Sweet Corn Sundal – Salata de Porumb cu Nuca de Cocos

Salata de porumb

Sundal este in principiu o salata, insa diferite tipuri de Sundal sunt vandute in parcurile si pe plajele din Tamil Nadu sub forma de snack, la cornet – un fel de street-food. In alte zone, Kerala de exemplu, Sundal este un fel de mancare festiv, preparat cu ocazia sarbatorii Navratri (cele 9 Nopti ale Mamei Divine).

De obicei Sundal-urile sunt facute din naut (cel mai popular), fasole rosie, linte, mazare sau arahide. La toate se foloseste neaparat nuca de cocos (proaspata).

Astazi va prezint un Sundal mai special, pe baza de porumb. Sweet Corn Sundal este o reteta simplu de facut, o salata usoara si pufoasa, cu gust dulce.

adaptare dupa: Rak’s Kitchen

timp de preparare: 15 minute + fiert porumbul

rezulta 3 portii

INGREDIENTE

1 stiulete de porumb (o conserva de porumb)

1 ceapa medie

1 morcov mediu

1/2 cana nuca de cocos (de preferat proaspata)

1 lingurita Urad Dal alb

1 chilli verde proaspat

3/4 lingurita seminte mustar maro

1 varf de cutit Hing

1 mana frunze de curry

2 linguri ulei

putina sare

patrunjel verde pentru garnisit

METODA

Fierbeti stiuletele de porumb in oala cu presiune. Lasati-l sa se racoreasca, apoi desfaceti boabele.

Intr-o tigaie puneti la incalzit uleiul si cand e suficient de bine incins puneti Urad Dal-ul, urmat imediat de semintele de mustar, de Hing, apoi de frunzele de curry sfaramate in mana.

Dupa cam 10 secunde puneti si chilli-ul verde + ceapa tocate marunt. Amestecati, tineti pe foc 2 minute, apoi puneti si morcovul dat pe razatoarea mare sau tocat in mixer.

Dati flacara la minim, puneti capacul si lasati sa se fezandeze 3-4 minute.

Adaugati si boabele de porumb, puneti sare. Acoperiti la loc si tineti pe foc inca 3 minute. La final adaugati nuca de cocos. Mai amestecati timp de 1 minut, fara capac, apoi stingeti focul.

Presarati patrunjel verde tocat si serviti cald sau rece.

Salata de porumb

Din punct de vedere Ayurvedic: Reteta este putin cam “too much” pentru Pitta si de aceea ar fi bine sa o ocoleasca (porumbul este incalzitor, dar si din cauza altor ingrediente). Pentru Vata porumbul nu este indicat, deci putin si rar, insa combinarea lui cu condimentele de la ingrediente face din acest Sundal ceva ocazional ok pentru Vata. In schimb reteta este recomandata pentru Kapha care poate chiar sa mai adauge ceva picantzeala. Aceasta reteta este Ayurvedica numai daca se foloseste porumb proaspat. Ceea ce cumparam la conserva este considerat “vechi” si Tamasic (generator de boli).

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Salata de Ardei Copti

Salata de Ardei Copti

Salata de Oua A-la-Hindi

Salata de Oua A-la-Hindi

Salata de Untisor

Salata de Untisor

Salata GUACAMOLE

Salata GUACAMOLE

Discussion

2 thoughts on “Sweet Corn Sundal – Salata de Porumb cu Nuca de Cocos

  1. Tiiiiii ce bun suna!🙂 Multumesc! Iubesc porumbul chiar de sunt predominant Vata.

    Posted by Adriana Gherghisan | 3 August 2015, 7:11 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,344 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,928,662 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: