Raita de Castraveti – pentru PITTA

Raita de castraveti pentru Pitta

O reteta foarte simpla, usor si rapid de facut. Raita de Castraveti este minunata pentru perioada de vara intrucat racoreste, domoleste focurile interioare. Aceasta reteta este in mod special conceputa pentru a fi consumata de persoanele cu predominanta Pitta, dar si de oricine simte ca vara e un anotimp greu de suportat🙂

timp de preparare: 10 minute

pentru 2 persoane

1 din 10

INGREDIENTE

3 castraveti proaspeti medii

6 linguri iaurt proaspat facut in casa

1 lingurita nuca de cocos

1/4 lingurita seminte de Jeera (chimion)

1/2 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)

1/2 lingurita fenicul pulbere

1/4 lingurita turmeric

2 linguri ulei floarea soarelui

1/2 lingurita sare

cateva frunze de menta

METODA

Curatati castravetii de coaja si taiati-i bucatele micute sau dati-i pe razatoarea mare. Peste ei turnati iaurtul.

Intr-o craticioara micuta faceti Tarka speciala pentru Pitta: puneti uleiul la incalzit pe foc mic si cand e suficient de fierbinte rasturnati semintele de jeera.

Dupa ce semintele pocnesc inchideti focul, adaugati nuca de cocos. Dupa cateva secunde puneti pulberile: coriandru, fenicul, turmeric. Amestecati, asteptati 1 minut sa se mai racoreasca, apoi turnati peste castravetii cu iaurt. Presarati si sarea, adaugati menta.

Amestecati bine de cateva ori pentru ca uleiul cu condimentele sa se cuprinda bine in iaurt si serviti imediat cu Painite indiene.

Raita de castraveti pentru Pitta

OBSERVATIA 1: Ar fi bine sa nu amestecati castravetii cu iaurtul decat atunci cand urmeaza sa ii serviti imediat. Nu lasati aceasta Raita sa stea. Consumati-o proaspata. Castravetii combinati astfel au o viata scurta.

OBSERVATIA 2: Menta este cea mai buna pentru Pitta. Daca totusi nu aveti, puteti folosi marar sau patrunjel.

Din punct de vedere Ayurvedic: Aceasta reteta de Raita este ideala pentru persoanele Pitta. Reteta este Ayurvedica (adica sanatoasa) numai daca se foloseste iaurt proaspat facut in casa – iaurtul din comert nu este Ayurvedic.  Chiar si asa, nu depasiti cantitatea de 3 linguri de iaurt pe zi decat daca sunteti in convalescenta. Evitati iaurtul daca va este frig sau va dor oasele. Cel mai bine ar fi de consumat aceasta Raita atunci cand afara este foarte cald, dimineata sau la pranz, nicidecum seara sau noaptea. In Ayurveda exista o poezioara legata de castraveti: “Castravetele consumat dimineata este diamant/Dupa-amiaza ajuta la digestie/Iar seara aduce durere.”

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Salata de castraveti cu iaurt

Raita de Castraveti pentru persoanele KAPHA

Salata de iaurt cu castraveti

Raita de Castraveti pentru persoanele Vata

Salata de sfecla rosie cu iaurt

Beetroot Raita – Salata de Sfecla Rosie cu Iaurt

Salata de fasole verde cu iaurt

Raita de Fasole Verde

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: