Onion Pakoras – Pakoras de Ceapa

Este incredibil cat de gustoase sunt aceste Pakoras. Eu am fost foaarte reticenta si le-am ocolit multa vreme fiind sigura ca n-o sa-mi placa. Ca de obicei, insa, sotul meu cel curajos in a incerca lucruri noi m-a luat prin surprindere servindu-mi-le la un pranz. El e responsabi cu prajitul la noi in casa si ce si-a zis: “Mi-a mai ramas compozitie pentru Pakoras. Oare ce-ar fi sa incerc cu o ceapa?” Zis si facut.

Acum, cand facem un platou de Pakoras din diverse legume, cele de ceapa sunt primele care se fac urgent nevazute…

timp de preparare: 5 minute

pentru 2 persoane

picantzeala2

INGREDIENTE

1 ceapa alba medie taiata rondele sau feliute

2 linguri faina de naut (Besan)

1/4 lingurita piper cayenne

1/4 lingurita turmeric

1/4 lingurita sare

1/2 ceasca apa

ulei de palmier pentru prajit

METODA

Extrem de simplu si rapid. Curatati ceapa. Taiati-o cum doriti: in rondele groase de 4mm sau in doua si apoi in fasii…sau cum va trece prin cap.

Amestecati faina de naut cu condimentele si cu apa formand o compozitie ca de clatite.

Incalziti bine uleiul intr-un vas mic, pe foc mediu. Cand uleiul e fierbinte, luati felii/rondele de ceapa, treceti-le prin compozitie bine de tot, scurgeti excesul si puneti-le cu grija in ulei. Sau, daca sunt felii de ceapa care s-au desfacut, luati respectivele bucati impreuna, puneti-le in compozitie, apoi, cu o lingura, le puneti in ulei.

Prajiti pret de 1-2 minute in baie de ulei, scoateti pe hartie prosop si serviti-le calde…sau reci (sunt la fel de bune).

OBSERVATIE: In aceasta reteta ceapa dezvolta un gust dulce care trebuie echilibrat cu piper cayenne, piper negru sau un curry picant.

Din punct de vedere Ayurvedic: Onion Pakoras sunt mai recomandate persoanelor Vata si Kapha. Si cele Pitta pot servi ocazional, insa trebuie scos piperul cayenne si inlocuit cu Dhania Powder.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Aperitiv din cartofi

Pakoras de Cartofi

Simla Mirch Pakoras

Simla Mirch Pakoras

Cabbage Pakodis

Cabbage Pakodis

Hare Pyaz KULCHA

Hare Pyaz KULCHA

Discussion

2 thoughts on “Onion Pakoras – Pakoras de Ceapa

  1. Draga mea am facut pana acuma cartofi pakora, ciuperci pakora, conopida pakora, snitele de soia pakora. acum o sa incerc si ceapa pakora. De cand am descoperit bucataria indiana nu mai folosesc decat foarte rar piperul (in salata de varza acra), folosesc ardeiul iute pentru a obtine gust picant si coriandru si ghimbir pentru aroma. Am ramas surpinsa ca in reteta asta ai recomandat inlocuirea piperului cu coriandru. eu sunt ca tipologie mai mult Pita si un pic Kapha, deci intuitiv am facut o inlocuire benefica. mi se pare ca de multe ori ar trebui sa ne ascultam indemnurile interioare…

    Posted by carmen | 23 February 2014, 12:54 PM
    • Da, Pakoras sunt un succes indiferent din ce sunt facute. E si normal – sunt pregatite in stil Rajasic (adica prajite), iar Rajasul este cel care da senzatia de “bun” si de “gustos” la o mancare.
      Daca esti Pitta-Kapha ar trebui sa te feresti de muraturi definitiv. Singurele muraturi accesibile (si numai ocazional) sunt cele picante, nu acre, si doar atunci cand ai un dezechilibru momentan de tip Kapha, gen gripa sau guturai.
      Coriandrul este un condiment foarte echilibrant atat pentru Pitta cat si Kapha. La fel si feniculul.

      Posted by cloudpearl | 23 February 2014, 2:39 PM

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,409 other followers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 2,162,725 vizite

CALENDAR

July 2017
S M T W T F S
« May    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
%d bloggers like this: