BURFI & CHIKKI
7 Cup Burfi – Burfi din 7 Cani
Badam Burfi – Burfi din Migdale
Inji Murappa – Bombonele cu Ghimbir
KALAKAND – Prajiturele din Lapte
Peanut Chikki – Crocantzele dulci cu Arahide
Thengai Burfi – Prajiturele din Nuca de Cocos
COOKIES – BISCUITEI DULCI
Cardamom Almond Cookies – Biscuiti cu Migdale aromati cu Cardamon
Cinnamon Roll Sugar Cookies – Biscuiti invartiti cu Scortisoara
Date Puffs – Prajiturele cu Curmale
NANKHATAI – Biscuiti indieni pentru Chai
THEKUA – Fursecuri din Bihar
HALWA
Apple Halwa – Halva de Mere
Pear Halwa – Halva de Pere
Qubani ka Meetha – Catifea de Caise
Saffron Halwa – Halva din Gris cu Sofran
KHEER – PAYASAM – PAYESH
Badam Kheer – Pudding indian cu Migdale
Badam Pappu Pala Thalikalu – Lapte cu bobite din Faina de Orez
Banana Payasam – Pudding indian cu Banane
BASUNDI – Desert fin indian
Coconut Milk Vermicelli Kheer – Vermicelli cu Lapte de Cocos si Curmale
Khajoor Kheer – Pudding de Curmale cu Lapte
PARAMANNAM – Orez dulce cu Lapte, Stafide si Caju
LADOOS & ALTE BILE DULCI
Badam Til Ladoo – Bombonele rapide cu Migdale si Susan
Black Sesame Walnuts Laddu – Bile dulci din Susan Negru si Nuci
Dry Fruits Ladoo – Bomboane din Curmale si Migdale
Gulab Jamun – varianta 1
Kaju Til Ladoo – Bombe dulci de Ojas din Caju si Susan
Khajoor Cocoa Ladoo – Trufe Raw din Curmale si Cacao
Khoya Gulab Jamun – varianta 2
Peanuts Gulkand Ladoo – Bomboane din Arahide si Dulceata de Trandafiri
RASGULLAS – Celebritatea dulciurilor indiene
Rava Ladoo – Bomboane din Gris
Rava Laddu – varianta 2
Suji Manda Pitha – Bile dulci cu Nuca de cocos
Til ke Ladoo – Ladoo din Susan si Stafide
Wheat Flour Ladoo – Ladoo din Faina de Grau
PEDAS
Besan Peda – Prajiturele din Faina de Naut
MAKKAN PEDA – Ruda la fel de delicioasa a lui Gulab Jamun
PRAJITURI
Coconut Basbousa – Prajitura insiropata din Gris cu Iaurt
Dates Cake – Prajitura delicioasa cu Curmale
Kalathappam – Prajitura de Orez din Kerala – Varianta la cuptor
Milk Cake – Prajitura indiana cu Branza de vaci
SWEET PANIYARAMS
Rava Paniyaram – Gogosele indiene fara drojdie
ALTE DULCIURI INDIENE
Chum Chum – Barcute de Placere
KAJA – Desert de sarbatoare din Andhra Pradesh
KULKUL – Snack dulce si crocant din Goa
MALPUA – Clatite dulci indiene
MISHTI DOI – Iaurt dulce cu caramel, din Bengal
Mohan Thal – Desert de sarbatoare din Gujarat
Mysore Pak – Un desert Regal din Mysore
TOSHA – Un desert Sindhi exceptional
Draga mea, ai folosit vreo data jaggery? cum se comporta? cu ce pot sa-l inlocuiesc? Ma gandisem la un sirop mai gros de zahar brut…ce zici?
Ciau Ioana! Da, am folosit jaggery ori de cate ori am avut ocazia sa-l gasesc. Se comporta usor altfel, e mai lipicios si mai usor de modelat cand gatesti cu el sa zicem Ladoos sau Chikki. Insa poate fi inlocuit cu mare succes cu zaharul brut din trestie de zahar. Aroma la jaggery e un pic mai tare, dar merge.
Covrigei insiropati???
Vineee!!!
OK, multumesc. Date Puffs si Rava Paniyaram le-am facut deja, sunt delicioase! Abia astept sa mai postezi si altele, multumesc 🙂
Sigur ca da, in curandul apropiat.
Spune-mi te rog, crezi ca as putea sa fac Rava Ladoo fara ghee si lapte, adica doar cu ulei? Ma gandesc la perioadele de post. Sau ai putea sa postezi mai multe dulciuri de post, fara lapte si ghee? Multumesc mult!
Din pacate Ladoo-urile nu se pot face cu ulei. Este neaparat nevoie de Ghee care se solidifica dupa racire. Fara lapte sigur e ok. Inlocuiesti cu apa. Dulciuri de post deja exista doua pe blog: Date Puffs si Rava Paniyaram. Mai fac si altele si le postez.
Se poate sa postezi si reteta de Jalebi si Gulab Jamun? Te rog frumos 🙂 Multumesc!
Sigur ca da Simona. Cu placere chiar. Insa inainte de ele am in proiect un alt tip de dulce, un fel de combinatie intre clatite si painite indiene (pe nume Poli sau Boli) extrem de bune la gust. Dupa aceea ma ocup de Gulab Jamun si Jalebi.
Multumesc mult 🙂 Abia astept!!