Pasta de Avocado A-la-Hindi

M-am trezit intr-o dimineata chitita sa fac Guacamole A-la-Hindi insa ia ceapa de unde nu-i! Asa ca tot foindu-ma prin bucatarie si fiindu-mi lene sa ma duc la piata, am improvizat aceasta Pasta de Avocado in stil indian, diferita de pasta pe care o faceam pana atunci.

Ideea s-a dovedit a fi geniala (nu, nu-mi arog titlul de geniu in bucatarie) adica a iesit grozav de buna. Papata cu Parathas simple sau Aloo Parathas proaspete formeaza un mic dejun minunat. Daca mai aveti si cateva masline uitate prin frigider…super lux!

timp de preparare: 20 minute

pentru 2-3 persoane

picantzeala1

INGREDIENTE

2 avocado

1 rosie medie

1 bucatica mica ghimbir proaspat

1 ardei iute verde, proaspat

1 catel de usturoi

1 lingurita seminte chimion (Jeera)

1 lingurita pulbere de coriandru (Dhania Powder)

1/2 lingurita turmeric

1/2 lingurita Basic Garam Masala sau orice alta Masala

1/4 lingurita sare

2 linguri ulei de floarea soarelui

METODA

Curatati fructele de avocado de coaja si indepartati samburele. Taiati-le bucatele micute. Tocati rosia separat, iar usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute impreuna (in mixer).

Puneti ulei la incazit intr-o craticioara si cand uleiul s-a incalzit bine (dar nu fumega) rasturnati semintele de chimion. Lasati-le sa pocneasca cateva secunde, apoi puneti ghimbirul cu usturoiul si ardeiul iute. Amestecati si tineti pe foc cam 30 secunde, apoi adaugati rosia.

Asteptati cam 2-3 minute ca rosia sa se inmoaie.

Adaugati bucatelele de avocado, coriandrul, turmericul, Garam Masala si sarea. Amestecati bine. Tineti pe foc inca 2-3 minute. Apoi lasati sa se racoreasca 5 minute.

Turnati amestecul intr-un blender si mixati pana obtineti o pasta fina.

OBSERVATIE: Reteta este foarte buna si cu avocado aproape copt. Deci daca nu aveti rabdare sa se coaca complet avocado pe care l-ati cumparat (adica sa devina usor moale la apasare) puteti face Pasta de avocado A-la-Hindi. Doar sa tineti mai mult amestecul final pe foc ca avocado sa se mai inmoaie putin.

Din punct de vedere Ayurvedic: Avocado nu este recomandat persoanelor Kapha, insa daca adauga la reteta mai multa picantzeala sub forma oricarui tip de piper (negru, pippali ori cayenne) sau mai adauga un chilli verde proaspat, atunci si ele pot savura aceasta pasta – ocazional totusi. Reteta este excelenta pentru Pitta si Vata.

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Guacamole A-la-Hindi

Guacamole A-la-Hindi

Pate de Linte verde

Pate de Linte verde

Hummus A-la-Hindi

Hummus A-la-Hindi

Chutney de Vinete cu rosii

Baingan Bharta Chutney – Chutney de Vinete

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,346 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,933,130 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: