Brinjal Chutney – Chutney de Vinete cu Rosii

Chutney de Vinete

Un chutney inedit, foarte reusit, care sigur o sa va placa daca iubiti vinetele. Aceasta reteta este foarte usor de facut si necesita un minim de condimente. Brinjal Chutney este o gustare potrivita pentru dimineata sau seara.

adaptare dupa: Passion for Cooking – Memory Archieved

timp de preparare: 40 minute

rezulta 6 portii

grad de picantzeala: 0 (zero)

INGREDIENTE

3 vinete micute

4 rosii medii

1 ceapa medie (sau 2 fire ceapa verde)

1 lingurite seminte Jeera (chimion)

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1/2 lingurita sare

3-4 linguri ulei de floarea soarelui sau masline

verdeata dupa gust

METODA

Curatati rosiile de pielite si tocati-le. Pastrati coaja la vinete, indeparati cozile si taiati-le cubulete. Tocati ceapa.

Asezati o tigaie pe foc mediu. Turnati uleiul si cand acesta e bine incalzit aruncati in el semintele de jeera. Dupa ce pocnesc cateva secunde puneti ceapa. Dupa aproximativ 1 minut adaugati vinetele si rosiile. Presarati sare si turmeric, amestecati bine si acoperiti cu un capac etans. Dati flacara la mic.

Tineti pe foc cam 15 minute amestecand ocazional. Dupa ce vinetele s-au inmuiat bine dati capacul deoparte si presarati coriandrul macinat (eventual niste Masala picanta sau piper cayenne daca doriti un Chutney picant). Amestecati si mai lasati pe foc 1 minut. Apoi dati deoparte si lasati sa se racoreasca 10 minute.

Dupa ce amestecul s-a racorit putin puneti-l intr-un mixer/blender. Mixati pana rezulta o pasta fina (nu e nevoie sa mai adaugati apa). Presarati verdeata si serviti cald sau rece.

Din punct de vedere Ayurvedic: Putine legume sunt atat de capabile sa perturbe Pitta ca vinetele. De aceea, persoanele cu predominanta Pitta sau care sufera de dezechilibre tip Pitta (manie, iritare, boli de piele, exces de caldura in corp, ulcere, sangerarea gingiilor etc) ar trebui sa ocoleasca vinetele sub orice forma, mai ales acest Chutney care este si mai puternic din cauza combinatiei cu rosiile. Nici persoanele Vata nu prea au voie, deci de servit cu moderatie. In schimb, persoanele Kapha pot savura Brinjal Chutney fara probleme.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Salata de Vinete A-la-Hindi

Salata de Vinete A-la-Hindi

Salata de Vinete cu iaurt

Baingan Bharta – Salata pufoasa de Vinete cu Iaurt

Chutney de Vinete cu rosii

Baingan Bharta Chutney – Chutney de Vinete

Baingan ka Salan - Vinete in sos de Arahide si Susan

Baingan ka Salan – Vinete in sos de Arahide si Susan

Discussion

3 thoughts on “Brinjal Chutney – Chutney de Vinete cu Rosii

  1. multumesc🙂

    Posted by nicoletaliana | 20 July 2015, 11:08 PM
  2. O sa incerc aceasta reteta🙂

    Posted by nicoletaliana | 20 July 2015, 2:31 PM

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: