Bucataria Ayurvedica respecta principii stravechi pentru o viata sanatoasa si reprezinta un ideal culinar pentru orice persoana care doreste sa ramana sau sa redevina sanatoasa pornind de la ceea ce mananca.
In Ayurveda exista trei mari principii fundamentale pe care se bazeaza intreaga viata din acest Univers, si anume: Vata, Pitta si Kapha (pronuntie: “kafa”). Toate fiintele umane sunt cladite dintr-un amalgam de Vata, Pitta si Kapha, fiecare in proportie diferita de la om la om. A-ti cunoaste propria Dosha predominanta la nastere si a sti ce anume trebuie sa mananci pentru a te simti bine este o arta care se numeste Bucatarie Ayurvedica.
Acest blog isi propune si descrierea practica a acestei arte, cu reguli, principii si retete pe toate gusturile. Gasiti aici retete felurite, mai usoare sau mai complexe, pentru toate gusturile si tipologiile.
OREZ CU LINTE – Kitcheri PAINE INDIANA
SOTE – Thoran si Varuval SUPE – Rasam, Shorba, Charu
Multumesc pentru ca ai facut sa existe acest site minunat, felicitari si toate cele bune! Cristina
Multumesc Cristina ❤ Te astept oricand cu vizite si comentarii.
Multumim! Abia astept.
Buna seara,
O reteta cu urzici…pe cand primim? Au aparut in piata si ma innebuneste de cap sotul sa-i gatesc in stil Ayurvedic.
Lidia
O sa public mai multe retete cu urzici. Curand!