Kadoo Pakoras – Dovleac pane

Reteta hiper-simpla si rapida cu dovleac “placintar”. Inainte sa incep explorarea bucatariei indiene nu stiam cum se poate manca dovleacul decat sub forma de placinta sau felii coapte. Si nu aveam pasiune pentru nici una. Mai stiam de la macrobiotica o reteta oarecum similara cu cea de mai jos…..si cam atat.

Bucataria indiana insa ofera numeroase feluri de a gati dovleacul si imi propun sa va prezint cat mai multe, mai ales ca acum (octombrie) dovleacul se gaseste din plin pe piata. Deja am postat doua reteta de mancare de dovleac: Kadoo ki Sabzi si Pumpkin Ombhal care merita incercate.

Feliutele subtirele de dovleac scufundate intr-o maia de faina de naut si condimente iar apoi prajite sunt o delicatesa pentru lunile reci de toamna si iarna. Ele reprezinta o garnitura gustoasa si placuta alaturi de orice fel de Orez sau Kitcheri.

timp de pregatit: 25 minute

pentru 4 persoane

1 din 10

INGREDIENTE:

o bucata dovleac “placintar” (sau de oricare) de cam 250-300 grame

2 linguri faina de grau integrala

3 linguri faina de naut

1 lingura faina de orez (sau gris)

1 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita piper cayenne

1 lingurita Basic Garam Masala

1/2 lingurita sare

1 cescuta apa

ulei pentru prajit

METODA

Curatati dovleacul si taiati-l felii subtiri de 2mm si lungi de un deget.

Amestecati toate fainurile si condimentele intr-un castron si turnati cam 3 linguri de apa initial. Frecati bine pentru ca faina de naut sa nu mai aiba cocoloase. Apoi turnati restul de apa. Trebuie sa iasa o compozitie cam ca la clatite.

Incalziti ulei suficient intr-o tigaie si cand e fierbinte inmuiati bucatele de dovleac in compozitie si puneti-le in ulei sa se prajeasca. Intoarceti pe ambele parti. Prajiti in total cam 2 minute pe flacara medie. Focul trebuie sa fie suficient de tare pentru ca altfel Pakoras vor absorbi prea mult ulei, dar sa nu fie atat de tare incat sa le ardeti.

Scoateti-le pe un platou pe care ati asezat o bucata prosop de hartie. Dupa ce le-ati prajit pe toate, transferati-le pe alta bucata de hartie prosop pentru ca daca stau pe cea de la inceput Pakoras se vor inmuia din cauza uleiului absorbit de hartie.

Rezultatul este delicios: niste Pakoras dulci-picante si crocante, grozav de bune!

OBSERVATIE: In imagine se vad si niste bucatele rotunde de Pakoras. Acelea sunt Pakoras de cartofi. Am avut doi cartofi copti ramasi din ziua precedenta si i-am prajit si pe ei. Puteti face Parkoras si din alte legume sau chiar din cartofi cruzi.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Zucchini Pakoras - Pakoras din Dovlecel

Zucchini Pakoras – Pakoras din Dovlecel

Aloo Kadoo Rasam - Supa de Cartofi si Dovleac

Aloo Kadoo Rasam – Supa de Cartofi si Dovleac

Kadoo ki Sabzi - Subji de Dovleac

Kadoo ki Sabzi – Subji de Dovleac

Kadoo Tikki - Piftelute cu Dovleac

Kadoo Tikki – Piftelute cu Dovleac

Advertisements

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,420 other followers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 2,204,653 vizite

CALENDAR

September 2017
S M T W T F S
« May    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
%d bloggers like this: