Savory Semolina Cake – Aperitiv din Gujarat

Chec aperitiv indian

Aceasta este o reteta oferita de Anjum Anand in cadrul emisiunii ei Indian Food Made Easy (care a rulat si la noi). Anjum Anand este indianca get-beget stabilita in Marea Britanie unde s-a remarcat pentru abilitatile ei in bucataria indiana. In prezent este un nume in domeniu si are mult succes.

Savory Semolina Cake este prezentata in episodul 4 al show-ului ei TV. Practic, acest aperitiv este o adaptare moderna a unui snack traditional din Gujarat (stat din vestul Indiei) care se face la aburi. Savory Semolina Cake in schimb se pregateste in cuptor.

Este intr-adevar o gustare foarte reusita, usor de pregatit si de mare succes daca e sa ne uitam la toate blogurile de bucatarie de pe net care au replicat aceasta reteta. Eu am pregatit-o deja de doua ori in 3 zile – a doua oara in cantitate dubla pentru ca dispare foarte rapid de pe platou…

adaptare dupa: Anjum Anand

timp de preparare: 1 ora

rezulta 9 – 10 felii in functie de forma

INGREDIENTE

1 cana gris

3/4 – 1 cana iaurt (proaspat, facut in casa)

1/2 – 1 cana apa

2 florete mari de conopida

1 ardei capia mediu

1 mana fasole pastai

1 lingura ghimbir proaspat, dat pe razatoarea fina

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar

1/4 lingurita pulbere de chilli rosu

1 lingurita turmeric

1 lingurita sare

4 linguri ulei

1/2 lingurita seminte de chimion (Jeera)

1/2 lingurita seminte de mustar

1 lingurita seminte de negrilica (Nigella) – optional

2 linguri seminte de susan

METODA

Curatati legumele si taiati-le in bucatele nu prea mici. Curatati ghimbirul si dati-l pe razatoare.

Turnati grisul intr-un bol incapator si peste el iaurtul cu legumele. Presarati turmericul, pulberea de chilli, sarea si bicarbonatul. Amestecati. Preincalziti cuptorul la 200 grade.

Pregatiti o Tarka: puneti uleiul la incalzit intr-o craticioara micuta. Cand uleiul e fierbinte aruncati in el semintele de jeera, mustar si nigella. Dupa ce incep sa pocneasca inchideti focul si eventual acoperiti craticioara cu un capac ca sa nu va stropeasca semintele in timp ce pocnesc.

Turnati imediat acest amestec peste grisul cu iaurt si legume. Amestecati bine. Adaugati apa asa incat sa iasa un amestec mai moale dar nu lichid. Depinde mult de ce fel de iaurt folositi, de cat de gros este iaurtul. Daca puneti prea multa apa va iesi un chec prea moale care nu se va coace bine in interior.

Ungeti o forma de paine cu putin ulei si turnati amestecul in ea. Nivelati si presarati semintele de susan. Dati la cuptor 35 – 40 minute.

Scoateti apoi din cuptor si lasati sa se racoreasca bine de tot in forma. Desprindeti cu grija de peretii vasului si rasturnati pe un tocator de lemn. Apoi asezati pe un platou de servit. Lasati-l sa se raceaca complet – e mai bun la gust asa.

Serviti simplu, intr-o pauza de ceai, sau alaturi de un Chutney, la cina sau micul dejun.

Savoury Semolina Cake

OBSERVATIE: Puteti folosi ce legume doriti. Eu am folosit ce-am avut proaspat in bucatarie, insa puteti adauga mazare, morcov (dat pe razatoarea mare), broccoli sau ciuperci. Evident, la Tarka puteti adauga si ceva ceapa sau usturoi. Eu am pus si o mana de patrunjel verde.

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest aperitiv este Tridoshic. In mod normal tot ce este preparat in cuptor nu este potrivit pentru persoanele Vata insa in acest caz nu este nici o problema daca folositi condimentele indicate (turmeric in special) deoarece nu rezulta un chec uscat.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Bilutze de morcov

Carrot VADA

Chole Tikki

Chole Tikki

Buletze din Dovlecel

Zucchini Vadas

Salata de Cartofi Noi

Salata de Cartofi Noi

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,344 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,928,662 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: