Coconut Milk Vermicelli Kheer – Vermicelli cu Lapte de Cocos

Vermicelli cu Lapte din Nuca de Cocos

Un desert simplu de facut insa foarte fin, catifelat, in care se foloseste primul lapte din nuca de cocos. Acest Kheer este mai potrivit pentru persoanele Kapha decat Kheer-urile facute cu lapte de vaca.

Coconut Milk Vermicelli Kheer are un gust simplu, rafinat, diferit de un Kheer obisnuit, si poate fi un desert minunat pentru perioadele de post crestinesc. Am folosit bucatele de curmale uscate, ceea ce ii da un colorit specific si ii modifica aroma. Pentru cei care nu au curmale, pot folosi stafide.

timp de preparare: 30 minute

rezulta 4 castronele

INGREDIENTE

2 cani vermicelli

1 cana lapte gros din nuca de cocos

3 cani apa

1 mana migdale

1 mana curmale uscate

4 linguri zahar

1/2 lingurita pulbere de cardamon

METODA

Puneti migdalele intr-un castronel micut si turnati apa calda (nu oparita) peste ele. Acoperiti-le cu un capac si lasati-le 30 minute.

Intre timp taiati curmalele bucatele si puneti apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, puneti vermicelli inauntru. Lasati sa fiarba 10 minute, apoi adaugati zaharul, curmalele si laptele de cocos.

Dati focul la mic si lasati sa fiarba incetisor de tot cam 5-10 minute, rastimp in care curatati migdalele de coaja. Taiati migdalele bucatele si aruncati-le in oala.

Presarati si cardamon. Mai amestecati putin si inchideti focul.

Turnati in castronele si serviti.

Vermicelli cu Lapte din Nuca de Cocos_

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest desert este Tridoshic, cu observatia ca persoanele Kapha trebuie sa serveasca totusi portii micute.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Iaurt dulce din Bengal

Mishti Doi – Iaurt dulce si cremos din Bengal

Paramannam - Orez cu Lapte, stafide si Caju

Paramannam – Orez cu Lapte, stafide si Caju

Pudding indian cu Banane

Banana Payasam – Pudding cu Banane

Upma cu ciuperci

Semiya Mushroom UPMA – Upma din fidea cu Ciuperci

Discussion

One thought on “Coconut Milk Vermicelli Kheer – Vermicelli cu Lapte de Cocos

  1. Abia asteptam reteta asta! E foarte gustoasa, cred ca o voi folosi si ca mic dejun!:) Eu sunt mare fan vermicelli/ prajituri, deci tocmai am renuntat la cele din comert care contin “fideaua”:) Multumesc!

    Posted by ema | 24 April 2013, 3:42 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: