Baked Masala Peanuts – Arahide condimentate

Arahide condimentate coapte

Cele mai bune arahide pe care le-am gustat vreodata! Bat de la distanta orice alte arahide din comert. Simplu si usor de facut.

adaptare dupa: Kavithavin Kaivannam

timp de preparare: 30 minute

INGREDIENTE

250 grame arahide crude, fara coaja

1 lingurita chimion pulbere (Jeera Powder)

1/2 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)

1/2 lingurita turmeric

1/2 lingurita paprika dulce

1/2 lingurita Kitchen King Masala sau Mildly Spicy Garam Masala

1 lingurita sare de mare fina

3 lingurite apa

2 lingurite ulei pentru amestec

2 lingurite ulei pentru uns tava

METODA

Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.

Rasturnati arahidele intr-un castron. Separat, in alt castronel mai micut amestecati condimentele: sare + turmeric + coriandru + chimion + paprika + Masala cu apa. Rezulta o pasta pe care o turnati peste alune. Puneti si cele 2 lingurite ulei si amestecati bine, cu mana.

Lasati arahidele sa se marineze in acest amestec 5 minute, apoi puneti-le in tava unsa in prealabil cu celelalte 2 lingurite de ulei (eu am folosit o tava rotunda de pizza). Important e ca arahidele sa nu stea unele peste altele, inghesuite, in tava.

Dati la cuptor pentru 20 minute. Mai scoateti tava dupa 10 minute ca sa amestecati arahidele cu o lingura. Bagati la loc in cuptor. Eventual le mai intoarceti o data dupa 10 minute. Gustati o arahida si vedeti daca e suficient de bine coapta. Daca da, scoateti tava din cuptor si lasati sa se racoreasca. Apoi serviti si daca nu reusiti sa le dati gata imediat, puneti-le intr-un borcanel inchis cu capac. Rezista mult si bine.

Arahide coapte condimentate

Din punct de vedere Ayurvedic: Arahidele sunt foarte ok pentru tipologia Vata. De fapt, persoanele Vata sunt si singurele care au voie sa consume nuci, alune, arahide, etc. Singura observatie pentru Vata este sa evite totusi pulberea de chilli rosu si, bineinteles, sa nu uite sa se mai si opreasca. Pentru Pitta si Kapha nu sunt prea ok pentru savurare frecventa, insa sunt de douazeci de ori mai bune decat cele din comert…

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Masala Peanuts

Masala Peanuts

Masala Almonds

Masala Almonds

Wheat Kurmura - Pufarine crocante cu arahide

Wheat Kurmura – Pufarine crocante cu arahide

Snack indian din Orez expandat

Murmura Chivda – Orez expandat cu arahide

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,146 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: