Onion Chutney – Sos de Ceapa cu Rosii

Chutney de ceapa cu rosii

Onion Chutney este delicios, foarte sanatos, echilibrant, regenerator. Un sos usor si rapid de facut, care se poate servi alaturi de orice fel de mancare: Pakoras, Orez, Samosas sau chiar simplu, cu painite indiene.

Acest Chutney este minunat si pentru micul dejun. De altfel in India cam asa se mananca la micul dejun: un Chutney alaturi de niste painite indiene.

adaptare dupa: Experiments in Kailas Kitchen

timp de preparare: 15 minute

pentru 2 persoane

picantzeala3

INGREDIENTE

2 cepe medii

1 chilli rosu sau verde

2 linguri nuca de cocos

1 rosie medie

1 lingura Chana Dal – optional

1/2 lingurita turmeric

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

2 linguri ulei de floarea soarelui

1/4 lingurita sare

METODA

Incalziti uleiul si cand e suficient de fierbinte (dar nu fumega inca) puneti Chana Dal si chilli-ul tocat. Prajiti maxim 1 minut sau pana ce Dal-ul devine auriu-maroniu.

Apoi puneti ceapa tocata. Tineti pe foc invartind frecvent pana ce ceapa devine translucida. Atunci adaugati turmericul si coriandrul.

Puneti si rosia tocata, sarea. Mai tineti pe foc pana ce rosia se inmoaie.

Luati de pe foc. Lasati sa se racoreasca 5-10 minute.

Apoi puneti totul in blender, impreuna cu cele 2 linguri de nuca de cocos.

Mixati pana ce rezulta o pasta fina.

Adaugati apa cata vreti ca sa obtineti un sos mai lung.

OBSERVATIE: Chana Dal este o varietate de naut cu coaja maronie. Acest naut are bobul mai micut si mai greu de fiert decat nautul obisnuit. De aceea indienii il folosesc decojit si splituit, adica bobul e despicat in doua. Rezulta niste bobite mici care pot fi confuzate de necunoscatori cu un tip de linte sau chiar cu o mazare uscata galbena. Insa gustul este diferit. In India se foloseste destul de frecvent acest Chana Dal care dincolo de faptul ca e foarte sanatos, adauga un plus de crocantzeala la mancare. In aceasta reteta el este optional.

Din punct de vedere Ayurvedic: Onion Chutney este Tridoshic cu urmatoarele observatii: persoanele Vata sa foloseasca chilli verde, nu rosu; persoanele Pitta trebuie sa aiba grija sa gateasca bine ceapa si sa scoata de tot din reteta chilli. Persoanele Kapha pot manca Onion Chutney fara rezerve.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Parsley Zucchini Chutney - Chutney de Patrunjel si Dovlecel

Parsley Zucchini Chutney – Chutney de Patrunjel si Dovlecel

Raw Mango Chutney - Chutney din Mango verde

Raw Mango Chutney – Chutney din Mango verde

Chutney de Vinete cu rosii

Baingan Bharta Chutney – Chutney de Vinete

Chutney de Rosii

Chutney de Rosii

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: