cheese Rawa Fingers – Aperitiv din Branza si Gris

Degete de gris cu branza

Aceste “degete” de gris cu branza sunt foarte bune, crocante la exterior si moi si pufoase in interior. Puteti sa le serviti ca atare sau cu orice fel de Chutney ori Raita, precum si alaturi de orice mancare cu sos. Nu sunt deloc grele, desi sunt prajite in baie de ulei. Sunt surprinzator de usoare si delicioase.

adaptare dupa: Yummy Tummy

timp de preparare: 35 minute

pentru 4 persoane

picantzeala1

INGREDIENTE

1 cana gris (Rawa)

1 cana branza de orice fel

1 + 1/2 cani apa

1 lingura Ghee solidificat sau unt

1 lingurita sare

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita Mildly Spicy Garam Masala

1 lingurita Galangal sau Ghimbir pulbere

5 – 6 linguri kuzu sau amidon de porumb

1 cana pesmet / faina de naut / faina de Urad Dal

ulei pentru prajit in baie de ulei

1 cana = 300 ml

METODA

Puneti Ghee / unt la topit intr-o tigaie, pe foc mic. Imediat dupa ce s-a topit adaugati grisul (Rawa). Amestecati bine si aproape continuu 3-4 minute, pana ce amestecul incepe ca emane o aroma fina, placuta.

Puneti sarea, turmericul, Garam Masala, galangalul/ghimbirul si amestecati bine, apoi turnati in tigaie si apa. Grisul va absorbi imediat toata apa.

Adaugati rapid si branza rasa, amestecati bine si transferati amestecul pe un platou uns in prealabil cu 2 picaturi ulei. Nivelati usurel cu o lingura. Dati la rece (in frigider) 10 minute, apoi taiati amestecul in fasii cat vreti de lungi si late.

Amestecati kuzu / amidonul cu apa rece asa incat sa iasa o maia subtire, mai subtire decat aluatul de clatite. Daca doriti, puteti adauga la kuzu si alte condimente (inainte de a pune apa), suplimentar de cele mentionate in lista de ingrediente (gen piper cayenne, ajwain, Basic Garam Masala, coriandru pulbere etc), precum si putina sare – degetele ies mai gustoase.

Treceti bucatelele de gris prin amestecul de kuzu, apoi treceti-le prin faina de naut / pesmet si puneti-le in uleiul incins.

Prajiti 5 minute pana devin aurii-maronii peste tot. Scoateti-le pe un platou pe care ati pus in prealabil o bucata de hartie-prosop.

Serviti-le calde sau reci.

Degete de gris cu branza

Doua tipuri de Cheese Rawa Fingers: cele de deasupra sunt date prin faina de Urad Dal negru, iar cele mai deschise la culoare prin faina de naut.

Din punct de vedere Ayurvedic: Grisul este Tridoshic, deci potrivit pentru toate cele trei Doshas. Insa la reteta aceasta persoanele Kapha trebuie sa adauge mai mult condiment picant (piper, Hot Garam Masala) si sa nu exagereze cu portiile, persoanele Pitta trebuie ca consume aceste “degete” cu moderatie pentru ca sunt prajite, insa pentru indivizii Vata nu exista restrictii.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Potato Paneer Tots

Potato Paneer Tots

Palak Paneer - Curry de Spanac cu Paneer

Palak Paneer – Curry de Spanac cu Paneer

Paneer Butter Masala

Paneer Butter Masala

Paneer Pulav

Paneer Pulav

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: