Masala Peanuts – Snack din Arahide

Masala Peanuts

Masala Peanuts sau Kara Kadalai este un snack usor de facut, din arahide. Practic este vorba de un amestec de fainuri si condimente cu care se imbraca arahidele care apoi se prajesc. Reteta este super simpla si e o idee foarte buna pentru cand doriti sa pregatiti ceva crocant si gustos familiei sau prietenilor ori pentru cand plecati la drum si vreti sa crantzanitzi ceva. Aceste arahide sunt mult mai interesante si mai bune decat cele din comert si, evident, mult mai proaspete.

Bineinteles ca puteti folosi orice condimente doriti, in functie de gust si de cat de multa picantzeala va place.

adaptare dupa: Kavithavin Kaivannam

timp de preparare: 30 minute

rezulta 1 castron marisor plin cu arahide (pentru aprox 6-8 persoane)

picantzeala2

INGREDIENTE

2 cani arahide crude (neprajite si nesarate)

1 cana faina de naut (Besan)

1/4 cana faina de orez

1 lingurita sare

1 lingurita pulbere de chilli

1 lingurita Jeera Powder (pulbere de chimion)

1 lingurita turmeric

1 lingurita Chaat Masala

4 – 5 linguri apa

ulei pentru prajit

METODA

Puneti arahidele intr-o tigaie pe foc mediu. Coaceti uscat 3 minute, pana ce arahidele incep sa isi schimbe usor culoarea. Amestecati incontinuu. Rasturnati-le pe un platou si lasati-le sa se racoreasca.

Intr-un bol marisor amestecati toate fainurile si condimentele. Adaugati apa si amestecati cu degetele. Trebuie sa rezulte un amestec foarte usor umed, un pic lipicios, grunjos.

Adaugati arahidele si amestecati bine de tot cu mana. Fainurile cu condimentele trebuie sa se lipeasca de arahide. Daca e nevoie, mai puneti putina apa.

Daca cumva ati scapat prea multa apa si v-a iesit o pasta, lasati tot amestecul sa stea 10-15 minute si veti vedea ca dupa aceea o sa aveti o consistenta mai buna.

Folositi un vas micut in care sa incalziti uleiul. Cand e fierbinte dar nu fumega, puneti arahidele cate una in uleiul incins. Eu m-am fript binisor la inceput la mana din cauza ca m-a stropit uleiul incins, asa ca am ales sa pun mai multe arahide in spumiera (cu care le scot de la prajit) si le pun in ulei asa, scufundand spumiera in uleiul incins. In felul asta intra toate odata si se prajesc la fel.

Tineti-le la prajit cam 30-40 secunde, apoi scoateti-le si puneti-le pe un platou pe care ati asezat dinainte o bucata dubla de hartie prosop.

Lasati-le sa se racoreasca bine de tot apoi, daca nu le serviti pe toate atunci, puneti-le intr-o caserola sau borcan cu capac etans. In felul acesta se pot pastra mult si bine.

Masala Peanuts_

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest snack este destinat exclusiv persoanelor Vata. Celor Pitta si Kapha nu le este recomandat. Este ok in schimb dupa o calatorie mai lunga, sau dupa un zbor cu avionul pentru ca aceste activitati perturba Vata, iar arahidele ajuta la echilibrarea lui Vata.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Vazhakkai Chips - Chipsuri din Banane verzi

Vazhakkai Chips – Chipsuri din Banane verzi

Snack indian din Orez expandat

Murmura Chivda – Orez expandat cu arahide

Masala Almonds

Masala Almonds

Arahide coapte condimentate

Baked Masala Peanuts

Discussion

2 thoughts on “Masala Peanuts – Snack din Arahide

  1. Am zis de nu stiu cate ori ca le fac si eu si n-am apucat. Trebuie neaparat faina de naut? Ca nu stiu sigur daca gasesc la Plafar zilele astea.🙂

    Posted by Andreea | 13 December 2012, 2:38 PM
    • Draga Andreea, da, trebuie faina de naut. Ea capata un gust foarte bun si devine aromata la prajit. Insa cred ca poti incerca si doar cu faina de orez, asa experimental, insa numai daca te tin maselele pentru ca faina de orez face arahidele foarte crocante. Nu te-as sfatui sa incerci cu faina de grau…

      Posted by cloudpearl | 13 December 2012, 3:26 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,366 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: