Baked Masala Peanuts – Arahide condimentate

Arahide condimentate coapte

Cele mai bune arahide pe care le-am gustat vreodata! Bat de la distanta orice alte arahide din comert. Simplu si usor de facut.

adaptare dupa: Kavithavin Kaivannam

timp de preparare: 30 minute

INGREDIENTE

250 grame arahide crude, fara coaja

1 lingurita chimion pulbere (Jeera Powder)

1/2 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)

1/2 lingurita turmeric

1/2 lingurita paprika dulce

1/2 lingurita Kitchen King Masala sau Mildly Spicy Garam Masala

1 lingurita sare de mare fina

3 lingurite apa

2 lingurite ulei pentru amestec

2 lingurite ulei pentru uns tava

METODA

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.

Rasturnati arahidele intr-un castron. Separat, in alt castronel mai micut amestecati condimentele: sare + turmeric + coriandru + chimion + paprika + Masala cu apa. Rezulta o pasta pe care o turnati peste alune. Puneti si cele 2 lingurite ulei si amestecati bine, cu mana.

Lasati arahidele sa se marineze in acest amestec 5 minute, apoi puneti-le in tava unsa in prealabil cu celelalte 2 lingurite de ulei (eu am folosit o tava rotunda de pizza). Important e ca arahidele sa nu stea unele peste altele, inghesuite, in tava.

Dati la cuptor pentru 20 minute. Mai scoateti tava dupa 10 minute ca sa amestecati arahidele cu o lingura. Bagati la loc in cuptor. Eventual le mai intoarceti o data dupa 10 minute. Gustati o arahida si vedeti daca e suficient de bine coapta. Daca da, scoateti tava din cuptor si lasati sa se racoreasca. Apoi serviti si daca nu reusiti sa le dati gata imediat, puneti-le intr-un borcanel inchis cu capac. Rezista mult si bine.

Arahide coapte condimentate

Din punct de vedere Ayurvedic: Arahidele sunt foarte ok pentru tipologia Vata. De fapt, persoanele Vata sunt si singurele care au voie sa consume nuci, alune, arahide, etc. Singura observatie pentru Vata este sa evite totusi pulberea de chilli rosu si, bineinteles, sa nu uite sa se mai si opreasca. Pentru Pitta si Kapha nu sunt prea ok pentru savurare frecventa, insa sunt de douazeci de ori mai bune decat cele din comert…

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Masala Peanuts

Masala Peanuts

Masala Almonds

Masala Almonds

Wheat Kurmura - Pufarine crocante cu arahide

Wheat Kurmura – Pufarine crocante cu arahide

Snack indian din Orez expandat

Murmura Chivda – Orez expandat cu arahide

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,591 other followers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Rezultatele Testului

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,108,914 vizite

CALENDAR

October 2021
S M T W T F S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
%d bloggers like this: