Inca o reteta de Pakoras, inedita dar incredibil de buna. Sigur o sa placa tuturor. Pentru Pakoras de Fasole verde poate fi folosit orice soi de pastai, dar numai in forma lor proaspata. Un aperitiv usor, chiar daca e facut in baie de ulei – preparata astfel, fasolea verde nu absoarbe uleiul. Rezulta niste pastai crocante, binisor invelite intr-un amestec delicios de faina de naut cu condimente. Foarte simplu si usor de facut.
timp de preparare: 15 minute
pentru 3 persoane
INGREDIENTE
1 mana fasole verde proaspata
3 linguri Besan (faina de naut)
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita turmeric
1 lingurita coriandru macinat (Dhania Powder)
1 lingurita Kitchen King Masala sau orice alta Masala
1 cescuta apa
ulei pentru prajit in baie de ulei
METODA
Taiati fasolea la capete si spalati-o. Scurgeti-o bine de tot. Daca e mai lunga de 10 cm taiati-o.
Amestecati faina de naut + sare + coriandru macinat + turmeric + Masala. Turnati apa cat sa iasa o pasta grosuta – sa curga dar sa fie suficient de groasa ca sa imbrace bine fasolea.
Puneti uleiul la incalzit si cand e bine incins, luati cate o pastaie de fasole si treceti-o prin amestecul de Besan. Scurgeti excesul si dati-i drumul incetisor in ulei. Procedati la fel pentru restul de pastai avand grija sa nu aglomerati vasul pentru ca Pakoras sa se prajeasca bine peste tot.
Prajiti cam 2 minute, pana devin aurii. Scoateti pe hartie prosop. Calde sau reci, Pakoras de fasole verde sunt un deliciu!
Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta reteta este Tridoshica. Pentru persoanele Vata recomand sa adauge un pic de Ajwain pulbere. Indivizii cu predominata Pitta pot pune cateva seminte de chimen, iar Kapha mai multa picantzeala (gen pippali sau cayenne). Persoanele Pitta si Kapha nu trebuie sa exagereze cu portiile.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.