Spicy Tomato Chutney – Chutney picant de Rosii

Spicy Tomato Chutney

Un Chutney foarte usor de facut, simplu si accesibil oricui. Nu stiu cat de accesibil va fi in schimb ca picantzeala – cred ca e doar pentru cei curajosi sau disperati🙂 pentru ca e destul de focos!

Spicy Tomato Chutney este foarte potrivit pentru vremea rece sau pentru cand simtiti ca va este frig indiferent cu ce v-ati imbraca. De asemenea, este o idee buna pentru cand sunteti raciti sau gripati, pentru ca prin Ayurveda cautam sa respectam si aplicam principiul ”Let food be thy medicine” care suna in romaneste cam asa: “Fa din hrana medicamentul tau”. Acest Chutney scoate orice depozite de Kapha din corp, vinovate de starile noastre de gripa.

Serviti o cantitate mica (2-3 lingurite) alaturi de un orez sau un aperitiv indian.

timp de preparare: 15 minute

rezulta 4 – 5 portii

INGREDIENTE

5-6 rosii medii

2 chilli verzi sau 1 chilli rosu

1 bucatica cat o nuca de ghimbir proaspat

1 lingurita chimion (jeera) seminte

1/2 lingurita mustar seminte

1 frunza de dafin (Tejpata)

1 lingurita coriandru pulbere (Dhania Powder)

1 lingurita Basic Garam Masala

1/2 lingurita turmeric

2 linguri ulei

1/2 lingurita sare

2 lingurite zahar brut din trestie de zahar

1 mana patrunjel verde sau busuioc proaspat

METODA

Curatati rosiile de pielite si tocati-le cat mai marunt. Indepartati cotoarele de la chilli si tocati-i de asemenea cat mai marunt. Daca doriti un efect maxim de picantzeala nu indepartati semintele. Curatati ghimbirul de coaja si maruntiti-l cat puteti de mult.

Incalziti uleiul intr-o tigaie pe foc mediu si puneti foaia de dafin cu semintele de chimen si mustar. Lasati-le sa pocneasca. Adaugati ghimbirul si chilli. Turnati imediat rosiile. Daca dorit ca efectul de picantzeala sa fie mai domol, puteti tine chilli mai mult pe foc, cam 1 minut, si abia apoi adaugati rosiile.

Presarati turmeric, sare, coriandru si zahar. Amestecati, puneti capacul si lasati rosiile sa se inmoaie bine de tot, pret de 5 minute. La final adaugati Garam Masala si mai tineti pe foc 1 minut. Presarati verdeata si serviti.

Din punct de vedere Ayurvedic: Acest Chutney este potrivit numai tipologiei Kapha. Este arareori ok pentru persoanele Vata – daca totusi doresc sa serveasca, se recomanda sa dea deoparte chilli rosu si sa foloseasca chilli verzi. Pentru Pitta este off-limits! Acest Chutney poate fi servit si ca leac, indiferent de tipologia de baza (Prakriti), atunci cand va confruntati cu o agravare a lui Kapha: obezitate, gripa, tuse cu expectoratie etc. Nu serviti daca aveti probleme de tip Pitta: ulcer, probleme de piele, febra…

click aici pentru a va afla Tipologia Ayurvedica

ALTE PAGINI SUGERATE

Chutney de ceapa cu rosii

Cutney de Ceapa cu Rosii

Allam Pachadi

Allam Pachadi

Chutney de ardei copti

Chutney de Ardei Capia copti

Chutney de Rosii

Chutney de Rosii

Discussion

No comments yet.

Intrebari si Comentarii

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,349 other followers

BUCATARIE INDIANA VEGETARIANA PE Facebook

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

LINKURI INTERESANTE

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 1,938,397 vizite

CALENDAR

December 2016
S M T W T F S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers like this: