Paneer Parathas – Lipii umplute cu Branza indiana

Paneer Paratha este un tip de paine indiana, umpluta cu branza de casa (Paneer) amestecata cu condimente. Paneer se foloseste la foarte multe mancaruri in bucataria indiana si este considerat o delicatesa. Asa ca Parathas cu Paneer sunt super. De fapt, dintre toate tipurile de Parathas umplute, astea imi plac cel mai mult si sunt imediat urmate in clasament de Parathas cu cartofi – alta minunatie.

timp de preparare: 35 minute

7 Parathas

INGREDIENTE

Paneer dintr-un litru de lapte de vaca

condimente pentru Paneer, de care si cate vreti (turmeric, sare, verdeata, coriandru, chilli, usturoi…..)

1 1/2 cana faina (de grau integrala)

1/3 cana apa

sare

METODA

Faceti aluatul pentru Parathas: amestecati faina cu apa si sarea. Framantati. Rezulta un aluat elastic si ferm. Acoperiti-l si lasati-l sa stea minim 10 minute.

Amestecati Paneer cu condimentele. Puneti deoparte.

  

Mai luati aluatul la o tura de framantat si impartiti-l in 7 bile. Luati una, treceti-o prin faina si intindeti-o sub forma de disc destul de gros, cu diametrul de cam 7 cm, nu mai mare. Puneti o lingura de compozitie (o impratiti asa incat sa va ajunga pentru toatele cele 7 Parathas) in mijlocul discului. Ridicati marginile discului si lipiti-le bine intre ele. Rezulta un fel de placintica. Lasati-o sa stea si faceti la fel si cu celelalte bile de aluat.

  

Treceti prima “placintica” facuta prin faina si incepeti sa o intindeti usurel cu sucitorul, avand partea cu motzul in sus. Apasati cu grija, nu energic, ca sa nu se rupa aluatul. Intindeti sub forma de disc nu foarte subtire – 2-3mm grosime.

  

Asezati-o in tigaia de fonta deja incalzita, la copt. Lasati-o sa stea cam 1 minut pe o parte, apoi intoarceti-o si mai lasati-o 50 secunde. Daca vreti, puteti sa o mai intoarceti o data pe amebele fetze, daca va place mai uscata. Asezati-o intru-un cosulet pe o bucata de hartie prosop si ungeti-o cu putin ghee sau ulei folosind pensula pentru prajituri.

Serviti cu ChutneyBaingan Bharta sau orice fel de Subji.

OBSERVATIA 1: Dupa ce ati facut Parathas, tineti-le acoperite, intr-un vas etans, ca sa nu se usuce.

OBSERVATIA 2: Daca in timp ce coaceti Parathas iese fum si aluatul se arde, dati focul mai mic. Tigaia de fonta are inertie termica mare, deci va dura cam 1 minut pana va veni la temperatura ideala.

Din punct de vedere Ayurvedic: Paneer Parathas sunt Tridoshice. Tipologia Kapha trebuie sa amestece branza cu condimente mai tari: chilli rosu/verde, piper negru, ghimbir pulbere…

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Ajwain / Jeera PARATHAS

Ajwain / Jeera PARATHAS

Parathas cu cartofi

Aloo PARATHAS

Egg Paratha

Egg Paratha

Cascaval Paratha

Cascaval Paratha

Discussion

2 thoughts on “Paneer Parathas – Lipii umplute cu Branza indiana

  1. Buna felicitari pentru site foarte frumos
    Am o intrebare se poate face si cu branza de vaca de obisnuita?
    La multi ani si felicitari inca o data dau share🙂

    Posted by Rikard | 2 January 2015, 11:43 AM
    • Buna Rikard! Se poate face daca branza este foarte bine scursa – nu trebuie sa fie deloc zemoasa pentru ca atunci Parathas se vor inmuia si nu vor fi prea bune.
      Multumesc pentru vizite. Iti doresc spor la gatit!

      Posted by cloudpearl | 4 January 2015, 7:51 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: