Nuca de Cocos

Nuca de Cocos proaspata – O noua metoda de despicare – VIDEO

nuca de cocos-

Dragilor, un mic post pentru azi, din nou despre nuca de cocos, care a capatat o popularitate ametitoare la noi in ultimii ani. Se pare ca romanii au descoperit acest delicios fruct si minunile pe care le pot face cu el, ceea ce nu poate decat sa ma bucure. Imi place sa cred ca am contribuit si eu intr-o oarecare masura la popularizarea folosirii nucii de cocos proaspete prin articolele si retetele mele ❤

Astazi vin in completarea postarii de acum 2 ani despre Cum se face Laptele din Nuca de Cocos (care este cea mai vizitata pagina de pe acest blog!) pentru ca mereu ma intereseaza sa va ofer solutii noi si variante cat mai bune, care sa va faca viata tot mai usoara in bucataria indiana.

Deci pentru azi am un mic video sa va prezint, pe care l-am gasit pe net si care cred ca e foarte folositor. E in limba engleza (sa nu ma bateti!), e scurtissim si e foarte usor de inteles vizual ce e de facut, cum trebuie procedat pentru a sparge mai usor nuca. Mi s-a parut interesanta metoda care vine din partea unei profesioniste intr-ale nucii de cocos, adica mama persoanei care prezinta video-ul.

Se pare ca mama respectivei domnisoare se ocupa de catering undeva in sudul Indiei (unde nuca de cocos e prezenta zi de zi in alimentatie) si are de-a face cu sute si sute de nuci luna de luna. Asa ca e experta la despicat nucile si extras miezul, deci incercati sa ii urmati sfaturile si sa procedati ca in filmulet. Metoda de azi difera fata de cea pe care am prezentat-o in postarea mea anterioara, e mai simpla si mai rapida.

Pentru cei care nu inteleg engleza, in video se explica cum ca nuca de cocos trebuie mai intai bine umezita in apa (ceea ce o face mai casanta) si ca ea are 3 nervuri/dungi maronii mai groase pe lungimea ei si acolo, pe centru, trebuie aplicata cate o lovitura cu un obiect greu (nu ascutit!) – merge si cu un ciocan mai zdravan. Faceti treaba asta deasupra unui castron mai mare (sau deasupra chiuvetei, daca nu vreti sa pastrati zeama nucii).

Apoi folositi un cutit cu varf ascutit ca sa extrageti miezul taind bucati din el. Nu-i bai daca nu gasiti/aveti cutit din ala smecher ca in video, desi el face viata mai usoara.

Va doresc vizionare placuta si spor la savurat nuca de cocos! Nu uitati: aveti multe retete cu (lapte din) nuca de cocos pe acest blog. Le gasiti aici: Laptele din Nuca de Cocos, in josul paginii.

ALTE PAGINI SUGERATE

Thengai Burfi 2

Thengai Burfi – Prajiturele din Nuca de Cocos

Kabuli Chana Shorba

Kabuli Chana Shorba – Ciorba de Naut cu Lapte de Cocos

Coconut Milk Dal

Coconut Milk Dal – Linte portocalie cu Lapte de Cocos

Coconut Basbousa

Coconut Basbousa

Discussion

Comments are closed.

Introdu adresa ta de email ca sa primesti notificari cand postez retete si articole noi.

Join 7,602 other subscribers

CATEGORII DE ARTICOLE

CE VA PLACE CEL MAI MULT

Test pentru analiza Tipologiei Ayurvedice
Despre mine
Aloo MURUKKU - Rotocoale din Cartofi si Faina de Orez
Cum se face GHEE
Lapte din Nuca de Cocos - Cum se face
Rezultatele Testului
Parathas - Lipii indiene fara drojdie
Turmeric Milk - Lapte cu Turmeric
Turmericul - turbo-remediul Ayurvedic si preferatul studiilor stiintifice
Retete si sfaturi ayurveda “gratuite”

ARHIVA

Vizite pe Blog

  • 3,290,827 vizite

CALENDAR

March 2016
S M T W T F S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031