O reteta foarte simpla dar gustoasa. Mushroom Varuval este un sote de ciuperci, cu gust usor dulce. Cel mai usor mod de a gati ciupercutele in stil indian.
sursa: Gayathri’s Cook Spot
timp de preparare: 20 minute
pentru 2 portii
INGREDIENTE
400 grame ciuperci Champignon
1 ceapa mare
1 chilli verde proaspat
1/2 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)
1/2 lingurita pulbere de chimion (Jeera Powder)
1/2 lingurita turmeric
2 linguri ulei
sare dupa gust
METODA
Curatati ciupercile si taiati-le bucatele mici. Indepartati semintele din ardeiul iute daca nu doriti sa mariti picantzeala acestui sote.
Incalziti uleiul si puneti ardeiul iute verde si ceapa tocata. Tineti pe foc pana ce ceapa devine aurie.
Adaugati ciupercile, turmericul si sarea. Amestecati si prajiti sub capac, pe flacara mica.
Dupa ce ciupercile lasa apa, adaugati pulberile de coriandru si chimion. Amstecati din nou.
Acoperiti cu capacul si lasati sa se prajeasca pana ce nu mai ramane deloc apa. Nu uitati sa amestecati ocazional.
Extrem de simplu si bun!
Din punct de vedere Ayurvedic: Reteta este foarte ok pentru Pitta si Kapha. Pitta ar trebui totusi sa dea deoparte chilli-ul verde atunci cand servesc acest sote in timpul verii sau daca au un exces de Pitta. Persoanele Vata trebuie sa consume Mushroom Varuval ocazional.
click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica
ALTE PAGINI SUGERATE
Comments are closed.