Kadoo Pakoras – Dovleac pane

Reteta hiper-simpla si rapida cu dovleac “placintar”. Inainte sa incep explorarea bucatariei indiene nu stiam cum se poate manca dovleacul decat sub forma de placinta sau felii coapte. Si nu aveam pasiune pentru nici una. Mai stiam de la macrobiotica o reteta oarecum similara cu cea de mai jos…..si cam atat.

Bucataria indiana insa ofera numeroase feluri de a gati dovleacul si imi propun sa va prezint cat mai multe, mai ales ca acum (octombrie) dovleacul se gaseste din plin pe piata. Deja am postat doua reteta de mancare de dovleac: Kadoo ki Sabzi si Pumpkin Ombhal care merita incercate.

Feliutele subtirele de dovleac scufundate intr-o maia de faina de naut si condimente iar apoi prajite sunt o delicatesa pentru lunile reci de toamna si iarna. Ele reprezinta o garnitura gustoasa si placuta alaturi de orice fel de Orez sau Kitcheri.

timp de pregatit: 25 minute

pentru 4 persoane

1 din 10

INGREDIENTE:

o bucata dovleac “placintar” (sau de oricare) de cam 250-300 grame

2 linguri faina de grau integrala

3 linguri faina de naut

1 lingura faina de orez (sau gris)

1 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita piper cayenne

1 lingurita Basic Garam Masala

1/2 lingurita sare

1 cescuta apa

ulei pentru prajit

METODA

Curatati dovleacul si taiati-l felii subtiri de 2mm si lungi de un deget.

Amestecati toate fainurile si condimentele intr-un castron si turnati cam 3 linguri de apa initial. Frecati bine pentru ca faina de naut sa nu mai aiba cocoloase. Apoi turnati restul de apa. Trebuie sa iasa o compozitie cam ca la clatite.

Incalziti ulei suficient intr-o tigaie si cand e fierbinte inmuiati bucatele de dovleac in compozitie si puneti-le in ulei sa se prajeasca. Intoarceti pe ambele parti. Prajiti in total cam 2 minute pe flacara medie. Focul trebuie sa fie suficient de tare pentru ca altfel Pakoras vor absorbi prea mult ulei, dar sa nu fie atat de tare incat sa le ardeti.

Scoateti-le pe un platou pe care ati asezat o bucata prosop de hartie. Dupa ce le-ati prajit pe toate, transferati-le pe alta bucata de hartie prosop pentru ca daca stau pe cea de la inceput Pakoras se vor inmuia din cauza uleiului absorbit de hartie.

Rezultatul este delicios: niste Pakoras dulci-picante si crocante, grozav de bune!

OBSERVATIE: In imagine se vad si niste bucatele rotunde de Pakoras. Acelea sunt Pakoras de cartofi. Am avut doi cartofi copti ramasi din ziua precedenta si i-am prajit si pe ei. Puteti face Parkoras si din alte legume sau chiar din cartofi cruzi.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Zucchini Pakoras - Pakoras din Dovlecel

Zucchini Pakoras – Pakoras din Dovlecel

Aloo Kadoo Rasam - Supa de Cartofi si Dovleac

Aloo Kadoo Rasam – Supa de Cartofi si Dovleac

Kadoo ki Sabzi - Subji de Dovleac

Kadoo ki Sabzi – Subji de Dovleac

Kadoo Tikki - Piftelute cu Dovleac

Kadoo Tikki – Piftelute cu Dovleac

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: